spot_img

Lorand Popovici: concentrare maximă la Harghita Challenge

După debutul în Campionatul Național de Raliuri, Lorand Popovici a făcut încă un pas important în cariera de sportiv, tot acasă. De această data a participat la Harghita Challenge. A doua ediție a competiției a readus în prim plan viteza în coastă, etapă desfășurată în memoria lui Bela Ritner.

Să vedem cum s-a descurcat Lorand Popovici la această competiție:

„Salutare tuturor! După ce la finalul lunii aprilie am participat la Raliul Harghitei, nu puteam să zic nu celui de-al doilea eveniment major de acest gen din județ, Harghita Challenge, etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2, care a avut loc în weekendul care tocmai a trecut în Miercurea-Ciuc si drumul care urcă către stațiunea Harghita Bai.

Evenimentul a debutat în seara zilei de vineri cu prezentarea oficială a sportivilor în Piața Libertății din Miercurea-Ciuc, care din nou, după mulți ani, a răsunat de motoare turate la maxim.

Atmosfera a fost una electrizantă, cu public numeros, atras de diversitatea de mașini participante, sesiunea de autografe și foto dar și de interviuri.

Sâmbătă, acțiunea s-a mutat pe asfaltul impecabil de pe drumul care urcă către stațiunea Harghita Bai, prima jumătate fiind una de viteză, iar cea de-a doua una virajată.

Până la prânz am parcurs manșa de recunoaștere și  cele două de antrenament.

Având în vedere temperatura joasă de peste noapte și asfaltul rece, am început intr-un mod safe, scopul fiind acela de a descoperi comportamentul mașinii pe acest gen de traseu și eventualele secțiuni care ar necesita o abordare foarte atentă.

După primele 3 urcări, feeling-ul a fost foarte bun, mașina fiind în parametrii optimi, funcționând perfect. După-amiază au urmat cele două manșe de concurs, iar creșterea temperaturii exterioare au făcut ca în interiorul mașinii de curse căldura să se simtă și mai tare, motiv pentru care nivelul de concentrare a fost la maxim și de asemenea hidratarea foarte importantă.

Manşele de concurs au decurs foarte bine și timpii obținuți au fost îmbunătățiți, ținând cont ca abordarea a fost una care sa nu implice niciun fel de riscuri. Per ansamblu, pot sa concluzionez ca a fost un weekend reușit din toate punctele de vedere, atmosfera, traseu, piesa dintre scaun și volan și de asemenea mașina de curse care a funcționat fără niciun fel de problema, lucru datorat băieților de nota 10 din echipa tehnică Danny Ungur Racing.

În încheiere, doresc să mulțumesc tuturor celor care au încredere în mine și care au făcut posibilă participarea la această etapă, părinților, prietenilor și partenerilor: Textar România, Cemplus, Romadaptări, Danny Ungur Racing, Autoştiri, ABImages și Galaprint. Sa ne vedem cu bine la următoarea etapa!”

Credit foto: Cătălin Stoia

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,114FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri