spot_img

România și-a desemnat reprezentanții la Rotax MAX Challenge Grand Finals

A 18-a ediție a finalei mondiale Rotax MAX Challenge Grand Finals se va desfășura în Portugalia, iar România și-a desemnat reprezentanții la finele sezonului din Campionatul Național de Karting.

Astfel, Aldrin Opran (DD2) și Viktor Ștefan (Senior MAX) au primit biletele către etapa ce se va desfășura la început de noiembrie la Portimao.

În urma câștigării titlului național, Aldrin Opran (JMS Performance) și Viktor Ștefan (CSSK) ne vor reprezenta la clasele DD2 și 125 MAX, în cadrul competiției în care cei de la Rotax aliniază la start câștigătorii categoriilor din fiecare țară în care se organizează campionate naționale de profil.

Ceremonia de acordare a biletelor s-a desfășurat în urma finalizării campionatului național la Târgu Secuiesc. Cei doi au câștigat ultima etapă și și-au adjudecat titlurile într-o manieră fermă, cu 40, respectiv 79 puncte avans față de urmăritorii direcți.

Ritmul arătat pe parcursul celor șase etape interne, precum și trecerea de la KZ2 la Rotax, indică faptul că Aldrin și Viktor au avut mereu obiectivul participării internaționale în vizor și au dat dovadă de o viziune ce se axează pe viitor și demonstrarea valorii în afara țării. Grand Finals reprezintă oportunitatea unui parcurs la vârf în karting, fără costurile usturătoare ale competițiilor organizate sub tutela CIK-FIA.

Competiția va avea loc pe Kartódromo Internacional do Algarve în Portimao, Portugalia, de pe 4 pe 11 noiembrie și va alinia la start 360 de piloți din 50 de națiuni diferite, care vor concura în cadrul a șase clase:

  • 125 Micro MAX (8-11 ani)
  • 125 Mini MAX (10-13 ani)
  • 125 Junior MAX (12-15 ani)
  • 125 MAX (14 ani sau peste)
  • 125 MAX DD2 (15 ani sau peste)
  • 125 MAX DD2 Masters (32 ani sau peste)

Numărul de piloți, conform listei actuale de participanți de pe site-ul Rotax este de 20 la clasa DD2 și 23 la Senior MAX. Astfel, Aldrin și Viktor vor trebui să se obișnuiască rapid cu o grilă mult mai mare decât cea din țară, iar racecraft-ul acestora se va dovedi crucial pe pista portugheză.

Biletele au fost acordate de către Viorel Nicoară (RoadRunner Racing Team), distribuitorul oficial Rotax în România, care va conduce delegația țării noastre.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri