spot_img

Special. Mani Gyenes sau încă un motiv pentru care ne mândrim că suntem români!

Am numit recent încheiata ediţie a Dakarului drept una a românilor şi credem în continuare că nu am greşit. Principalul artizan al acestei performanţe a fost Mani Gyenes, locul 18 în clasamentul general final şi locul unu la “Clasa Maraton”.

Mani a sosit ieri în ţară, iar astăzi, chiar dacă se afla în drum spre Satu Mare, ne-a răspuns la câteva întrebări, cu aceeaşi plăcere şi bucurie de care a dat dovadă întotdeauna.

auto24bv.ro: Mani cât ai dormit după ce s-a încheiat cursa?

Mani Gyenes: Am avut timp sa mă odihnesc, deoarece după finalul de la Buenos Aires am mai stat trei zile acolo, timp în care nu a trebuit decât şă-mi duc motocicleta în port. Astfel am avut timp să dorm şi pot spune că mi-am mai recuperat din energia pierdută. Intr-o săptămână, zic eu, îmi revin total şi uit de oboseală.

auto24bv.ro: Cum au fost cele două săptămâni din Dakar, trecând peste oboseală şi stres?

M.G.: Având în vedere rezultattul obţinut, au fost două săptămâni bune, dar în acelaşi timp foarte grele. Au fost etape lungi, să mergi în două săptămâni peste 9.600 kilometrii pe motocicletă, e foarte greu! A fost o zi de 860 kilometrii în care m-am trezit la patru fără 20, iar trezitul devreme zi de zi se adună si se simte oboseala acumulată.

auto24bv.ro: Care a fost cel mai dificil moment din Dakar 2011?

M.G.: Cel mai dificil moment din cele două săptămâni a fost în ziua a şaptea, de la Iquique la Arica, inaintea zilei de odihnă. Au fost 450 kilometrii de probă specială şi de la kilometrul 300 la 400 a fost o porţiune de pietre, peste care a fost greu de trecut, solicitarea fiind atât fizică dar mai ales tehnică.

auto24bv.ro Ai simţit, de la mii de kilometrii distanţă, vreun moment, sprijinul celor de acasa?

M.G.: În timpul cursei nu atât de mult, deoarece nu am avut acces deloc la internet, iar singurul punct de legătură cu ţara a fost prin intermediul Renatei (nr. ofiţerul de presă). Însă m-am bucurat şi am văzut cu adevărat ce se întâmplă în ţară, imediat după cursă, când am putut avea aces la net.

auto24bv.ro Obiectiv indeplinit anul acesta! Ce pregăteşti pentru la anul? Top 10?

M.G.: La anul vreau să reuşesc o clasare mai bună! Aş minţi dacă aş spune că nu vreau în top 10, dar ştiu că pentru aceasta mai am nevoie de experienţă şi mult antrenament. E o diferenţă mare de la locul 18 la locul zece! Important e că am tot sprijinul de la echipa mea pentru a ajunge acolo, atât material cât şi logistic, restul depinde doar de mine!

auto24bv.ro: Un mesaj pentru fani…

M.G.: Le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în mine şi m-au susţinut. Sper să o facă şi în continuare, la următoarele concursuri şi în Dakar, iar eu le promit că voi face totul să fiu cel mai bun!

auto24bv.ro: Îţi mulţumim Mani şi îţi transmitem din partea noastră şi a cititorilor faptul că şi tu eşti unul dintre motivele pentru care ne bucurăm că suntem români!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri