Sebastien Buemi, campion la puncte

| 3 iulie 2016 | 0 Comments

După ce anul trecut Sebastien Buemi a ratat titlul pentru doar un singur punct, elvețianul și-a luat revanșa în acest sezon.

Debutul întrecerii din Londra avea să decidă noul campion al competiției. Cu un avans infim de doar trei puncte, Lucas Di Grassi a fost penalizat pentru ratarea pole-ului. Astfel, înainte de startul cursei propriu-zise, Di Grassi și Buemi au plecat la egalitate de puncte.

Cine ar fi încheiat în fața celuilalt ar fi devenit noul campion al competiției. În primul viraj, dramatismul a atins cote nebănuit, atunci când Di Grassi, plecat de pe trei, l-a acroșat pe Buemi, lăsând practic calea deschisă pentru o victorie a lui Nicolas Prost, fiul lui Alain Prost.

Nicolas Prost a fost urmat de Daniel Abt și Jean Eric Vergne, dar ultimul a fost penalizat cu 50 de secunde pentru depășirea limitei admise de putere în cursă. Drept consecință, Jerome D’Ambrosio a urcat pe podiumul final al întrecerii.

În cele din urmă, titlul a fost decis de stabilirea celui mai rapid tur al întrecerii de către Sebastien Buemi. Un foarte bun 1:24.150 i-a adus coroana cu lauri elvețianului pentru o diferență de doar două puncte, exact cele primite ca bonus pentru stabilirea celui mai rapid tur al întrecerii.


Tags: ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile tehnologii sprijină siguranța la volan

Artificial Intelligence.. Electrificare totală. Oncoming Lane Mitigation. Condusul autonom. Sisteme de monitorizare video a șoferului. Tehnologie din aviația militară. Realitatea...

Închide