Ţiriac Collection, prima colecţie personală deschisă publicului

| 7 decembrie 2013 | 0 Comments

Ţiriac Collection – prima galerie auto personală deschisă publicului din România

Începând cu data de 29 noiembrie 2013, s-a deschis publicului galeria Ţiriac Collection, prima colecţie personală ce reuneşte peste 60 de modele impresionante de vehicule şi motociclete, produse începând cu anul 1899. Vizitatorii vor regăsi peste 30 de mărci auto şi moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson şi Indian Scout. Totodată, galeria Ţiriac Collection pune la dispoziţie publicului informaţii utile despre istoria mărcilor şi a modelelor auto expuse.

Din pasiune pentru maşini, am colecţionat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăşi această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluţiei auto se regăseşte în colecţia pe care vă invit să o descoperiţi” , a declarat domnul Ion Ţiriac, citat de Tiriac Auto.

Fiecare model prezentat în cadrul galeriei are o poveste aparte. Spre exemplu, Daimler Conquest Century Drophead Coupe a fost livrat pentru prima oară, în data de 3 mai 1956, Contesei de la Nove a Elveţiei. Modelul Cadillac Series 62 decapotabil (1950) a făcut parte anterior din colecţia auto a lui Karl Blade, proprietarul companiei Newell Coach Corp.

Galeria include, totodată, singura colecţie privată din lume cu cele şase modele Rolls Royce Phantom, produse până în anul 1972. Vizitatorii vor regăsi modelul Phantom I by Charlesworth, din 1927, un Rolls Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din 1934, generaţie dezvoltată sub supravegherea lui Henry Royce, precum şi un Phantom III Touring Limousine by Freestone & Webb, produs în 1937 şi achiziţionat de Sir John Leigh în 1939. Modelul Rolls Royce Phantom V (Park Ward), expus în cadrul Ţiriac Collection, a fost achiziţionat în luna mai 1990 de către Sir Elton John.

Generaţia Phantom VI, prezentă în cadrul Ţiriac Collection, are, la rândul său, o istorie deosebită. Un astfel de model i-a fost oferit Reginei Elisabeta a II-a în 1977, pentru a marca 25 de ani de la ascensiunea sa pe tron.

Din anul 2014, colecţia va fi completată de un Phantom IV, cea mai exclusivistă generaţie Rolls Royce construită vreodată. În prezent, modelul Rolls Royce Phantom IV Coachwork by Hooper, deţinut initial de Aga Khan III, este expus la galeria Rolls Royce din Munchen. Doar 18 astfel de vehicule au fost produse între 1950 şi 1956 şi au fost destinate, iniţial, familiilor regale şi şefilor de state.

Colecţia se întinde pe o suprafaţă de 2.200 mp şi facilitează condiţii tehnice de temperatură şi umiditate constante, pentru conservarea adecvată a exponatelor.

Galeria Ţiriac Collection este situată pe Calea Bucureştilor nr. 289, Otopeni. Vizitatorii sunt aşteptaţi de miercuri până vineri, între orele 14:00-19:00, şi sâmbătă şi duminică, în intervalul 10:00-19:00.

Preţul unui bilet de intrare este 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit, iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la achiziţionarea biletelor, în baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar.

Mai multe informatii pe tiriacauto.ro

Imagini: tiriacauto.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
2021 – un an cu speranță și obiective importante pentru Napoca Rally Academy

Echipa va avea șase echipaje la start în 2021 Winter Rally Covasna, desfășurat în perioada 19-21 februarie, va fi un...

Închide