spot_img

Junior Motorsport a obținut un podium în clasamentul feminin în prima etapă din Romanian Endurance Series

Junior Motorsport a participat la prima etapă din noul sezon al Romanian Endurance Series. Echipa a obținut un podium în clasamentul feminin, rezistând pe parcursul a două curse în care vremea ploioasă a pus la încercare toți piloții.

Organizatorii Romanian Endurance Series au decis să întârzie cu o lună începerea sezonului 2023, față de data la care s-a organizat prima etapă a stagiunii trecute, dar vremea nu a cooperat nici de această dată. Deși nu a nins, așa cum s-a întâmplat la început de aprilie 2022, pe Transilvania Motor Ring, vremea a fost complicată, cu averse de ploaie care au udat în repetate rânduri un asfalt rece.

Echipa Junior Motorsport a ajuns pe Motor Park Romania încă de vineri, zi care a prijeluit mai multe ieșiri pe circuit menite să-i ajute pe juniorii debutanți să se aclimatizeze cu circuitul, dar și cu condițiile de rulare. Echipa a înscris cinci echipaje, dar o problema la un motor și o situație administrativă au făcut ca doar trei să se prezinte la start în cursele programate pentru ziua de duminică. Pe scurt, doar echipajele #144, #155 și #122 au concurat în prima etapă, lucrurile urmând să se normalizeze pentru cursa de anduranță RES 500.

Problemele cu cauciucurile au fost cele care au decis, în bună măsură, soarta acestei prime etape. Cum vremea a fost mai degrabă ploioasă și mohorâtă, iar furnizorul de anvelope a fost în incapacitate să livreze cauciucurile de ploaie agreate, anvelopele disponibile nu și-au putut intra-n mână, iar asta a însemnat că echipajul #122 format din Andrei Rotaru și Dani Crețu s-a chinuit, mergand pe circuit cu semi-slick-uri vechi de șapte ani. În această situație s-a mai găsit doar un singur alt echipaj cu un BMW 325i. În aceste condiții, BMW-ul E46 330i s-a dovedit a fi greu de controlat, dar cei doi piloți aflați la al doilea sezon în RES au reușit să ajungă la sosire, în ciuda a câteva ieșiri pe iarbă.

Echipajele #144 Junior Motorsport Black Sea (Teo Naftan/Alex Rotaru) și #155 Junior Motorsport Amazons (Mara Savu/Ana Maria Chruscielewski) au terminat ambele curse, învățând din experiența rulatului sub Cod 60, dar și a mai multor restarturi. În plus, echipele de la boxe s-au descurcat cu brio la fiecare oprire la standuri, iar Stefanos Ladopoulos, colegul lui Ștefan Niculae pe BMW-ul #133 care n-a concurat, a fost prezent din postura de team manager de această dată.

În cele din urmă, este clar că piloții de la A1 mai pot debloca destulă performanță din Peugeot-urile 206 RC, iar parcursul lor de învățare va continua cu și mai multe teste și, în mai, cursa de 500 de kilometri care ar trebui să țină mai bine de trei ore.

Echipajul #155 Junior Motorsport Amazons este cel care a fost responsabil cu aducerea de trofee, Mara Savu și Ana Maria Chruscielewski încheind pe poziția a doua în noul clasament feminin. Trebuie spus și că echipajul #122 a găsit un plus de ritm în calificări, găsind drumul către Top 6 a categoriei Touring, deci viteza este acolo pentru Rotaru și Crețu.

Următoarea etapă din Romanian Endurance Series va avea loc în weekend-ul 13-14 mai și se va desfășura tot pe Motor Park Romania, circuitul aflat în apropiere de Adâncata, Ialomița. Vorbim, însă, de cursa-regină a campionatului, singura etapă de anduranță, RES 500. Cursa, cu o lungime de 500 de kilometri, va dura peste trei ore, poate chiar patru în funcție de neutralizări și va include multiple treceri pe la boxe, inclusiv o oprire lungă.

Georgios Ladopoulos, Manager Junior Motorsport: „Felicitări copiilor care au mers, unii pentru prima dată, în condiții grele de ploaie și aderență scăzută și s-au descurcat excelent. Așteptăm încă rezultatele finale pentru clasamentul juniorilor, însă am început deja pregătirile pentru următoarea etapă. Între timp, începe și echipa „mică” în Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA) unde vom înscrie o serie nouă de piloți din București și alte orașe din țară”.

Credit foto: Ilie-Marius Boboaca

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri