Raliul Aradului: Bogdan Gheorghiu – Andrei Pintilii câștigă Cupa DACIA

| 6 iunie 2019 | 0 Comments

După un weekend dificil cu probe alunecoase, echipajul ieșean Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii a câștigat Cupa DACIA la Raliul Aradului 2019, prima etapă de macadam din acest sezon. La 41 de secunde distanță s-au clasat Andrei Mitre/Mircea Onofrei, iar ultima treaptă a podiumului general a fost ocupată de echipajul Dragoș Popa/Sorin Colceriu.

Rezultatele de la Raliul Aradului sunt cu atât mai interesante cu cât primele 4 echipaje clasate la Arad abandonaseră la Raliul Argeșului, în timp ce niciun ocupant al podiumului general de la prima etapă nu a acumulat puncte acum.

După ce au dominat probele de macadam din prima zi de concurs, juniorii Cristi Sugar/Vlad Colceriu și-au început ziua a doua cu aproape 2 minute avans față de următorii clasați. O problemă la cutia de viteze i-a scos însă din joc, lăsând cale liberă celorlalte echipaje către fruntea batalionului de Sandero.

Andrei Mitre și-a construit atent locul 2 pe macadamul de la Arad, după ce a fost devansat pe PS6 Nadăș de ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii, principalii rivali pentru locul 1 în Cupa DACIA la acest raliu. Un weekend extrem de greu, cu multe probleme tehnice, in care am reușit sa trecem peste accidentul de la etapa trecuta și sa obținem primul podium din acest sezon. Noua mașina s-a comportat excelent ținând cont ca a fost construită într-o săptămâna și jumătate! Acum încep pregătirile pentru raliul de la Bacău. Ne vedem pe probe!” a declarat tânărul Andrei Mitre, citat de autostiri.ro.

Dragoș Popa/Sorin Colceriu au gestionat bine condițiile dificile de pe probe și au încheiat raliul pe ultima treaptă a podiumului, la peste 2 minute de primii clasați: Raliul Aradului 2019 a fost cel mai greu raliu la care am participat pana in acest moment al scurtei mele cariere! Încrederea in pilotaj a fost undeva pe la 10-15%, iar la mașina de concurs am stricat piese la acest raliu cam cat reușisem eu sa stric la raliurile din ultimii doi ani. In mod sigur nu ne doream ca prima întâlnire cu Sandero pe macadam sa fie asa, dar totuși suntem bucuroși ca am reusit sa urcam pe podium si sa adunam ceva puncte in clasament, mai ales ca veneam dupa greseala si abandonul de la Pitesti. Mulțumim susținătorilor noștri, mulțumim Varu Nicu Motorsport,acum atât s-a putut, ne vedem la Bacau!” ne-a spus pilotul Dragoș Popa, citat de autostiri.ro.

Dan Albuț/Cristian Bala și-au regăsit treptat ritmul după ieșirea în decor de la Argeș, fiind cei mai rapizi pe power stage-ul PS9 Nadăș (21.7km) de la Arad, însă nu suficient cât să prindă un loc pe podiumul clasamentului general al etapei. Silviu Procopiu/Mihai Stanciu au avariat mașina pe ultima probă, acumulând astfel puncte valoroase în economia Cupei.

Aflați la primul raliu în Cupa DACIA și primul cu Sandero, debutanții Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu au avut o experiență foarte bună și au condus detașat clasamentul debutanților, ocupând locul I la finalul raliului: Suntem foarte mulțumiți de cum se comporta Sandero încă de la primul contact. Raliul Aradului de anul acesta a fost unul foarte dificil, pentru care abordarea graduala si mai degrabă prudenta a fost una câștigătoare pentru noi. Așteptam cu nerabdare Raliul Moldovei pentru a continua experienta de învățare.” ne-a spus pilotul Vlad Răducanu. “Raliul Aradului a fost unul dur, greu, obiectivul nostru a fost sa il terminam si sa ne obisnuim cu mașina. Acum așteptam Raliul Moldovei, o etapa care ne place foarte mult!” a declarat copilotul Laurențiu Mandu, citat de autostiri.ro.

Surpriza etapei a fost pilotul Radu Benea, lider în două clasamente ale Campionatului Național de Viteză în Coastă, care a debutat în raliuri pe macadamul de la Arad și a demonstrat că poate fi competitiv și pe o suprafață complet nouă pentru el. Alături de copilotul Andrei Hicea a câștigat Trofeul Logan la Arad și au ocupat locul 2 în clasamentul debutanților Cupa DACIA la această etapă: “Daca as face o comparație cu atletismul as vedea in VTM echivalentul probei de 100m, unde sportivii dau tot ce e mai bun pe o distanta mai scurta, iar raliul l-as compara cu un maraton, unde trebuie sa găsești echilibrul perfect intre viteza, trase si frâne in asa fel încât mașina si numărul limitat de anvelope sa ajungă la final.”

Juniorul Artur Luca a încheiat cu bine primul său eveniment pe macadam, obținând astfel și primul podium la debutanți (locul 3) și își propune să testeze experiența acumulată pe probele de la Raliul Moldovei, tot alături de experimentatul copilot Mihai Căpeț.

Tot dintre debutanți, Florian Popescu/Alexandru Gheondea au fost urmăriți de ghinion și au abandonat de 2 ori, o dată la începutul primei zile de concurs, reluând startul după regula Super Rally doar ca să fie nevoiți să termine prematur raliul tot din cauza problemelor tehnice la al lor Logan.

Următoarea etapă Cupa DACIA 2019 este Raliul Moldovei, care va avea loc la Bacău, Moinești și Onești, pe macadam între 21-22 iunie.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marcă de faruri auto, ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning.

Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul matinatului Prietenii de la Zece.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 după a doua etapă, Raliul Aradului:

 1. Sugar/V. Colceriu 38p
 2. Gheorghiu/A. Pintilii 37p
 3. Mitre/R. Maior 25p
 4. Albuț/C. Bala 25p
 5. Oprea/D. Hațegan 24p
 6. Popa/S. Colceriu 23p
 7. Balea/M. Luncan 22p
 8. Procopiu/ M. Stanciu 22p
 9. Popescu/A. Gheondea 21p
 10. Luca/M. Căpeț 20p
 11. Mândruț/P.Pîrvan 16p
 12. Răducanu/L. Mandu 15p
 13. Benea/A. Hicea 14p
 14. Rusciuga/C. Vârban 4p

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
S-au deschis înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

A început căutarea celui mai bun mecanic din România: s-au deschis înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

Închide