spot_img

Raliul Sibiului, primul test pe macadam pentru echipajul Scîrlet – Mitrașcă

Sebastian Scîrlet și Andrei Mitrașcă se reunesc pentru a IV-a etapă a Campionatului Național de Raliuri „Betano” după două etape în care locul copilotului bihorean a fost ocupat, pe rând, de S. Itu (Argeș) respectiv A. Pop (Maramureș)

Echipa Delta Racing Team România a efectuat deja o sesiune de teste pe macadam în zona Râul Sadului din Sibiu, unde Sebastian a „gustat” pentru prima oară din experiența pe această suprafață cu Renault-ul Clio Rally5.

„Nu pot spune că sunt străin de macadam, întrucât etapa mea de casă (n.r. Moinești) se desfășoară în proporție de 95% pe această suprafață. Totuși, chiar dacă acest sezon este unul de învățare, nu vreau să ne plimbăm pur și simplu pe probe, motiv pentru care am decis să parcurgem câțiva kilometri în regim de semi-concurs (adică teste) pentru a mă familiariza câtuși de cât cu comportamentul mașinii și pe macadam,” a spus Sebastian.

Raliul Sibiului Bilstein 2023 se desfășoară în întregime pe macadam, fiind prima etapă a sezonului cu acest profil de suprafață. Etapa din centrul țării programează 9 probe speciale ce însumează puțin 125 kilometri cronometrați de-a lungul celor două zile de concurs: 14-15 Iulie. Evenimentul este unul emblematic pentru sportul cu motor din România, și nu doar pentru legendarele probe „Gâtul Berbecului” și „Șanta”, dar și pentru zona în care au loc Startul Festiv, Festivitatea de premiere și este amplasat parcul de service – Piața Mare din Sibiu.

„Așteptări de la această etapă ?! În 2021 obțineam victoria absolută în cadrul Campionatului Naţional de Rally2, aceea fiind o ediție la care ne-am depășit pe noi înșine. În schimb, la ediția de anul trecut am avut ghinion și am abandonat pe penultima probă de macadam din postura de lideri. Poate asta mă și face să spun: ‚nu avem nici obiective de clasare, nici așteptări’. Mă bucur că Andrei revine alături de mine în mașina de concurs, continuăm ceea ce am început la Harghita (n.r. în prima etapă) și abia aștept să ne bucurăm împreună de această etapă,” a completat pilotul DRT România.

Recunoașterile au încep de ieri 12 Iulie și continuă până joi inclusiv, aceeași zi fiind dedicată și activităților festive: parada echipajelor și startul festiv. Vineri va fi prima zi de concurs, programând 4 probe speciale – inclusiv Șanta de noapte – singura de acest fel de până acum din naționalul de raliuri. Ziua de sâmbătă va marca ultima zi a competiției, cu alte 5 probe speciale, punctul final al Raliulul Sibiului fiind pe scena din Piața Mare, în cadrul Festivității de premiere.

Credit foto: Mihai Ștețcu

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri