Ford lansează noul Focus RS – versiunea sportivă de top a celui mai bine vândut model din lume

| 14 decembrie 2014 | 0 Comments

Noul Focus RSFord lansează noul Focus RS – versiunea sportivă de top a celui mai bine vândut model din lume. Pentru prima dată, Focus RS va fi disponibil la nivel global.

Ford a confirmat că va lansa un nou Focus RS –versiunea sportivă de top a celui mai bine vândut model din lume. * Compania a anunţat că noul RS va fi disponibil în premieră pentru clienţii de pe principalele pieţele din întreaga lume, informeaza Tiriac Auto.

Ford va oferi mai multe vehicule de înaltă performanţă clienţilor din întreaga lume; peste 12 vehicule de înaltă performanţă până în 2020 – inclusiv Focus RS – vor fi disponibile la nivel global.

De asemenea, Ford a anunţat că noul Focus RS este unul din cele peste 12 vehicule de înaltă performanţă care vor fi disponibile pentru entuziaştii din toată lumea până în 2020. Această strategie face parte din planul companiei de a lansa mai multe vehicule, piese şi accesorii de înaltă performanţă în întreaga lume, mai rapid prin noua echipă globală – Ford Performance.
„Compania Ford rămâne dedicată inovaţiei prin performanţă”, a declarat Raj Nair, vicepreşedintele grupului Ford, divizia Global Product Development. „Prin echipa noastră globală Ford Performance care se va ocupa de vehiculele şi piesele de înaltă performanţă, putem lansa mai rapid pe piaţă produse şi accesorii care satisfac nevoile clienţilor din toată lumea, atât pe şosea cât şi pe pistă”.

Ultimul Focus RS a fost lansat în anul 2009 şi are o istorie bogată de excelenţă auto care datează de la crearea primului Ford RS în 1968.
„Pentru a purta sigla RS, aceasta trebuie să fie o maşină fără compromisuri, care poate oferi performanţă excepţională pe pistă şi un stil de conducere excelent pe şosea”, a declarat Nair, potrivit Tiriac Auto.
Pe lângă faptul că îi vor mulţumi pe entuziaşti, vehiculele precum Focus RS contribuie la implementarea planului One Ford al companiei pentru dezvoltare profitabilă, excelenţa produselor şi inovaţie. Vânzările de vehicule de înaltă performanţă au crescut în toată lumea –cu 14% în Europa, respectiv 70% în SUA, din anul 2009.

Vehiculele performante precum Fiesta ST şi Focus ST sunt dotate cu motorul Ford EcoBoost, care a câştigat numeroase premii. De la introducerea motorului EcoBoost în 2009, Ford a produs peste 2 milioane de motoare EcoBoost la nivel global.

„EcoBoost este un exemplu solid al manierei în care folosim tehnologia şi partea de inginerie în cadrul companiei, asigurându-ne astfel că vehiculele noastre se conduc cu plăcere – nu doar linia de produse Ford Performance”, a declarat Nair, citat de Tiriac Auto. „De la agilul Fiesta la pick-up-urile rezistente şi modelele de curse, produsele noastre beneficiază de inovaţiile pe care le testăm pe pistă, la limitele superioare ale performanţei”.

Noua echipă global. Ford uneşte echipele regionale de inginerie şi de curse într-o echipă globală sub egida Ford Performance, oferind mai multe vehicule şi piese noi, în curând.

Noua organizaţie Ford Performance uneşte echipele RS, Ford SVT şi Ford Racing la nivel global, funcţionând ca un laborator de inovaţie şi de testare pentru crearea unor vehicule, piese, accesorii şi experienţe performante pentru clienţi.
Aceasta include dezvoltarea de inovaţii şi tehnologii în aerodinamică, reducerea greutăţii, electronică, performanţa grupurilor motopropulsoare şi eficienţa consumului de combustibil, care pot fi aplicate pe larg în portofoliul de produse Ford.
În plus faţă de circuitele de curse din toată lumea, echipa va dezvolta noi vehicule şi tehnologii la centrele de inginerie Ford pe plan global şi la noul centru tehnic din Charlotte, North Carolina. Acest centru de ultimă generaţie ajută echipa să livreze inovaţii şi instrumente avansate atât pentru vehicule de înaltă performanţă, cât şi pentru celelalte modele.
Organizaţia Ford Performance va fi condusă de Dave Pericak, care a fost numit director al diviziei Global Ford Performance.

Tradiţia Inovaţiei de Performanţă

Performanţa şi cursele sunt înrădăcinate în ADN-ul Ford, datând de acum 113 ani, când Henry Ford a câştigat cursa Sweepstakes Racer împotriva lui Alexander Winton, cel mai de succes pilot de curse al Americii din acea perioadă.
În urma acestei victorii remarcabile şi surprinzătoare împotriva elitei de afaceri din Detroit, o parte a căreia şi-a exprimat imediat susţinerea pentru orice automobil pe care urma să-l lanseze Henry, Ford Motor Company a fost creată 18 luni mai târziu.
“Ford participă la curse din aceleaşi motive pentru care a facut-o si Henry Ford în 1901 si anume pentru a demonstra că produsele şi tehnologiile noastre sunt cele mai bune din lume”, a declarat Nair. “Echipa Ford Performance va continua să inoveze la cote maxime, asigurându-se că putem livra autoturisme, vehicule utilitare şi camioane performante şi de succes în toată lumea”.
* Ford Focus este cel mai bine vândut vehicul din lume, pe baza analizei Ford a celor mai recente date globale de înregistrare a vehiculelor Polk pentru 2013. Înregistrările Focus au crescut cu 8,1% în 2013 cu 1.097.618 autoturisme vândute în toată lumea comparativ cu 1.014.965 în 2012, inclusiv 317.110 înregistrări în Europa în ultimul an * – 29% din numărul total de înregistrări.
VIA: Tiriac Auto
Video; YouTube – autoevolution, TouriClips

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide