spot_img

Cupa Reșița: pe urmele lui Hirschvogel, atunci și acum

Generațiile de piloți profesioniști s-au schimbat de-a lungul timpului, însă ceva a rămas neschimbat pe Valea Domanului – spectacolul vitezei în coastă

Este binecunoscut faptul că întemeietorul etapei de viteză în coastă de la Reșița rămâne nimeni altul decât Werner Hirschvogel, regretatul pilot ce și-a dedicat mare parte din viață automobilismului și motociclismului sportiv. Nu doar atât, reșițeanul a ținut să dea mai departe ceea ce a învățat și altora, încurajându-i pe juniorii de atunci, Lucien Hora și Mircea Pădurean. Practic, amândoi au dat startul unei generații glorioase la viteză în coastă, generație ale cărei valori s-au moștenit până în zilele noastre.

După antrenamentele cu public desfășurate pe traseele divizei secunde, piloții licențiați în  primul eșalon al vitezei în coastă (coeficient 2), se vor întrece în perioada 9-10 iulie 2022 pe spectaculosul traseu de pe Valea Domanului, în cea de-a doua etapă a sezonului. Iar dacă la început am deschis o mică paranteză despre generațiile anterioare, acum vine rândul celor actuale să fie prezente în orașul unde viteza în coastă a devenit un stil de viață, nu doar o competiție. Și de ce spunem “actuale” ? Ei bine, răspunsul este dat de generația care încă e prezentă la start, respectiv de cea care preia ștafeta pentru a o da mai departe peste câțiva ani.

Totuși, o prezență care a încântat privirile iubitorilor de viteză în coastă și mai ales pe cele ale reșițenilor, rămâne absent la etapa considerată “de casă”. Campion absolut al acestui sport în 2016, bănățeanul Bogdan Cuzma a reprezentat cu un succes răsunător generația ultimilor 15 ani de viteză în coastă, fiind unul dintre cei mai buni piloți ai generației sale. Totuși, absența să îndelungată de la startul etapelor de viteză în coastă s-ar putea încheia odată cu etapa hunedoreană de la Straja.

Trecând la actuala generație, Costel Cășuneanu, Octavian Ciovică, Emil Ghinea, Alexandru “Dodo” Pițigoi, Florin și Matei Voicu, Florin Durche sunt numai câțiva dintre numeroșii piloți ce vor fi prezenți la etapa reșițeană din acest sezon. Alături de toți aceștia cât și de cei alți zeci de piloți, sunt așteptați la start și piloții licențiați etapelor de coeficient 1, adică viteza în coastă 2. Practic, după cele patru etape de foc unde evoluția lor a contat în calcularea clasamentului de la finalul sezonului, de această dată, ei se vor întrece într-o etapă de antrenament cu public, o excelentă încălzire pentru următoarele etape de la Dărmănești (23 iulie) și Straja (13 august).

Fără dubii, tinerele talente ale generației din divizia secundă vor fi un reper de urmărit de spectatorii reșițeni și cei veniți din toate colțurile țării, întrucât tinerii piloți ajung pentru prima oară la Reșița, pe traseul considerat de mulți piloți cu ștate vechi ca fiind unul extrem de tehnic sau cel mai tehnic din campionat. O noutate absolută pentru sezonul actual de viteză în coastă este dată de prezența la start a doi piloți profesioniști, ce spre deosebire de ceilalți nu vor pilota turisme sau prototipuri.

Cei doi vor aduce la start două camioane spectaculoase, special pregătite pentru competițiile de viteză în coastă și viteză pe circuit. Mai exact, camioanele în cauză sunt construite pe aceeași platformă de tipul cap-tractor, utilizate pe drumurile publice pentru tractarea semi-remorcilor.

Programul etapei cuprinde tradiționalele cinci urcări în ziua de sâmbătă pentru sportivii primei divizii, respectiv o etapă completă (o recunoaștere, două antrenamente și două de concurs) pentru sportivii diviziei secunde. Pentru aceștia din urmă, noutatea este că nu vor fi premiați doar cei ce încheie pe primele 3 poziții ale clasamentului general dedicat acestora, ci toți cei prezenți la etapă vor fi premiați de către organizator. Totodată, aceeași piloți de la viteză în coastă 2 vor putea evolua și duminică, în cadrul a două urcări opționale.

Vă reamintim faptul că înscrierile rămân deschise până luni, 4 iulie 2022, în timp ce noi vom reveni de fiecare dată cu ultimele noutăți.

Ediția din 2022 a Cupei Reșița este organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Clubul Auto Blic Brașov și beneficiază de sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reșița respectiv Consiliului Județean Caraș-Severin. 

Parteneri: OMNIASIG, DIVVOS4Tech, Invest in Reșița, SIDE TRADING, Porsche Timișoara dealer Audi și Škoda, Auto Chelu, Reschitza Pub, Logics, Tractări 24h,.

Cupa Reșița 2022 este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin – Serviciul  Rutier, Poliția Municipiului Reșița -Biroul Rutier, Inspectorul de Jandarmi Judetean „GL.BG. Vasile Zorzor” Caras-Severin
si Inspectoratul ptr Situatii de Urgenta „Semenic” al Judetului Caras -Severin.

Parteneri media: PrimaSportTV, reper24.ro

Informatii suplimentare: www.fras.ro; www.autorally.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,315FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri