Off-Road 2017 – ‘Go Hard or Go Home!’

| 1 mai 2017 | 0 Comments

Debutul Campionatului National de Off- Road al Romaniei s-a facut sub semnul extremului. Cred ca cea mai buna deviza pentru Sighisoara Trophy, aceasta prima etapa a campionatului, ar fi “Go Hard or Go Home!” deviza folosita cu mare placere si de pilotii motociclisti de la hard enduro.

Conditiile meteo neasteptate pentru luna aprilie parca au vrut sa aminteasca participantilor unde se afla, un concurs de off- road nu este doar o simpla plimbare a unor elevi cercetasi pe cararile padurii in cautare de repere diverse.

In traseul din prima zi echipajele si-au testat limitele psihice si tehnice in lupta cu ninsoarea, ploaia si frigul. Pasiunea acestora pentru off-road se pare ca nu este masurabila, pana la sfarsitul zilei s-au inregistrat doar abandonuri tehnice, au cedat doar fiarele.

Soarele aparut in a doua zi de concurs a transformat namolul intr-un obstacol greu de trecut. Cineva spunea ca doar daca reusesti sa te imprietenesti cu noroiul reusesti sa-l invingi.

Trialul din ziua trei a reusit sa adune toata complexitatea traseului din primele doua zile doar pe o distanta de cateva sute de metri. Un public numeros a sustinut echipajele prezente si s-au bucurat de un spectacol inedit. Putini sunt acei oameni care-si pot imagina ce pot face niste piloti priceputi cu masinutele lor acoperite cu noroi.

Urmarind albumele foto de pe pagina de Facebook – Campionatul National de Off-Road si filmele etapei prezentate de Digi Sport 4 TV vei reusi sa intri in atmosfera competitiei.

La clasa Extrem echipajul Gafita Andrei – Lupu Marius castiga la mica distanta echipajul Visoiu Andy – Costin Fantana, urmati pe trei de Pesteanu Claudiu – Cioban Paul.

La clasa Open castiga prima etapa echipajul Lorincz Robert – Siderias Rares, urmat pe doi de echipajul Mircea Toader – Rentea Mircea si pe trei echipajul Visoiu Toader – Pop Marius.

La clasa Standard A Csernatony Laszlo – Boca Cristian ocupa primul loc al clasei in fata lui Voina Cosmin – Sauca Adrian ajunsi pe doi si Badita Tudor – Bucur Rares pe trei.

La clasa Standard B primul loc este ocupat de Cernea Adrian – Popa Sorin, urmati la mica distanta de Terchea Sebastian- Chelban Raimond si Sorca Gheorghe – Pitic Rares.

Off-Road Club Sighisoara organizatorul acestei prime etape de campionat din 2017 a reusit sa duca pana la capat aceasta intalnire desfasurata sub semnul extremului.

Urmatoarea etapa se va desfasura la Slanic Moldova.

Calendar CN Off-Road 2017
Etapa 1/ 20 Apr – 23 Apr/ Sighisoara Off-Road Trophy/ Sighisoara
Etapa 2/ 18 Mai-21 Mai/ Trofeul Dacii Liberi/ Slanic Moldova
Etapa 3/ 08 Iun-11 Iun/ 4×4 Bucovina/ Radauti
Etapa 4/ 20 Iul-23 Iul/ CORB44 Adventure Days/ Targoviste
Etapa 5/ 24 Aug-27Aug/ Cupa Banca Transilvania/ Cluj (Deva)
Etapa 6/ 21 Sep-24 Sep/ T44 Trophy/ Slanic Prahova
Etapa 7/ 12 Oct-15 Oct/ GTC Trophy – Ziua Cea Mai Lunga/ Sarata Monteoru

Printre sporturile cu motor din Romania Campionatul National de Off-Road are cea mai proaspata istorie competitionala. Organizat de Comisia Nationala de Off-Road CNOR sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv FRAS, campionatul a ajuns la cea de a 8-a editie in 2017.

Foto si text: Andrei Gemes/ 2017


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide