Noul Audi Q7 – Sportivitate, eficiență și confort premium

| 12 decembrie 2014 | 0 Comments

????????????Alături de noul Q7, Audi impune standarde în segmentul SUV premium. Greutatea redusă cu 325 kilograme și centrul de greutate coborât oferă agilitate superioară. Totodată, este cel mai spațios vehicul din segment. Deși dimensiunile exterioare au fost reduse, modelul oferă spațiu interior sporit considerabil atât pentru pasageri, cât și pentru depozitare. Sistemele sale inovatoare de asistență și infotainment trimit SUV-ul în fruntea grupului. Eficientele motorizări consumă în medie cu 26% mai puțin carburant.

Cu o masă netă de doar 1.995 kilograme, noul Audi Q7 este cel mai ușor din clasa sa. Acesta cântărește cu 325 kilograme mai puțin decât modelul anterior. Construcția ușoară, caroseria multimaterial și un șasiu complet nou oferă confort și performanțe tipice pentru un model sport Audi deopotrivă, cât și valori excelente pentru emisiile de CO2. Inginerii Audi au redus consumul de carburant al modelului Q7 cu până la 28 % (TFSI) și 23% (TDI).

Motoarele oferă valori excelente pentru segmentul SUV-urilor mari echipate cu tracțiune integrală permanentă. Agregatele 3.0 TDI cu 200 kW (272 CP) și 3.0 TFSI cu 245 kW (333 CP) propulsează noul Audi Q7 de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde (TFSI) și respectiv 6,3 secunde (TDI). Motorul diesel V6 consumă în medie doar 5,7 litri de carburant pe 100 kilometri, valoare corespunzătoare unor emisii de CO2 de 149 grame pe kilometru.

Audi Q7 impune standarde și la capitolele concept de operare, infotainment, conectivitate și sisteme de asistență. A doua generație a platformei modulare de infotainment, cât și Audi virtual cockpit sunt prezente la bord. Noua unitate de control MMI all-in-touch cu un generos touchpad transformă operarea într-o joacă de copii. Alte inovații atractive includ servicii extinse de la Audi connect, Audi tablet pentru pasagerii din spate și două sisteme de sonorizare cu audio 3D. O altă noutate este reprezentată de integrarea smartphone cu Google Android Auto și Apple CarPlay. Noul Audi Q7 este unul dintre primele vehicule ce oferă aceste funcții.

Portofoliul de noi sisteme de asistență reprezintă o altă caracteristică impresionantă, inclusiv adaptive cruise control cu traffic jam assistant.

Audi Q7 e-tron quattro, ce va fi lansat după puțin timp, este primul plug-in hybrid de la Audi cu un motor diesel. Acesta impresionează cu o putere a sistemului de 275 kW (373 CP) și cu un cuplu al sistemului de 700 Nm, reprezentând totodată primul plug-in hybrid diesel cu tracțiune integrală permanentă din segmentul SUV premium. Modelul consumă doar 1,7 litri pe 100 kilometrii, valoare corespunzătoare unor emisii CO2 de sub 50 de grame pe kilometru. O încărcare completă a bateriei este suficientă pentru a parcurge o distanță de 56 kilometri.

VIA: Audi Romania


Tags: , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide