Sibiu Rally Romania: trei zile de spectacol pentru pasionații de mașini clasice și sporturi cu motor

| 20 aprilie 2018 | 0 Comments

Confirmat în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și în calendarul național al Retromobil Club România (RCR), Sibiu Rally Romania va aduce în Piața Mare din Sibiu mașini prestigioase care au marcat istoria automobilului și a sporturilor cu motor. În premieră, Sibiu Rally România include și prima competiție dedicată mașinilor electrice de la noi din țară.

În 2018, la Sibiu vor fi din nou 3 zile de spectacol dedicate pasionaţilor de maşini clasice şi sporturi cu motor. Între 16 și 18 august mașini legendare vor parcurge cele mai pitorești drumuri din județul Sibiu, vor ajunge sus pe Transfăgărășan si vor descoperi cele mai frumoase localități din Mărginimea Sibiului.

„Suntem în discuții cu mai multe cluburi de mașini clasice din Luxemburg, Belgia, Italia și Olanda care doresc să participe cu membri lor la ediția din acest an a competiției de regularitate Sibiu Rally Romania. De asemenea, vrem să atragem și cât mai multe echipaje din România care să vină și să concureze la Sibiu. Evenimentul include toate elementele unei competiții de mașini clasice: locații speciale, trasee spectaculoase, premii, povești care se vor transforma în amintiri frumoase”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania, citat de autostiri.ro.

În programul pentru ediția din 2018 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din Sibiu și, desigur, celebrul drum Transfăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și de competiție. Vehiculele istorice se vor întrece la două categorii – regularitate clasică și sportivă, iar pentru mașinile de competiție există Speed Challenge cu un traseu puțin diferit, dar care include probe speciale clasice din Sibiu.

Principala noutate o reprezintă includerea în competiție a mașinilor electrice, Sibiu Rally România fiind prima competiție pentru acest tip de automobile.

“Automobilele clasice reprezintă poveștile cu care am crescut, iar cele electrice viitorul care ne așteaptă pe toți. Încercăm să le îmbinăm într-o nouă ediție de poveste Sibiu Rally Romania”, a mai adăugat Sorin Itu.

Sibiu Rally Romania 2018 se va desfășura în perioada 16 – 18 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) şi Retromobil Club România (RCR).

Sibiu Rally Romania 2018 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: vinurile Gorgandin, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Mai Lounge.

Credit foto: Marooni

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide