Titluri şi victorii pentru piloţii BMW

| 27 octombrie 2014 | 0 Comments
Start of the M235i Racing Cup 29.03.2014. VLN ADAC-Westfalenfahrt, Round 1, Nurburgring, Germany.

Start of the M235i Racing Cup
29.03.2014. VLN ADAC-Westfalenfahrt, Round 1, Nurburgring, Germany.

DTM: şi mai multe premii pentru campion

Campionul DTM Marco Wittmann (Germania) a primit numeroase onoruri în săptămâna ce a urmat finalei sezonului de la Hockenheim (Germania). ADAC a anunţat că un juriu de specialişti l-a votat pe Wittmann drept „Pilotul Anului 2014”. De asemenea, Wittmann a intrat în „Cartea de Onoare” a oraşului natal Fürth (Germania), fiind ulterior felicitat pentru realizări de către primarul oraşului Fürth, Dr. Thomas Jung, primarul oraşului Nürnberg, Dr. Klemens Gsell, şi Dr. Birgit Kreß, primarul municipalităţii din Markt Erlbach (Germania) – unde Wittmann şi-a petrecut copilăria -, în faţa a 100 de invitaţi la petrecerea oficială a campionului ce a avut loc în Nürnberg. Printre cei care l-au felicitat s-a numărat şi conducerea Motorsport Club Nürnberg (MCN), organizatorul etapei DTM de la Norisring (Germania), asociaţie care îl are pe Wittmann printre membri. În timpul petrecerii, la care a participat şi directorul BMW Motorsport – Jens Marquardt -, Henning Putzke, directorul BMW Motorrad Deutschland i-a făcut cadou campionului DTM un BMW Maxi Scooter Edition Wittmann în culorile Ice-Watch BMW M4 DTM.

DTM: Maxime Martin la conferinţa de presă pentru Salonul Auto de la Essen

La doar câteva zile de la finala sezonului DTM 2014, de la Hockenheim (Germania), şi pilotul oficial BMW DTM Maxime Martin (Belgia) a avut următoarea întâlnire. La Essen (Germania), el a luat parte la conferinţa de presă dinaintea Salonului Auto de Essen. În faţa a numeroşi reprezentanţi ai presei, Martin a povestit despre succesul înregistrat în sezonul de debut în DTM, cu BMW Team RMG, în care a obţinut o victorie şi a obţinut titlul „Rookie of the Year”. De asemenea, el a menţionat că „Essen Motor Show” este foarte popular în ţara sa natală, Belgia: „Essen Motor Show este bine cunoscut în Belgia, Fără îndoială că îl voi vizita”. În 2014, Salonul Auto de la Essen va fi organizat la salonul expoziţional din Essen în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie. Peste 500 de expozanţi vor prezenta tot ceea ce are legătură cu maşinile sport, motorsport, tuning, automobile clasice şi motociclete. Ca şi în anii anteriori, DTM va avea propriul spaţiu expoziţional. Organizatorii aşteaptă aproximativ 360.000 de vizitatori.

VLN: Derscheid/Flehmer s-au impus în clasamentul general

Rolf Derscheid (Germania) şi Michael Flehmer (Germania) sunt noii câştigători ai campionatului de anduranţă VLN, care se desfăşoară pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Cu modelul BMW 325i, cei doi au câştigat ultima cursă a sezonului la clasa V4 şi şi-au mărit avantajul în clasament. Pentru amândoi, aceasta este prima victorie în clasamentul general al sezonului. În 2011, Carsten Knechtges (Germania), Manuel Metzger (Germania) şi Tim Scheerbarth (Germania) au câştigat ultimul titlu pentru o echipă BMW. Max Partl (Germania) şi Jörg Weidinger (Germania), care au luat startul în BMW M235i Racing Cup, au încheiat pe locul al şaselea în clasamentul general VLN.

BMW M235i Racing Cup: MPB Racing a sărbătorit prima victorie la finala sezonului

Cu ocazia ultimei etape a sezonului VLN din categoria BMW M235i Racing Cup, juniorul BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda) şi conaţionalul său Matias Henkola (Finlanda) au sărbătorit prima victorie a echipei MPB Racing. Cei doi, care au concurat cu modelul #686 BMW M235i Racing, au încheiat cu un avantaj de 5,6 secunde faţă de Emin Akata (Germania) şi Michael Schrey (Germania), echipaj Walkenhorst Motorsport, după trei ore de cursă. Acest loc secund a fost suficient pentru ca Akata şi Schrey să-şi asigure locul al doilea în clasamentul piloţilor, în spatele tripletei formată din Daniel Zils (Germania), Uwe Ebertz (Germania) şi Norbert Fischer (Germania), care a câştigat deja titlul categoriei. Echipajul Adrenalin Motorsport a abonat în prima parte a cursei finale. Locul al treilea în cea de-a 39-a ediţie DMV Münsterlandpokal a fost obţinut de Friedhelm Mihm (Germania), Heiko Eichenberg (Germania) şi Thomas Jäger (Austria), piloţii Sorg Rennsport.

Motor Racing - VLN ADAC ACAS H&R-Cup, Round 3, Nurburgring, Germany

Motor Racing – VLN ADAC ACAS H&R-Cup, Round 3, Nurburgring, Germany

FIA WTCC: Franz Engstler a sărbătorit încă o victorie în clasa TC2

În prima manşă a penultimului week-end de cursă din FIA World Touring Car Championship (WTCC), desfăşurat la Suzuka (Japonia), Franz Engstler (Germania) a câştigat clasamentul clasei TC2. Cu modelul BMW 320 TC, el a încheiat cu un avans de 2,5 secunde faţă de pilotul SEAT John Filippi (Franţa). Engstler nu a terminat cea de-a doua manşă. Cu toate acestea, el a obţinut deja titlul de câştigător al competiţiei TC2 înainte de acest week-end. Ultima oprire a anului are loc pe legendarul circuit stradal din Macao.

GT4 European Series: Van der Ende şi Van Oranje au câştigat titlul

Titlul în categoria Pro din GT4 European Series a fost obţinut de o echipă BMW. Locul al treilea în pneultima cursă a stagiunii, desfăşurată la Monza (Italia), a fost suficient pentru ca Ricardo van der Ende (Olanda) şi Bernhard van Oranje (Olanda) – echipajul Racing Team Holland by Ekris Motorsport – să câştige titlul cu modelul BMW M3 GT4. Olandezii au cucerit şi titlul echipelor la clasa Pro Class, după victoria obţinută de Simon Knap (Olanda) şi Jörg Viebahn (Germania) în cursa de duminică. Un pilot BMW a cucerit titlul şi la categoria Am. André Grammatico (Franţa) a obţinut laurii cu BMW M3 GT4 graţie victoriei din cea de-a doua manşă de duminică. Liesette Braams (Olanda) şi Rob Severs (Olanda) au triumfat în prima cursă a clasei Amateur, tot cu un model BMW M3 GT4, dar au ratat titlul în cea de-a doua manşă în faţa lui Grammatico.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide