spot_img

Raliul Maramureșului, a treia provocare a sezonului pentru Sebastian Scîrlet

  • După două etape disputate – ambele încheiate cu succes – Sebastian Scîrlet își continuă sezonul la comenzile modelului Renault Clio Rally5, spunând prezent și etapei nordice de la Baia Mare
  • Pentru această a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, tânărul moineștean o va avea în dreapta sa – în premieră – pe Alina Bianca Pop, una dintre cele mai experimentate navigatoare din țara noastră

Având în vedere că Andrei Mitrașcă – copilotul care l-a secondat pe Sebastian la Harghita și va continua cu acesta începând cu etapa sibiană – se află la celebra cursă Pikes Peak Hill Climb din Statele Unite ale Americii, iar Sebastian Itu – navigatorul de la etapa piteșteană – revine în dreapta colegului său, pilotul Delta Racing Team România a fost nevoit să găsească un alt copilot cu experiență care să-i ajute dezvoltarea și îmbunătățirea corelării dintre pilotaj și dictare. Astfel, ascultând și sfaturile venite din direcția persoanelor avizate, la ediția din acest an a Raliului Maramureșului, tânărul Scîrlet va fi secondat de experimentata Alina Bianca Pop.

„La ediția de anul trecut încheiam cu victorie etapa băimăreană, fapt pentru care îmi doresc ca și în acest an să revin cu un rezultat bun. Miza acestui sezon rămâne în continuare aceea de a-mi îmbunătăți și corela cât mai bine pilotajul cu dictarea. Deși colaborarea cu Sebastian Itu la etapa precedentă a decurs fără cusur, programul său din acest an face ca, pentru a treia oară în 2023, să vin la start cu un alt copilot. Iar cum ascendentul acestui început de sezon are ca nucleu principal creșterea nivelului meu sportiv, am găsit de bun augur ca navigarea următoarei etape să fie realizată de cineva cu bogată experiență. Nu are sens să o lungesc, oricum a reieșit din rândurile precedente, fapt pentru care mă simt onorat ca pentru Raliul Maramureșului să o am în dreapta mea pe Alina Bianca Pop,” a spus Sebastian

Dacă o vom mai avea pe Alina alături de Delta Racing Team România, rămâne să ne răspundă viitorul apropiat, însă nu putem să trecem peste acele rezultate meritorii care – după cum am mai precizat – o califică pe Alina drept unul dintre cei mai buni copiloți din România. Unde a început totul ? În Banat, anul 2012, la bordul unui Citroën Saxo. Practic, am zis câteva cuvinte și ne dăm seama că vorbim despre un copilot cu o experiență neîntreruptă de 12 ani. În toți acești ani, dictarea ireproșabilă a Alinei – coordonată minuțios cu pilotajul foarte bun al unor piloți deja cunoscuți precum R. Badiu, N. Maior, F. Tincescu sau M. Mureșan – a fost răsplătită cu mai mult de 35 de victorii la clasă și aproape alte 50 de clasări pe podium. Mai mult decât atât, experimentata navigatoare a bifat și un podium absolut (loc 3 la Raliul Harghitei 2018) precum și alte clasări în TOP5.

După două etape disputate în Campionatul Național de Raliuri Betano, pilotul moineștean Sebastian Scîrlet este lider cu maxim de puncte în matematica clasei RC5 și a cupei monomarcă Clio Rally5 Challenge România, în timp ce la Juniori ocupă locul patru provizoriu, la numai 4 puncte distanță de ultima poziție premiată. Pentru cei ce încă nu au intrat în contact cu evoluția pilotului Delta Racing Team România, trebuie specificat faptul că pasul său de la Dacia Sandero – care i-a adus titlul Cupei Dacia în 2022 – către Renault-ul Clio Rally5 este major, fiind vorba despre o mașină de uzină. Și deși noul material de concurs nu diferă foarte mult față de modelul de stradă – cu excepția elementelor de siguranță, a suspensiei de concurs și a lipsei elementelor interioare, aceasta necesită timp pentru a fi descoperită și înțeleasă.

„Am încheiat două etape foarte bune, chiar mai bune decât ne-am impus în mașina de concurs. La prima etapă cu Andrei am ieșit învingători în Raliul Harghitei, și tot așa – parcă tras la indigo – la prima etapă cu Sebastian ne-am impus categoric în Raliul Argeșului. Ce pot să spun altceva decât că mă bucură să văd o îmbunătățire la nivel de pilotaj și corelare cu dictarea. Totodată, nu am cum să nu fiu recunoscător pentru faptul că am alături de mine o echipă dedicată, pasionată și unită. Datorită lor, eu am etapă de etapă o mașină impecabilă din toate punctele de vedere, o mașină pregătită și preparată pentru victorie, chiar dacă este sezonul la care eu o învăț și mă acomodez cu ea,” a mai punctat tânărul pilot.

Raliul Maramureșului din acest an este programat în perioada 23-25 iunie și va totaliza 438.08 km dintre care 125.05 km urmează să fie cronometrați. Cele 10 probe speciale – dintre care una spectacol în centrul municipiului Baia Mare – se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică, însă raliul va debuta festiv în seara zilei de vineri – la centrul comercial Value Center din Baia Mare. Aceasta va fi a treia ediție a competiției din nordul țării la care Delta Racing Team România răspunde ‚prezent’.

????????????????????

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri