spot_img

Raul Badiu și Gabriel Lazăr au parcurs toate cele 10.000 de viraje ale Turului Corsicii

Celebru pentru probele speciale virajate și tehnice de asfalt, Turul Corsicii este una din cele mai interesante competiții din Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori. Numit ”raliul celor 10.000 de viraje”, Tour de Corse a fost a doua etapă a sezonului 2019 din Junior WRC, campionat unde echipajul român format din Raul Badiu și Gabriel Lazăr concurează la bordul unui Ford Fiesta R2T preparat de M-Sport.

Porniți în 2019 în campania Junior WRC, Badiu și Lazăr au debutat în noul an cu raliul din Suedia, desfășurat în luna februarie pe zăpadă, ca mai apoi asfaltul din Corsica să reprezinte provocarea lunii martie pentru echipaj. Cu 14 probe speciale lungi, dificile și tehnice, complet diferite față de traseele de concurs pe care au concurat în România, Tour de Corse a purtat echipajul român pe drumurile de pe întreaga insulă, diversitatea și complexitatea specialelor fiind unică în calendarul sezonului campionatului dedicat juniorilor.

”Săptămâna trecută am participat în Turul Corsicii, un raliu dificil și complex, cel mai lung al sezonului în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori. Chiar dacă asfaltul nu este suprafața mea preferată iar experiența la competiții din afara României este foarte limitată, am reușit în câteva rânduri clasări în top trei în clasamentul juniorilor, în fața unor piloți foarte experimentați,” a spus Raul Badiu, pilotul român care concurează în Junior WRC 2019.

Turul Corsicii începe excelent pentru Raul Badiu și Gabriel Lazăr, cu timpi foarte buni pe probele speciale în clasamentul juniorilor. Cu o primă zi lungă, fără nicio vizită în parcul de service, echipajul gestionează bine debutul de raliu și după doar trei probe speciale se află pe locul al patrulea în Junior WRC. A patra specială a competiției aduce primul ghinion pentru echipaj – o pană de cauciuc cauzează o întârziere de peste un minut și jumătate, cei doi retrogradând până pe locul al șaptelea, poziție pe care încheie prima zi de concurs.

Cu șase probe speciale programate sâmbătă, inclusiv cea mai lungă a raliului și probabil a sezonului 2019 – ”Castagniccia”, în lungime de peste 47 de kilometri – echipajul începe din nou cu timpi foarte buni și urcă două locuri în clasament, dar o nouă pană de cauciuc înseamnă pierderea oricărei șanse la un rezultat în prima jumătate a categoriei juniorilor. Chiar dacă aveau minute prețioase pierdute, Raul și Gabriel se simt foarte bine pe probele speciale și obțin un loc trei în Junior WRC pe o probă de aproape 15 kilometri și încheie ziua secundă pe locul al optulea.

Pe cele două probe din ultima zi de concurs echipajul Badiu/Lazăr a ”alergat” în ritmul rapid pe care îl poate avea în regim de concurs când sunt feriți de probleme: un loc trei în Junior WRC pe penultima probă și un loc șase pe PowerStage. Cu gust amar, a doua etapă din sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori se încheie cu un rezultat care putea să fie semnificativ mai bun: locul 7.

”La final, locul șapte în clasamentulul Juniorilor este un rezultat bun pentru noi, dar consider că nu reprezintă cu adevărat viteza noastră reală, cele două pene de cauciuc privându-ne de un excelent loc patru. Raliul următor, în Sardinia, revenim pe suprafața mea preferată, macadam, unde vom ținti, pe lângă viteză și timpi, anduranță și sperăm să avem parte de mai mult noroc,” a spus Raul Badiu la finalul Tour de Corse 2019, citat de autostiri.ro.

După două raliuri în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori, Raul Badiu și Gabriel Lazăr au acumulat un număr de 6 puncte, următoarea competiție în programul echipajului având loc în Italia: Rally Sardinia, în perioada 13-16 iunie 2019. Pentru ultimele trei raliuri din sezon, întrecerea juniorilor trece pe macadam, suprafața preferată a lui Raul și locul unde acesta este cel mai rapid.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazăr este posibilă mulțumită partenerilor Ion Moș, Omniasig și Smart ID Dynamics și cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center și Sports HUB.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri