spot_img

Noul Maserati Granturismo va fi în lumina reflectoarelor la Milan Design Week 2023

Modelul definitoriu al Tridentului va încânta audiența sa cosmopolită prin două serii limitate cameleonice unicat, o ediție digitală unică ce poartă semnătura lui Hiroshi Fujiwara și ediția exclusivă GranTurismo Launch Edition Primaserie 75th Anniversary.

Noul Maserati GranTurismo va fi eroul Tridentului la Săptămâna Modei de la Milano, evenimentul internațional anual care sărbătorește stilul, atrăgând una dintre cele mai cosmopolite și caleidoscopice audiențe din lume. Un eveniment de neratat pentru cei care folosesc design-ul cel mai rafinat, frumos și esențial în creațiile lor, cât și pentru cei care, asemenea Maserati, pot număra printre produsele lor o emblemă atemporală, prima mașină realizată vreodată de marcă care vine și într-o versiune 100% electrică.

Trei modele unice GranTurismo, parte din programul Maserati Fuoriserie, vor fi prezente atât virtual, cât și fizic. Ediția specială GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary, creată pentru a serba istoria modelului, va adăuga o notă suplimentară de exclusivitate selecției Maserati, pentru a pune în valoare excelenta mașina sportivă concepută pentru călătorii lungi.

Modelele unicat GranTurismo One Off Prisma și GranTurismo One Off Luce, echipate cu motorul cu combustie internă Nettuno V6, respectiv motorizarea complet electrică Folgore, vor fi juxtapuse cu inspirația îndrăzneață a lui Hiroshi Fujiwara, un prieten eclectic de-al Tridentului, pionier al îmbrăcăminții de stradă și autorul propriei interpretări a modelului coupé de înaltă performanță. Artistul japonez va dezvălui o ediție digitală One Off, cât și o colecție-capsulă personalizată, concepută special pentru Design Week.

GranTurismo One Off Prisma este dedicat istoriei legendare a modelului, o expresie a legendei modelului și a puterii mărcii de a merge mai departe. Caroseria este învăluită într-o paletă de 14 culori diferite. Două dintre acestea privesc către viitor, în timp ce restul reprezintă tonurile celor mai populare modele GranTurismo din trecut, printre care și culoarea Amaranto specifică modelului Maserati A6 1.500 din 1947, cât și Oro Longchamps, care a luminat modelul Maserati Khamsin din 1973.

Ținuta acestui extraordinar model One Off este înfrumusețată cu detalii din peste 8.500 de litere aplicate manual, care alcătuiesc numele automobilelor Maserati, creând un al doilea nivel de nuanță și armonizând întregul strat de culoare, toate pictate manual.

GranTurismo One Off Luce este este o declarație a inovației și sustenabilității care reflectă literalmente experimentarea și cercetarea constantă Maserati. Caroseria acestui model futurist reprezintă un monolit cromatic oglindit, îmbrăcat într-un model dinamic gravat cu laser și vopsit într-o culoare aproape absentă, care permite conturului mașinii să se integreze cu mediul înconjurător. Interiorul denotă viitorul, fiind finisat integral în ECONYL®. Materialul din nailon regenerat are o textură unică și, în combinație cu procesarea cu laser, exprimă dinamism, acesta fiind prezent pe panourile interiorului. Această tehnologie este folosită în modă pentru a crea o culoare transparentă, care accentuează jocul de lumină și subliniază spiritul modern al mașinii.

“GranTurismo Prisma este o odă adusă moștenirii noastre de 75 de ani și măiestriei care a creionat toate mașinile pe care Maserati le-a produs de-a lungul timpului. GranTurismo Luce este viitorul nostru, în perfect echilibru cu Prisma. Esența acestora este interdependentă. În materie de inovație, Prisma exprimă frumusețea și excelența confecției italiene, cât și măiestria vopsirii și culorilor; Luce dezvăluie suita de tehnologii dezvoltate cu Folgore, îmbinând atitudinea noastră avangardistă cu creativitatea caracteristică italiană.” a declarat Klaus Busse, Head of Design Maserati.

În cele din urmă, evenimentul prezintă farmecul inconfundabil al unei ediții limitate precum GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary. Creată în patru configurații unice, seria va fi alcătuită din 300 de unități – câte 75 pentru fiecare versiune cu combustie internă, în culorile Grigio Lamiera și Nero Cometa, cât și 75 pentru versiunea Folgore, în culorile Rame Folgore și Blu Inchiostro. Modelul înglobează chintesența luxului italian în materie de performanțe și reprezintă dovada unui echilibru ideal între frumusețe și funcționalitate, fără a fi ostentativ.

Capodoperele rafinate, atât pe patru roți cât și digitale, întruchipează istoria Maserati proiectată în viitor și reprezintă omagiul vizionar al lui Hiroshi Fujiwara adus Tridentului. Pe 19 aprilie acestea vor fi expuse în noua reprezentanță Maserati din inima cartierului elegant Magenta din Milano, pentru o vizionare exclusivă destinată invitaților speciali, iar din 20 aprilie, vizitatorii pasionați de design și pasionații de automobile vor putea să le experimenteze de aproape și în mod personal.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri