Raliul Dakar 2014: 2 Duster la start

| 2 ianuarie 2014 | 0 Comments

Spre deosebire de anii trecuți, când startul tehnic în Raliul-raid Dakar, cea mai dură competiție motorizată din lume, se dădea chiar în prima zi a anului, în 2014 noua ediție sud-americană se va desfășura între 5 și 18 ianuarie, cu străbaterea a 3 țări, Argentina, Chile și, pentru prima oară, Bolivia, printre cele 155 automobile aflate la start aflându-se și 2 Dacia Duster, preparate și înscrise de marca-mamă, Renault, și cu echipaje argentiniene: Emiliano Spataro-Benjamin Lozada (nr. de concurs 327) și Jose Garcia-Mauricio Malano (nr. 340), informează Agerpres.

Renaultsport atacă Dakarul cu o Dacia Duster pregătită pentru această cursă, după ce, în 2011, tot această echipă a ocupat locul 3 cu un prototip Duster în cursa de la Pikes Peak. La această oră nu au fost încă comunicate specificaţiile tehnice ale celor două automobile.
În anul 2013, Duster şi-a făcut debutul în Raliul Dakar. Modelele care au concurat în ediţia din 2013 au avut următoarele caracteristici:  motor V6 de 3.5 litri care dezvoltă 306 CP,cutie de viteze secvenţială cu şase trepte semnată de SADEF, diferenţialul autoblocant multidisc  Heavy Duty F9, suspensia faţă Four Link, cea spate dublu trapez, iar amortizoarele Baratec.
Prototipurile care participă acest raliu, au sigla Renault, cea sub care SUV-ul este vândut în America de Sud. Să urmărim evoluţia modelului pregătit pentru această competiţie în clipul pus la dispoziţie de echipa Renault Duster Team:

Foto: blog.renault.com

Video: YouTube – Renault SportArgentina

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Câștigătorii etapei a IV-a

La eveniment au participat 46 de concurenți amatori și profesioniști, departajați în opt clasamente.

Închide