spot_img

Interviu de debutant: Cristian Gherman: „Casca este elementul reprezentativ al unui pilot”

În interviul de astăzi un alt pilot debutant ne va povesti despre sezonul sau 2021 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2.

Cristian Gherman este pilotul alături de care vom deschide o noua fila a seriei „Interviu de debutant”. Acesta si-a descoperit pasiunea încă din copilărie, tatăl lui fiind la rândul sau pilot de Viteza in Coasta și Viteza pe Circuit, iar Cristian a debutat în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2 la etapa de la Rasnov. Deși declara ca acesta este traseul sau preferat, a întâmpinat anumite dificultăți tehnice.

ANA: De unde pasiunea pentru motorsport?

CRISTIAN: Pasiunea pentru motorsport, o am inca din copilarie de la tatal meu, care a fost la randul lui pilot in campionatul de viteza in coasta si viteza pe circuit.

ANA: Care crezi tu ca a fost cea mai dificila etapa pentru tine?

CRISTIAN:Dupa multi ani petrecuti ca spectator la numeroasele curse de coasta, etapa de la Rasnov din 2021 este prima la care am participat in calitate de pilot, dupa eforturi sustinute si multa munca. Acest traseu este unul dintre favoritele mele, desi in cadrul cursei am avut parte de cateva dificultati tehnice pe care le-am depasit cu bine.

ANA:Cum reusesti sa iti stapanesti emotiile la linia de start?

CRISTIAN:Emotiile de la linia de start.. Esti doar tu cu masina, iar altceva nu conteaza! Emotiile sunt doar pana apuc sa ma urc in masina de curse, dupa care ma focusez total pe ce am de facut si incerc sa dau tot ce e mai bun pentru a avea o urcare curata.

ANA: Stim ca linia de finish aduce cu ea momente de liniste, dar totusi si emotii. Cum e pentru tine?

CRISTIAN: Bineinteles emotiile exista doar pana la aflarea timpului parcurgerii traseului, dupa care ma linistesc, mai ales daca timpul este satisfacator.

ANA: Casca are super puteri. Cum te simti tu in momentul in care trebuie sa iei startul si trebuie sa te echipezi?

CRISTIAN: Ca o poveste amuzanta, inca de cand eram copil luam casca tatalui meu si ieseam cu bicicleta, imaginandu-mi ca sunt un pilot adevarat. Asadar, pentru mine, casca este elementul reprezentativ al unui pilot si, nu in ultimul rand, un aspect foarte important in materie de siguranta.

ANA: Care sunt planurile tale pentru urmatorul sezon?

 CRISTIAN: Pentru sezonul urmator am  in plan sa particip la cat mai multe etape si sa ma clasez pe un loc fruntas la clasa. Intentionez si alte schimbari, insa pe acestea le vezi descoperi la momentul potrivit.

ANA: Cine sunt cei care ti-au stat alaturi in acest sezon, etapa de etapa?

CRISTIAN: Coechipierul si prietenul meu, Dan Iancu, fara de care prezenta mea nu ar fi fost posibila anul acesta si bineinteles echipa noastra de asistenta Auto Aly Motorsport. Nu in ultimul rand, cu aceasta ocazie tin sa multumesc tuturor celor care m-au sustinut si incurajat.

 În interviul lui Cristian am descoperit pasiunea sa pentru motorport, cum a fructificat-o dar și cum, Trofeul Râșnov i-a fost etapa de debut în Campionatul Naţional.

Galerie foto: Arhiva personala-Cristian Gherman 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,310FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri