Premiera noii ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO la Salonul Auto de la Frankfurt 2019

| 10 septembrie 2019 | 0 Comments

›   O versiune nouă de echipare pentru cel mai nou model ŠKODA, amintind de istoria bogată a mărcii în domeniul sportului cu motor

›   Versiune sportivă de lifestyle, cu elemente MONTE CARLO negre și un pachet mai bogat de dotări

›   Prezentarea modelului are loc la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), în septembrie 2019, iar lansarea pe piață va avea loc în al patrulea trimestru al acestui an

ŠKODA își extinde gama deja tradițională de modele sport, numită MONTE CARLO, cu noul SUV urban KAMIQ. Cel mai nou SUV ŠKODA dispune astfel de detalii dinamice MONTE CARLO negre, ce amintesc de succesele repurtate de marcă la raliuri. Modelul beneficiază și de dotări mai bogate.

Noua ŠKODA KAMIQ este al doilea SUV din istoria mărcii ce este oferit în versiunea MONTE CARLO, fiind precedat în acest segment doar de ŠKODA YETI. ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO este expusă în premieră, alături de ŠKODA SCALA MONTE CARLO, între 10 și 22 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noua variantă de echipare de top a modelului KAMIQ poate fi combinată cu oricare dintre motoarele ce sunt disponibile și pentru modelul standard. Primele livrări vor fi făcute în al patrulea trimestru al anului 2019.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii ŠKODA, a explicat: „Noua ŠKODA KAMIQ este un SUV ŠKODA tipic, dar cu propria sa personalitate puternică, ce ia naștere din elemente de design proprii, precum farurile compuse din două elemente. Modelul MONTE CARLO accentuează și mai mult caracterul independent al mașinii și atrage clienți și mai tineri. Avem aici combinația perfectă dintre designul sportiv ce amintește de mașinile noastre de raliu de succes, la care se adaugă utilitatea practică în viața de zi cu zi.”

Noua ŠKODA KAMIQ este al doilea SUV din istoria mărcii ce este oferit în versiunea MONTE CARLO, fiind precedat în acest segment doar de ŠKODA YETI. Denumirea MONTE CARLO este folosită pentru identificarea versiunilor sport ale modelelor ŠKODA compacte și amintește de rafinamentul Principatului Monaco, dar și de legendarul raliu Monte Carlo, ce a fost organizat pentru prima dată în anul 1911 și a fost martorul a numeroase succese ale mărcii ŠKODA de-a lungul anilor.

Primul model ŠKODA ce a purtat denumirea MONTE CARLO a fost o ediție limitată a modelului ŠKODA POPULAR, din 1936. Astfel, FABIA MONTE CARLO va avea acum drept companioni versiunile KAMIQ și SCALA MONTE CARLO. Toate cele trei modele au în comun detaliile negre, sportive MONTE CARLO și dotări standard bogate.

Detaliile negre MONTE CARLO: semne elegante de sportivitate

Alături de farurile full-LED divizate, specifice modelului KAMIQ, versiunea MONTE CARLO dispune, de exemplu, și de rama neagră în jurul grilei radiatorului. Detaliile negre sunt imediat vizibile și la bara de protecție din față, carcasele oglinzilor exterioare, barele de plafon, pragurile laterale și înscrisul ŠKODA poziționat central pe hayon.

ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO poate fi comandată cu oricare dintre motooarele din gama KAMIQ și este echipată în dotarea standard cu jante negre din aliaj ușor de 17 inchi. Opțional, clienții pot alege și jante de 18 inchi. În dotare sunt incluse și geamurile laterale cu tentă închisă și plafonul panoramic.

Difuzorul negru din spate și inscripțiile negre cu specificațiile modelului, precum și blocurile optice spate full-LED desăvârșesc alura sportivă a modelului ce poate fi identificat, de asemenea, în baza emblemei sale speciale.

Accente dinamice la interior

Interiorul modelului ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO întâmpină șoferul și pasagerul din față cu scaune sport ajustabile pe înălțime, în design specific modelelor MONTE CARLO, cu tetiere integrate. Volanul sport multifuncțional este acoperit cu piele perforată cu aceleași cusături decorative roșii ca pielea de pe selectorul transmisiei și levierul frânei de mână. Iluminarea ambientală cu LED este, de asemenea, roșie și iluminează consola centrală, compartimentele de depozitare din portiere, mânerele ușilor și spațiul inferior din interior.

KAMIQ MONTE CARLO include și lumini pentru citit în spate. Elementele decorative și panoul de instrumente au, de asemenea, un design specific, cu guri cromate de ventilație pe bord și pedalier cu design de aluminiu. Modelul este echipat cu covorașe speciale și are inscripția KAMIQ pe pragurile portierelor. Plafonul negru desăvârșește ambianța sportivă de la interior.

ŠKODA lansează modelul ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO la Salonul Auto de la Frankfurt, ce are loc între 10 și 22 septembrie. ŠKODA expune în Hala 3.0, la Standul A11. Lansarea pe piață va avea loc în al patrulea trimestru al anului 2019.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Competiţia „Cel mai 4×4”din România, ediția a XXI-a

Vremea capricioasă, ploi diluviene și averse de grindină au sporit gradul de dificultate dar și spectaculozitatea probelor de concurs După...

Închide