Puncte pentru Tom Blomqvist la debutul său în Formula E cu MS&AD Andretti

| 16 ianuarie 2018 | 0 Comments

Tom Blomqvist (Marea Britanie) a acumulat primele sale puncte în Campionatul ABB FIA Formula E la debutul său competiţional din Maroc. Britanicul a încheiat pe locul al optulea în Marrakesh E-Prix.

Pe de altă parte, coechipierul său de la MS&AD Andretti, António Félix da Costa (Portugalia), a avut o zi dificilă. După un accident în calificări, el a reuşit o revenire consistentă, dar care a rămas nerecompensată. Félix da Costa a trecut linia de sosire pe locul al 14-lea.

Evenimentul de pe „Circuit Automobile International Moulay El Hassan” a reprezentat a treia etapă din sezonul 2017/2018 al Formulei E. În timp ce calificările au avut loc în condiţii de ceaţă şi temperaturi scăzute, la ora cursei a fost soare şi mai cald, cu temperaturi de 16 grade Celsius.

Calificări

Blomqvist a efectuat prima sa sesiune de calificări din Formula E în grupa 1. El a atins uşor zidul de pe margine, dar a putut să continue cel mai rapid tur şi s-a calificat al 12-lea, cu timpul de 1:20,870.

Pe de altă parte, Félix da Costa a fost ghinionist: se afla într-un tur promiţător, dar a blocat frânele înainte de virajul 7 şi a intrat în peretele de pneuri. În consecinţă, portughezul a ocupat penultima poziţie pe grilă, fiind al 19-lea.

Cursă

Debutant în Formula E, Blomqvist a recuperat două locuri în faza iniţială a cursei, astfel că a intrat în Top 10 după două tururi. În acelaşi timp, Félix da Costa a început cursa de recuperare după startul de la coada grilei, astfel că a câştigat loc după loc.

António Félix da Costa

În turul al 14-lea, coechipierii au fost implicaţi într-un duel direct, în urma căruia Félix da Costa l-a depăşit pe Blomqvist. După 17 tururi, portughezul a intrat la standuri de pe poziţia a zecea, dar a fost din nou victima ghinionului; imediat ce a schimbat monopostul, conducerea cursei a anunţat fază „full-course-yellow” (neutralizare cu steag galben a întregului circuit).

Acest lucru a făcut ca Félix da Costa să piardă timp şi să revină pe locul al 14-lea după pit stop. Blomqvist a intrat la standuri un tur mai târziu şi a revenit pe circuit pe poziţia a 10-a.

A urcat un loc şi a încheiat cursa pe locul al nouălea. După ce un pilot clasat înaintea lui a primit o penalizare retroactivă, Blomqvist a avansat un loc în clasamentul final, ocupând poziţia a opta. Félix da Costa nu a mai putut avansa în pluton şi a rămas pe locul al 14-lea. Victoria i-a revenit lui Felix Rosenqvist (Suedia).

Reacţii

Tom Blomqvist, MS&AD Andretti Formula E: Cursa a fost destul de stranie. De asemenea, am fost un pic norocos să ocup locul al optulea în final. Obiectivul meu a fost să acumulez cât mai multe tururi, pentru că efectiv nu aveam nici o idee la ce să mă aștept. Am testat şi am lucrat în simulator, dare este foarte diferit în mediul competițional. Fără îndoială, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le fac pentru a încerca şi a reuşi să gestionez mai bine cursa.

Este atât de diferit faţă de ce am făcut în trecut şi, de fiecare dată când urc în monopost, este tot mai bine şi învăț din ce în ce mai mult. Voi mai lucra la gestiunea energiei şi la comunicarea cu inginerii. Sunt atât de multe lucruri cu care trebuie să fii la maximum în Formula E. Mai am un drum lung de parcurs, dar pot fi foarte mulţumit cu locul al optulea în prima mea cursă.

António Félix da Costa, MS&AD Andretti Formula E: A fost una dintre acele zile despre care spui că-ți formează caracterul, dar trebuie să rămânem puternici şi am mare încredere în echipa mea. Mecanicii au făcut o treabă excelentă şi mi-au refăcut monopostul după accidentul din calificări, pentru care îmi cer scuze; a fost greșeala mea. Prima parte a cursei a fost foarte bună, am fost rapizi şi am recuperat multe locuri.

Din păcate, când am decis să schimbăm monoposturile, a fost instituit „Full Course Yellow”. Practic, am intrat la standuri sub steag verde, apoi ceilalți au venit după mine sub FCY, ceea ce a făcut ca noi să pierdem mult timp. Cursa a fost compromisă de acolo. În partea a doua, am făcut propria mea cursă în majoritatea timpului, aşa că nu mai erau multe de făcut.

Pe scurt, nimic nu a mers în favoarea noastră, dar ne menținem optimismul şi ştiu că avem potențialul de a fi în puncte în fiecare cursă, asa că acesta trebuie să fie obiectivul nostru.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide