spot_img

Podium în Raliul Clujului și podium la general în 2021 pentru Sebastian Barbu și Bogdan Iancu

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat sezonul 2021 din Campionatul Național de Raliuri Betano cu o clasare pe poziția a doua ș își consolidează astfel locul secund și în clasamentul general din competiția națională, dar și în Campionatul Național de Raliuri Betano asfalt.

Cu un program de doar șase etape în 2021, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu și-au încheiat sezonul cu a cincea clasare consecutivă pe podium. Echipajul sibian a luat startul în Raliul Clujului, ultima etapă din programul lor, cu modelul Skoda Fabia R5, obiectivul fiind să-și asigure punctele necesare pentru a termina pe locul secund în clasamentul general FIA din Campionatul Național de Raliuri Betano.

În prima zi din Raliul Clujului au fost programate două treceri pe speciala Făget, iar în ziua a doua au fost programate câte două treceri pe probele Tarnița și Dângău. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au început bine etapa de la Cluj și au terminat ziua de sâmbătă pe prima poziție, după ce au avut cel mai bun timp la cea de-a doua trecere pe Făget.

,,Așteptam cu nerăbdare acest raliu pe asfalt și sunt mulțumit de ritmul avut pe cele două Sprinturi de pe Făget. Aceasta a fost însă doar prima parte a raliului și trebuie să rămânem în formă până la final. Este un raliu scurt și orice greșeală ne poate scoate din lupta pentru un loc pe podium”, a spus Sebastian Barbu, după prima zi din Raliul Clujului.

Echipajul sibian a început ziua a doua mult prea prudent, iar anvelopele soft nu au fost cea mai bună alegere pentru prima buclă. În final, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat de fiecare dată cu cel de-al doilea timp cele patru speciale de duminică și au încheiat etapa de la Cluj pe locul secund.

,,Pe primele două probe am încercat să-mi menajez anvelopele pentru că am ales compoziția soft, dar am fost mult prea precaut. La a doua trecere am avut impresia că am crescut ritmul, dar nu destul ca să câștigăm. A fost un raliu cu un format nou, interesant, și cred că merită luat în calcul și la alte etape. Am terminat sezonul cu un gând spre Adi Răspopa și îmi doresc ca anul viitor toți să se implice și să găsească soluțiile cele mai bune pentru a avea raliuri căt mai sigure posibil”, a spus Sebastian Barbu, la finalul Raliului Clujului.

Cu cele 32 de puncte câștigate la Raliul Clujului, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au ajuns la 147,20 de puncte în clasamentul general și au încheiat sezonul 2021 în postura de vicecampioni în Campionatul Național de Raliuri Betano.

,,A fost un sezon intens în care am terminat pe podium fiecare etapă la care am luat startul. Suntem pe doi la general și aș vrea să le mulțumesc tuturor celor din echipa noastră și celor care au făcut posibilă participarea noastră în acest sezon. Nu știu ce va urma anul viitor, dar acum vreau să mă bucur de tot ceea ce am realizat în acest sezon”, a mai spus Sebastian Barbu.

Participarea echipajului sibian în Campionatul Național de Raliuri Betano este o acțiune cofinantata de Consiliul Județean Sibiu și susținută de Pavel Group, Gorgandin, Foerch România, Haix, Elite Tactical, Jifa, Geometrica Architects, Yiippi Mango, EGLO România, naceleup.ro și Magnolia Residence Sibiu.

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,162FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,170AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri