spot_img

Raliul Mexicului: Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc in top cinci

Raliul Mexicului 2015 - D. Sordo  M. Martí (Hyundai i20 WRC)
Raliul Mexicului 2015 – D. Sordo M. Martí (Hyundai i20 WRC)

Echipa Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia in top cinci inaintea ultimei zile din Raliul Mexicului

  • Dani Sordo a castigat o proba speciala si se afla in top cinci la finalul zilei de sambta, penultima din Raliul Mexicului
  • Thierry Neuville a revenit in raliu dupa abandonul de vineri si a continuat in acelasi ritm, demonstrand potentialul modelului Hyundai i20 WRC
  • Si Hayden Paddon a luat startul conform regulamentului Rally 2, obiectivul sau fiind sa acumuleze cat mai multa experienta in conditiile dificile din Raliul Mexicului

Echipa Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc in top cinci in Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dani Sordo a castigat o proba speciala si si-a consolidat pozitia a cincea in clasamentul general al raliului.

Toate cele trei modele Hyundai i20 WRC au ajuns in parcul de service dupa ziua de sambata, chiar daca echipajele s-au confruntat cu mici probleme. Echipa a facut eforturi deosebite pentru ca Thierry Neuville si Hayden Paddon sa poata lua startul in penultima zi a raliului, dupa ce ambii piloti au fost nevoiti sa abandoneze vineri.

Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a inceput ziua de sambata cu un ritm bun si a reusit sa termine prima bucla a zilei de fiecare data in top patru, reusind sa castige si speciala El Brinco (11,07 km). Spaniolul a avut o problema la cutia de viteze, care a fost schimbata in parcul de service, iar pana de pe speciala a 15-a l-a obligat sa abordeze mai prudent ultimele probe ale zilei. Chiar si asa, Sordo si Marc Marti, copilotul sau, raman in lupta pentru o clasare in top 5.

“Sambata dimineata lucrurile au mers excelent si m-am simtit foarte bine la volan. Pozitia la start a fost una buna si am fost foarte multumit de comportamentul masinii. Am ramas fara frane pe prima proba a zilei, dar chiar si asa am terminat cu cel de-al patrulea timp, ceea ce nu e rau deloc. Am fost cei mai rapizi pe PS 13, dar apoi am avut probleme la cutia de viteze si echipa a schimbat-o in parcul de service. In prima proba de dupa amiaza am lovit o piatra, am facut pana si am pierdut timp pretios. Am avut o singura rezerva la mine si a trebuit sa merg mult mai prudent pe urmatorii 60 de kilometri. Finalul de zi nu a fost unul la fel de bun, dar suntem pe cinci acum si vrem sa ne consolidam aceasta pozitie pe probele de duminica”, a spus Dani Sordo, citat de Autostiri.ro.

Raliul Mexicului 2015 - T. Neuville  N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC)
Raliul Mexicului 2015 – T. Neuville N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC)

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a trecut peste dezamagirea de vineri si a continuat in acelasi ritm pe care l-a avut inainte de incident. Cu doua podiumuri in Mexic, Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au mers la limita pentru a recupera cat mai multe pozitii, demonstrand inca o data potentialul si performantelele Hyundai i20 WRC in conditii extrem de dificile.

“In primul rand vrea sa multumesc echipei pentru munca fantastica pe care au depus-o dupa accidentul nostru de vineri. Au reusit sa puna totul la punct si am putut reveni in cursa. A fost o zi buna si am avut acelasi ritm ca pe probele de vineri, chiar daca pozitia noastra la start nu a fost ideala. Penalizarea de 21 de minute dupa ziua de vineri e foarte greu de recuperat, dar sunt multumit de ritmul avut si vom lupta pana la final”, a spus Neuville, citat de Autostiri.ro.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au fost primii la start pe cele opt probe de sambata, ceea ce a fost in dezavantajul lor. Din cauza caldurii, Paddon s-a confruntat si cu o lipsa de putere a motorului si astfel nu a putut forta pe ultima bucla. Neozeelandezul a ajuns insa in parcul de service si este pregatit pentru ultima zi din Raliul Mexicului.

“A fost o dimineata dificila tinand cont ca am fost primii pe drum, dar ne asteptam la asta. Ma bucur ca am putut reveni in competitie dupa greseala de vineri. Stiam ca nu va fi usor pentru noi, dar am folosit probele de sambata pentru a aduna experienta in aceste conditii dificile. Am vrut sa crestem ritmul pe probele de dupa amiaza, dar am avut probleme la motor si am abordat totul mai prudent pentru a fi siguri ca ajungem inapoi in parcul de service. Sper ca pe ultimele probe de duminica sa putem merge la limita”, a spus Paddon, citat de Autostiri.ro.

Mecanicii echipei Hyundai Motorsport si-au demonstrat determinarea si profesionalismul vineri seara cand au reusit sa repare ambele masini Hyundai i20 WRC pentru ca Neuville si Paddon sa poata continua cursa. Chiar daca a fost un raliu plin de incidente, echipa ramane optimista tinand cont ca Dani Sordo este implicat in lupta pentru un loc in top cinci.

 

Raliul Mexicului 2015 - H. Paddon  J. Kennard (Hyundai i20 WRC)
Raliul Mexicului 2015 – H. Paddon J. Kennard (Hyundai i20 WRC)

“A fost inca o zi cu performante pozitive, dar si cu mici probleme. Este o situatie tipica pentru Raliul Mexicului unde se poate intampla absolut orice. Dani a inceput ziua in forta si a reusit sa castige o proba speciala, ceea ce l-a ajutat sa reduca din diferenta fata de ocupantul pozitiei a patra. A trebuit sa schimbam cutia de viteze in parcul de service si apoi a pierdut timp pe PS15 din cauza unei pene de cauciuc. Avand la dispozitie o singura rezerva a fost nevoit sa mearga mult mai prudent pe ultimele probe ale zilei. Este in top cinci acum si speram sa obtina un rezultat cat mai bun posibil. Thierry a avut o zi buna dupa ce mecanicii au reparat masina. Si-a demonstrat inca o data potentialul aici In Mexic si a recuperat din timpul pierdut. Din pacate, Hayden a avut inca o zi dificila. In prima parte datorita pozitiei la start, iar in cea de-a doua din cauza unor probleme la motor pe care va trebui sa le analizam. A invatat insa foarte multe lucruri, iar informatiile adunate ne ajuta sa dezvoltam masina pentru provocarile urmatoare. Sper ca toate cele trei echipaje sa termine raliul si sa obtina rezultate bune pe probele de duminica”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de Autostiri.ro.

Duminica sunt programate trei porbe speciale: Guanajuatito, cea mai lunga a raliului (55,82 km), Derramadero (10,54 km) si El Brinco 3, care conteaza ca Power Stage si unde se pot obtine puncte suplimentare.

Clasament general dupa ziua a 2-a din Raliul Mexicului

S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:33:27.4

M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:15.2

A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:19.7

E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:28.6

D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +4:10.6

M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:39.6

N. Al-Attiyah / M. Baumel (Ford Fiesta RRC) +10:43.9

N. Fuchs / F. Mussano (Ford Fiesta R5) +18:34.5

J. Ketomaa / K. Lindstrom (Ford Fiesta R5) +19:39.5

A. Al-Kuwari / M. Clarke (Ford Fiesta RRC) +19:49.1

T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +22:23.8

   …

   20. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +53:18.3

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri