spot_img

Este Bogdan Duma revelația momentului în motorsport?

Cu siguranță numele juniorului Duma a răsunat pe buzele tuturor cu fiecare viraj parcus fie pe traseele de viteză în coastă, circuit sau traseele stradale ale Campionatului National de Super Rally.

Cu toate că se află la o vârstă foarte frageda, putem declara că Bogdan este un pilot complex ce reușește să se acomodeze rapid cu fiecare traseu parcurs.

În materialul de astăzi vom povesti alături de Bogdan despre strategiile sale, despre emoții, competițiile la care participă dar și cum reușește sa îmbine școala cu pasiunea sa pentru motorsport.

ANA: Bogdan, ai evoluat foarte mult în ultima perioadă. Cum reușești să faci față tuturor provocarilor?

BOGDAN: Nu pot spune că a fost un lucru ușor, dar pot spune că este un lucru frumos. Pasiunea cred că își spune cuvântul aici, pentru că dacă nu era vorba despre asta clar nu se vedea o evoluție așa rapidă, dar cred că și vârstă este un factor destul de important, fiind tânăr, mi-e mai ușor să mă adaptez la diferite situații precum stres și oboseală.

ANA: Ce a însemnat Harghita Challenge pentru tine?

BOGDAN: Pentru mine Harghita Challenge reprezintă una dintre cele mai frumoase etape de Viteză în Coasta la care am participat până acum, atât prin prisma traseului cât și prin prisma organizării de nota 10 cu care ne-a obișnuit Adi.

ANA: Ai reușit sa bați a doua manșă de concurs. Cum a fost feelingul?

BOGDAN: Sincer a fost o surpriză pentru mine, tot weekend-ul am fost foarte slăbit din cauza unei răceli și nu mă așteptăm la un rezultat atât de bun. De când sunt mic am iubit să pilotez în condiții de ploaie, iar asta s-a văzut și în a două manșă de concurs pe care am reușit să o câștig.

ANA: Cum reușești să te obișnuiești rapid cu atâtea competiții diferite, dar și cu diversele mașini?

BOGDAN: Cred că faptul că am alergat în atâtea campionate și cu atâtea mașini diferite este un factor foarte important pentru această acomodare rapidă. Dar cum am mai spus, și vârstă este un factor foarte important, pentru că reușesc să înțeleg și să ma acomodez mult mai repede pe o nouă mașină sau competiție.

ANA: Ce înseamnă adrenalina pentru tine?

BOGDAN: Pentru mine adrenalina este un drog foarte puternic, nu cred că aș putea să trăiesc fără ea. Indiferent că e vorba de motorsport sau de alte activități, mereu îmi place să duc lucrurile la extrem pentru un plus de adrenalină.

ANA: Porsche Sprint Challenge. Ce ne poți spune despre această aventură inedită?

BOGDAN: A apărut destul de spontan, în urmă unui track day organizat de către Omega Motorsport în colaborare cu Q1 Trackracing, echipa alături de care concurez în momentul de față. Am avut ocazia să testez atât Porsche 911 GT3 cât și Porsche Cayman GT4, niște mașini fantastice și după niște discuții ulterioare am ajuns să particip în Porsche Sprint Challenge Benelux la bordul unui Porsche Cayman GT4, campionat în care în momentul de față am 4 din 4 victorii la clasa GT4 AM.

ANA: Cine sunt partenerii tăi din acest sezon?

BOGDAN: Singurii  parteneri din sezonul acesta sunt Școală de Șoferi Academy, cărora le mulțumesc pentru suportul acordat, fără ajutorul lor nu puteam concura la nivelul asta.

ANA: Care este următoarea competiție la care vei participa?

BOGDAN: Următoarea competiție este etapă de la Deva din cadrul Campionatului Național de Super Rally, în dată de 30 Iunie – 1 Iulie.

ANA: Ce ne poți spune despre participarea ta în Super Rally?

BOGDAN: Deși planul la începutul anului era să particip cu Evo ca și anul trecut, am decis că Radicalul este o mașină mai competitivă cu care mă pot bate pentru titlul de campion, momentan fiind liderul clasamentului general cu o victorie la Alba Iulia și un loc 2 la Mangalia.

ANA: Pentru următorul sezon plănuiești o participare full externă?

BOGDAN: Clar ăsta este scopul meu, vreau încet, încet să mă axez doar pe scena inernațională, dar momentan bugetul este o problemă destul de mare.

ANA: Dintre toate mașinile testate, care a fost cea cu care te-ai înțeles cel mai bine? Dar competiție?

BOGDAN: Singura mașină pe care simt că am dus-o la capacitate maximă este Suzuki-ul Swift cu care am participat in sezoanele 2020 și 2021, probabil prin prisma faptului că a fost mașina la bordul căreia am parcurs și cei mai mulți kilometrii de proba. Cât despre competiție, clar competițiile pe circuit sunt preferatele mele, indiferent că este vorba despre sprinturi sau anduranță.

ANA: Cum reușești să împaci școala cu lumea motorsportului?

BOGDAN: Destul de bine, majoritatea profesorilor înțeleg ceea ce fac și mă susțin.

Cu siguranță putem spune că Bogdan este revelația momentului în motorsportul românesc actual, numele său răsunând puternic în multe ramuri ale motorsportului.

Sperăm ca dorința tânărului campion să devină realitate cât mai curând posibil și îl revedem pe podiumurile internaționale ale motorsportului.

Credit foto: Mihai Stetcu, Falvius Croitoriu – Momentum Agency

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri