Team Peugeot – Trecerea totală în modul cursă

| 5 ianuarie 2015 | 0 Comments
Peugeot 2008 DKR

Peugeot 2008 DKR

Noul an a început în tromba, sunetul maşinilor Peugeot 2008 DKR previzionând cursa din America de Sud. Primul exerciţiu s-a încheiat cu succes odată cu transportul maşinilor în Argentina şi toate verificările dinaintea cursei s-au incheiat. Acum, echipa Team-Peugeot Total a luat startul în raliul Dakar 2015 și este gata să concureze pe cei aproximativ 9200 de km de teren periculos, care alcătuiesc cel mai dur raliu din lume.

După luni de muncă grea, incluzând aici şi testele riguroase din decembrie efectuate in Maroc, cele trei maşini de curse au fost încărcate pe un vapor şi trimise în Argentina. Odată ce echipa a luat în primire maşinile în Buenos Aires, eforturile neobosite au reînceput pentru a configura şi seta maşinile pentru cursă.

Obiectivul ultimelor teste a fost setarea maşinilor lui Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz şi Cyril Despres/Gilles Picard înainte de prima etapă specială a Dakarului de duminică, 4 ianuarie.

Ca o introducere timpurie în atmosfera vremii impredictibile din cele doua săptămâni de raliu, planurile iniţiale ale echipei pentru testele finale au fost îngreunate de ploile torenţiale din capitala Argentinei. Locaţia originală pentru aceste teste a fost un traseu off-road de 30 de km în afara Buenos Airesului, dar când echipa a ajuns au văzut că traseul era inundat şi au gasit rapid o alternativă.

3“A fost pentru prima dată la Dakar când aceste teste s-au facut pe asfalt, dar a fost singura opţiune având în vedere ploile recente.” – a spus fostul campion Carlos Sainz, citat de Autostiri.ro. “Am reuşit să găsim o soluţie să testăm maşinile şi mă bucur că totul a mers foarte bine.”

Stephane Peterhansel a câştigat Dakarul de 11 ori şi încă o dată a dat dovadă de stăpânire de sine sub presiune pentru a-şi supune maşina la teste, înainte de a o preda autorităţilor cursei pentru verificările dinaintea acesteia. “ Avem o echipă foarte dedicată care are grijă de aceste maşini” a spus Stephane. “Şi este minunat sa vedem entuziasmul fiecăruia pentru această nouă provocare.”

Entuziasmul noului venit, Cyril Despres, a fost în creştere, încă de la sosirea echipei în America de Sud, pe masură ce continuă să asimileze sfaturi despre cum să obţină maximum de la maşina sa. “Data viitoare când voi fi în maşină va fi în Buenos Aires pe podiumul de prezentare” a spus Cyril. “Şi apoi plecăm în prima probă specială.”

Şeful echipei, Bruno Famin, s-a simţit încurajat să vadă întreaga echipă de piloţi, co-piloţi, mecanici şi ingineri punând la cale această provocare şi încheind toate sarcinile stabilite în zilele dinaintea primei probe. “Gata, începem. Întreaga echipă a făcut eforturi uriaşe în aceste ultime săptămâni pentru a fi gata în această zi. Sunt mândru de ce a realizat echipa până acum,” a spus Bruno. “Acum suntem în faţa primei probe. Şi vom lua fiecare etapă una după cealaltă.”


Stage 2 – Inside Dakar 2015 – Inside Dakar 2015 de Dakar

Acţiunea a început pe 4 ianuarie şi se va termina în 17 Ianuarie, dupa circa 9.200 km parcurşi prin 3 ţări.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Video: Daylimotion – Dakar


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 /...

Închide