spot_img

Sebastian Scîrlet rămâne invincibil după victoria din Raliul Maramureșului

  • Campionatul Național de Raliuri Betano și-a aflat câștigătorii etapei maramureșene după 7 probe speciale parcurse în cele două zile de concurs
  • Prezent la start cu unicul obiectiv al sezonului – acela de a-și îmbunătăți pilotajul și perfecționarea corelării cu navigatorul – Sebastian Scîrlet a obținut a treia victorie din acest sezon, rămânând neînvins la categoria la care aleargă precum și la Clio Rally5 Challenge România

Echipajul Delta Racing Team România a fost printre puținele echipaje ce au reușit să parcurgă în întregime prima probă specială de sâmbătă, aceasta fiind neutralizată după un incident pe traseu. A urmat apoi o anulare de probă și prima buclă avea să se încheie cu victoria lui Scîrlet pe cei 20.9 kilometri ai primei treceri pe Codru Butesii, juniorul preluând astfel și șefia clasamentelor în care punctează. La prima cursă având-o în dreapta sa pe experimentata Alina Bianca Pop, tânărul pilot nu a forțat și totuși și-a păstrat prima poziție la finalul primei zile de concurs, cu un avans confortabil de aproape 50 de secunde.

Chiar dacă deja au trecut câteva ore de la festivitatea de premiere, încă sunt sub efectul bucuriei generate de tot ce s-a întâmplat la Maramureș și în general, în acest început de sezon. Plec de la Baia Mare cu un bagaj de cunoștințe, cu nemăsurate lucruri noi și importante deprinse de la Alina Bianca Pop, căreia nu am suficiente cuvinte pentru a-i mulțumi. Faptul că și această etapă s-a încheiat cu o dublă victorie dar și cu locul secund la juniori, nu înseamnă că obiectivul nostru este acesta, de a câștiga. Nicidecum, am început cu o miză în acest an și așa ne dorim să continuăm până la Brașov (n.r. ultima etapă). Sunt convins de ceea ce mi s-a spus în urmă cu câteva săptămâni, citez: copile va veni și vremea ta, vremea de mers tare. Din nou, Edi și Antonio – prietenii și cei ce îmi pregătesc temeinic mașina, s-au depășit pe ei înșiși, iar părinții, prietena mea și toți susținătorii mei au făcut ca echipajul 55 să însemne noi toți, nu doar pilot-copilot,” a declarat Sebastian Scîrlet.

 

Nimic nu avea să se schimbe nici în ultima zi de concurs, pe de o parte fiindcă miza celor doi echipieri rămânea cea de dinaintea deplasării la Baia Mare, iar pe de altă parte, anularea celei mai lungi probe a zilei însemna că echipajele concurente rămâneau cu puțin peste 20 kilometri de parcurs, iar diferența celor câteva zeci de secunde era mai mult decât suficientă pentru ca poziția lor să nu fie amenințată. Chiar și așa, Sebastian și Alina și-au majorat avantajul până la final, ajungând la un ecart de aproape un minut și jumătate.

„Mă bucur că am avut posibilitatea de a-l pot ajuta pe Sebastian la această etapă și, sper eu că i-am adus plusul de valoare care să-i îmbunătățească calitățile sportive. Pot spune că este un pilot talentat, dedicat, care are o creștere sănătoasă și corectă. Îi doresc mult succes în continuare, sunt sigură că vom auzi doar lucruri bune despre el.”Alina Bianca Pop. 

Mai mult decât rezultatul în sine și cupele aferente primei poziții a clasei RC5 și a Clio Rally5 Challenge România, respectiv poziției secunde la Juniori, pilotul Sebastian Scîrlet a avut onoarea de a i se înmâna cel mai important trofeu de până acum. Trofeul „Blană, Frate” reprezintă un omagiu adus celui ce a fost campionul și pilotul de raliuri oneștean Adrian Răspopa, un adevărat stâlp în promovarea tinerilor și automobilismului sportiv în județului Bacău și nu numai. Echipa sa care îi continuă proiectele la cel mai înalt nivel, a decis încă din 2022 să acorde acest trofeu celui mai rapid junior, iar începând cu acest sezon, Trofeul „Blană, Frate” este acordat, conform Luizei Răspopa – președinte ACS Rally Spirit și Adi Răspopa Team, oamenilor speciali din acest sport: fie că vorbim despre sportivi, mecanici sau reprezentanți ai presei.

„Nu am fost, nu sunt și cu siguranță nu voi fi omul care merge la curse pentru cupe. Doar că, la finalul etapei din Maramureș mi-a fost înmânat un trofeu de care sunt tare mândru și onorat în același timp. Trofeul “BLANĂ, FRATE”, un pios omagiu adus bunului nostru prieten și coleg Adi Răspopa, cel datorită căruia județul Bacău este an de an pe harta naționalelor de raliu și viteză în coastă. Doresc pe această cale să îi mulțumesc soției sale, Luiza Răspopa, care a considerat că sunt demn pentru acest premiu mai mult decât special,” a declarat Sebastian Scîrlet.

După testul maramureșean, pentru Sebastian Scîrlet urmează testul maturității școlare – anume Examenul de Bacalaureat care se desfășoară în această săptămână, urmând ca luna imediat următoare, mai exact în perioada 13-15 iulie să revină alături de Andrei Mitrașcă la startul Raliului Sibiului.

Credit foto: Mihai Ștețcu

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri