Simone Tempestini este lider în Junior WRC după penultima zi din Raliul Poloniei

| 5 iulie 2015 | 0 Comments
  • Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt lideri în Junior WRC înaintea ultimei zile din Raliul Poloniei
  • Juniorul NRA a câștigat patru probe speciale și are un avans de un minut față de următorul clasat
  • Duminică mai sunt programate două probe speciale cu o lungime de 29,2 km

După ce au pierdut peste un minut pe specialele de vineri, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au început ziua a doua din Raliul Poloniei cu obiectivul clar de a recupera pozițiile pierdute. După cele șapte speciale desfășurate sâmbătă, echipajul Napoca Rally Academy este pe prima poziție în Junior WRC cu un avans de un minut față de echipajul aflat pe locul secund.

Problemele tehnice din prima zi a Raliului Poloniei au făcut ca Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi să piardă peste un minut și astfel au retrogradat pe poziția a treia în clasamentul din Junior WRC, având de recuperat peste 20 de secunde față de lider. Juniorul NRA a început ziua secundă în forță și a câștigat primele două speciale. Osian Prryce, rivalul său în lupta pentru victorie, a avut un ritm asemănător și a câștigat următoarele două probe. “Nu am reușit să recuperăm decât câteva secunde pentru că am avut același ritm cu Pryce. Mai sunt încă patru probe și vom încerca să  creștem ritmul”, a spus Simone Tempestini, citat de Autostiri.ro, în parcul de service.

După ce speciala a 14-a a fost anulată din cauza numărului prea mare de spectatori aflați pe probă, șansele echipajului Junior NRA de a recupera timpul au mai scăzut puțin. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au decis să păstrez un ritm cât mai ridicat, dar fără să-și asume riscuri inutile. După victoria de pe PS15 cei doi au decis să atace și pe speciala următoare fiind foarte mult praf pe probă. “Am avut încredere în dictarea noastră și de aceea am decis să mergem la limită”, a motivat Simone Tempestini decizia sa, citat de Autostiri.ro.

Evoluția excelentă, plus problemele tehnice avut de Pryce, a propulsat echipajul Napoca Rally Academy pe prima poziție la general cu un avans de un minut înaintea ultimelor două probe speciale. “Îmi pare rău că Osian Pryce a avut probleme și nu cred că am fi putut trece în fața sa altfel, dar să nu uităm că și noi am pierdut ieri peste un minut din cauza unor probleme tehnice. Mai sunt însă 30 de kilometri de probă specială și totul va trebui să funcționeze perfect. Trebuie să rămânem concentrați și să terminăm cât mai bine posibil ce am făcut până acum”, a mai adăugat Simone Tempestini, citat de Autostiri.ro.

Duminică, în ultima zi din Raliul Poloniei, mai sunt programate două probe speciale, ultima dintre ele fiind transmisă în direct pe Dolce Sport 2.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide