spot_img

Pilotul Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen

Cristiana Oprea (prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri) și Centrul FILIA, o organizație non-guvernamentală feministă care promovează drepturile femeilor și egalitatea de gen, anunță un parteneriat inovator pentru a promova reprezentarea femeilor în domenii cu mare disparitate de gen.

Începând din mai 2023, Cristiana Oprea, deschizătoare de drumuri pentru femeile din motorsportul românesc și Centrul FILIA își propun să colaboreze în diverse inițiative și proiecte precum campanii de conștientizare, evenimente educaționale și proiecte de implicare comunitară. Concret, parteneriatul va costa în vizibilitate pentru Centrul FILIA cu branding pe mașina de raliu, conținut social media, implicare în activitățile de promovare și conștientizare sau strângere de fonduri.

„Urmăresc activitatea Centrului FILIA de câțiva ani. M-a ajutat să înțeleg mai bine și să depășesc mai ușor stereotipurile de gen cu care m-am confruntat de-a lungul carierei. Mă bucur nespus că ne unim forțele pentru a promova reprezentarea femeilor în domeniile în care există disparitate de gen. Reprezentarea este un prim pas esențial în atingerea performanței și a potențialului maxim, în motorsport și în societate”, a spus pilotul de raliu Cristiana Oprea.

„Suntem încântați să colaborăm cu Cristiana Oprea, o figură importantă în motorsport, pentru a sensibiliza publicul cu privire la importanța egalității de gen în această industrie și în societate în general. Prin acest parteneriat, sperăm să contribuim la schimbarea de mentalități și să promovăm un mediu inclusiv, echitabil și respectuos pentru toți, indiferent de domeniul de activitate și de rolurile tradiționale asociate”, a spus Andreea Rusu, directoare executivă a Centrului FILIA.

Logo-ul Centrului FILIA pe calandru, în față, pe ambele laterale ale mașinii de concurs este o asumare a unei discuţii importante, în orice domeniu: cea a reprezentării. Ea este cu atât mai necesară în domenii dominate de bărbați în România.

„Simt că am găsit un aliat puternic în Centrul FILIA, care mă va ajuta să îmi regăsesc vocea pentru a putea continua să îi inspir pe cei care îmi urmăresc povestea să aibă curaj să își urmeze visul, în ciuda provocărilor.”

Mai presus de trofee, Cristiana consideră sportul un catalizator pentru schimbare și își dorește ca demersul ei să inspire oamenii să aibă curaj să își urmeze visul, confruntând stereotipurile de gen din societate.

Ambele părți sunt hotărâte să lucreze pentru a promova un mediu în care toți oamenii, indiferent de gen, să aibă șanse egale să își urmeze visurile și să își atingă potențialul maxim, atât în motorsport, cât și în societate în general.

Credit foto: Mihnea Tatu

Sursa: Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,349FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri