Siguranţă: BMW Motorrad introduce lumini dinamice pentru frânare

| 3 iulie 2015 | 0 Comments

Frânarea şi posibilitatea de a fi observat în trafic în momentul frânării este doesebit de importantă pentru motociclişti. Acesta este motivul pentru care BMW Motorrad a dezvoltat o lumină de frânare dinamică, ceea ce reprezintă o componentă a strategiei „Safety 360°”. Aceasta are rolul de a-i avertiza şi mai bine pe conducătorii care sunt în spate cu privire la manevra de frânare a motocicletei din faţa lor.

Această funcţie suplimentară de lumină pentru frână, avertizează traficul din spate în două etape, când motocicleta din faţă frânează puternic sau realizează o frânare de urgenţă. Prima etapă este activată când motocicleta decelerează de la viteze de peste 50 km/h. În acest caz, lumina pentru frână luminează intermitent cu o frecvenţă de 5 Hz. Când motocicleta se apropie de oprire (<14 km/h), semnalizatoarele de avarie sunt şi ele pornite ca o a doua etapă. Acestea rămân activate până când motocicleta accelerează din nou la o viteză de minimum 20 km/h.

ABS Pro, care include lumini pentru frânare dinamică, este disponibil la şase modele din gama anului 2016

Lumina pentru frânare dinamică este disponibilă ca opţiune din fabrică în combinaţie cu ABS Pro (în combinaţie cu opţiunea „Ride Modes Pro”) pentru gama 2016 a modelelor R 1200 GS, R 1200 GS Adventure şi S 1000 XR. Modelele tourer de lux K 1600 GT, GTL şi GTL Exclusive vor dispune standard de această dotare de siguranţă cu începere de la gama anului 2016.

Comparativ cu sistemul ABS convenţional, ABS Pro permite frânarea asistată de ABS în momentul înclinării pentru un plus de siguranţă în viraje. Astfel, ABS Pro previne blocarea roţilor când se realizează o frânare rapidă; acest lucru reduce schimbările bruşte de direcţie în momentul manevrelor de frânare puternică şi previne ca motocicleta să se ridice de spate neintenţionat. Beneficiile pe care ABS Pro le oferă pilotului sunt o reacţie sensibilă şi un nivel ridicat de frânare şi stabilitate, alături de cea mai bună decelerare posibilă în viraje.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide