Raliul Iasului Cotnari – prefata

| 3 septembrie 2014 | 0 Comments

raliul iasului 2014Joi, 4 septembrie, va avea loc startul festiv al Raliului Iasului Cotnari, in fata Primariei Iasi, unde este deja amplasata rampa de start a competitiei. La startul festiv, mai spectaculos ca oricand, vor urca pe scena de start peste 40 de echipaje din Europa si din tara cu ume sonore cum ar fi Francois Delecour (vicecampion mondial de raliuri) , Tapio Laukkanen (pilot finlandez de elita), MarcoTempestini, a carui masina de concurs, Ford Fiesta R5 este expusa la Palas (intrarea dinspre Palat) inca de joia trecuta.

Prezentatorul manifestarii este cea mai cunoscuta voce de motorsport din Romania cu peste 20 de ani de experienta in Radio si actual pilot de curse – nimeni altul decat George Vintila. “Va asteptam in numar mare intr-un cadru istoric sa luati autografe si sa faceti fotografii cu cei mai mari cavaleri si cailor putere joi seara ora 20.00”, a declarat Andrei Postolache, unul dintre organizatorii Raliului Iasului.

Probele speciale din acest an poarta numele celor mai alese soiuri de vinuri produse de compania Cotnari. Francusa, Blancul, Chateau sau Grasa de Cotnari vor reprezenta nu doar cele mai consumate si mai medaliate vinuri din Romania, ci vor insemna si numele probelor pe care se vor infrunta cei mai buni piloti din Romania.

Cel mai important eveniment automobilistic din acest an in Iasi incepe miercuri, 3 septembrie, cu recunoasterile traseului. Joi, dupa incheierea recunoasterilor si a verificarilor administrative si tehnice, incepand cu ora 20.00, se vor desfasura prezentarea oficiala si startul festiv care vor avea loc in fata Primariei Iasi.

Raliul Iasului Cotnari este organizat din acest an de Asociatia XS Motorsport din Iasi si se bucura de sprijinul autoritatilor locale. Aceasta etapa de la Iasi a Campionatului National de Raliuri DUNLOP nu putea fi posibila fara suportul sponsorului Cotnari, a partenerilor XS Café si Express Amanet, si fara gazduirea Hotelului International, din cadrul Complexului Palas Iasi.

Masina oficiala a Raliului este FORD.

Distanta totala a probelor speciale: 121,45 km din care 5,65 km asfalt

Distanta totala a raliului: 366,35 km

Numar total de probe speciale: 10 (4 distincte + SS)

Procent probe speciale din total raliu: 33,15 %

 


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Clasament Raliul Clujului după prima zi!

Sebastian Barbu este lider după prima zi la Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator. Pilotul sibian, secondat de Bogdan...

Închide