O noua genaratie de preparatori

| 24 octombrie 2021 | 0 Comments

 Daca pana acum, in introducerea unui articol din motorsport, incepeam de obicei cu descrierea locatiei evenimentului sau cu performantele pilotilor participanti, iata ca de aceasta data , am fost impresionat de abnegatia si daruirea cu care ,trei oameni (implicati in ceea ce reprezinta partea tehnica a proiectului de suflet al motorsportului romanesc – Dacia Revival) , au reusit sa readuca in prim plan, modelul Dacia 1300 pilotat de seniorul Mihai Alexandrescu, masina ce a reusit in actualul sezon, la general , atat prima pozitie la competitia de coasta ,cat si la viteza pe circuit.

 Emil Nagy, Olimpiu Daraban si Adi Popa, sunt oamenii care , fara nici un fel de rezerve, in cadrul oricarei competitii unde sunt prezenti, pun mana, uneltele si priceperea, la dispozitia celor ce intampina probleme mecanice sau tehnice, iar acest lucru,nu se intampla doar pentru brand-ul Dacia, fair play-ul si sportivitatea facandu-i sa ajute pe oricine.

In cadrul Dacia Revival, Olimpiu Daraban in ultimii trei ani, a facut minuni punand la punct masina castigatoare a acestui sezon si desi de-a lungul anului 2021, modelul de culoare neagra a mai avut ceva probleme, iata ca datorita lui si asistentei calificate etapa de etapa din partea lui Emil Nagy si a lui Adi Popa, bucuresteanul Mihai Alexandrescu reuseste nu doar victoria absoluta la Coasta ,ci si pe cea de la Viteza pe Circuit. De altfel, priceperea, rabdarea si perseverenta celor trei tehnicieni, au facut ca aceasta competitie numita Dacia Revival, sa fie mult mai sigura , fiabila si fluenta.

In prima zi de pe Transilvania Ring, Alexandrescu reuseste o calificare in topul primilor sase piloti ,din totalul de 20, timpul obtinut fiind cu aproape 4 secunde mai bun ,decat al urmaritorilor directi, acest lucru demonstrand acum ,mai mult decat oricand, ca bolidul cu stramosi  de origine franceza, a beneficiat in continuare de o excelenta asistenta tehnica, precum si de un pilotaj de exceptie.

In urma calificarilor, Irinel Ionescu si Dan Spuderka (cu timpi relativi egali), se lanseaza in urmarirea seniorului Alexandrescu, dar liderul ,avand ceva secunde bune inainte ,reuseste sa-si pastreze avansul , sa treaca primul linia de sosire si sa-si adjudece titlul atat la general ,cat si la grupa2.

In cadrul grupei 1,tanarul Vlad Dorobantu,obtine victoria in fata lui Andrei Rotaru, iar veteranul Gabriel Conduris si a sa Dacie 1310 de culoare rosie, acced doar ultima treapta a podiumului, dupa ce pilotul bucurestean a acuzat ceva probleme.

Mai multe elemente si informatii legate de aceasta etapa, vor fi publicate in urmatoarea cronica,tot aici pe Autostiri.ro, in momentul in care toti pilotii participanti ,ne vor furniza informatii, iar clasamentele generale si de grupa ,de sfarsit de sezon, atat la Coasta (de unde le asteptam de doua saptamani), cat si de la Viteza pe Circuit, vor fi actualizate de cei in drept.

Sursa foto: Mihai Alexandrescu


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide