Raliul Dakar 2019: echipajele MINI au monopolizat podiumul la finalul etapei a şaptea

| 15 ianuarie 2019 | 0 Comments

Stéphane Peterhansel a obţinut a doua sa victorie de probă specială cu MINI John Cooper Works Buggy. Joan „Nani” Roma a dus MINI John Cooper Works Rally pe locul al doilea. Carlos Sainz a încheiat etapa a şaptea al treilea.

Echipajele MINI au reuşit o victorie spectaculoasă în etapa a şaptea a Raliului Dakar 2019, ocupând primele trei locuri după o cursă strânsă în care ocupanţii podiumului au fost separaţi de doar 9’28”.

Stéphane Peterhansel (Franţa) şi navigatorul David Castera (Franţa), aflaţi în cockpitul unui MINI John Cooper Works Buggy, au obţinut poziţia de lider la începutul etapei, şi-au păstrat calmul şi locul până la finalul zilei. Este a doua probă specială câştigată de echipajul francez şi, cu victoria de luni, cei doi au urcat pe poziţia a doua a clasamentului general, la doar 29’16” de lideri.

Joan „Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Alex Haro (Spania), echipaj aflat într-un MINI John Cooper Works Rally, a fost singura ameninţare reală pentru Peterhansel pe parcursul întregii etape. La trecerea prin waypoint 3, Roma reuşise chiar să devină lider virtual, dar în cele din urmă a încheiat al doilea la 4’33” de Peterhansel.

Cel de-al treilea echipaj MINI clasat pe podium a fost cel format din Carlos Sainz (Spania) şi navigatorul Lucas Cruz (Spania), aflat într-un MINI John Cooper Works Buggy. Cu acest rezultat, Sainz a reuşit să recupereze timp important faţă de adversarii săi şi să reintre în Top 10.

Cyril Despres (Franţa) şi navigatorul Jean Paul Cottret (Franţa) au încheiat etapa a şaptea pe poziţia a cincea. Dintre cele patru echipaje MINI clasate între primele cinci la finalul etapei, cei doi au adus al treilea MINI John Cooper Works Buggy în Top 5.

Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) şi-au menţinut ritmul constant obişnuit şi au trecut linia de sosire pe locul al şaptelea. Echipajul MINI John Cooper Works Rally format din Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) a sosit al 13-lea. Ei au fost urmaţi de Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia), ocupanţii poziţiei a 14-a.

Stéphane Peterhansel: „Din nou, o zi departe de a fi perfectă. La început, în dune, am sărit mult. A fost un salt mare şi am aterizat în faţă, pe capotă, şi am văzut stele după impact. Ulterior am început să mă concentrez şi l-am depăşit pe Nani. A fost un rezultat bun, dar nu o zi perfectă.”

Nani Roma: „O etapă grea, dificilă chiar. La început a fost mult fesh-fesh pe aceleaşi trase ca şi cu o zi înainte. Nu a fost uşoară decizia de a alege presiunea pneurilor pentru că erau multe pietre în primii 150 km şi mult nisip în următorii 100 km. Dar suntem la final şi fericiţi. Am avut un plan în minte, să continuăm fără nici o eroare; pentru moment funcţionează.”

Carlos Sainz: „O zi destul de dificilă. La început ne-am oprit pentru a-l aştepta pe Stéphane pentru câteva minute. Fără câteva pene, aş spune că am avut o zi bună.”

Cyril Despres: „Categoric, a fost o zi solicitantă între dunele de nisip şi văile cu nisip. Maşina a reacţionat foarte bine la situaţiile diferite. Am mers bine până când pneul a ieşit de pe jantă la o coborâre – nu a fost uşor de schimbat roata în condiţii de sol moale. A trebuit să terminăm ultimii 40 km într-o furtună de nisip, iar acest lucru m-a scos din ritm spre final.”

Jakub Przygonski: „Am început în spate, cu multe camioane înaintea noastră, iar acest lucru nu a fost bine pentru noi pentru că ele distrugeau traseul. Pe dune a fost nisip foarte moale şi a trebuit să ne oprim pentru a dezumfla pneurile pentru mai multă tracţiune. A fost o decizie bună pentru că nu ne-am mai oprit şi am forţat până la final.”

Mai multe informaţii despre Dakar 2019 sunt pe site-ul competiţiei.

Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa 7

Loc Pilot Navigator # MINI Echipă Timp
2 Stéphane Peterhansel (Franţa) David Castera (Franţa) 304 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 25h42:46 +29:16
3 Joan Roma (Spania) Alex Haro (Spania) 307 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 25h51:29 +37:59
5 Cyril Despres (Franţa) Jean Paul Cottret (Franţa) 308 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 26h33:31 +1h20:01
6 Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) 303 MINI John Cooper Works Rally Orlen X-raid Team 27h25:32 +2h12:02
8 Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 314 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 28h53:03 +3h39:33
10 Carlos Sainz (Spania) Lucas Cruz (Spania) 300 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 30h29:01 +5h15:31
19 Boris Garafulic (Chile) Filipe Palmeiro (Portugalia) 321 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 34h49:49 +9h36:19

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide