spot_img

Noul Audi Q2: SUV-ul urban cu un noul limbaj de design

Noul Audi Q2 (1)Audi dezvăluie noul Audi Q2 la Salonul Auto Internațional de la Geneva. SUV-ul compact este un vehicul urban pentru deplasări zilnice, unind un design progresiv cu un înalt nivel de funcționalitate. Sistemele de conectivitate, infotainment și asistență păstrează nivelul consacrat din clasele superioare, conform Audi Romania.

„Cu Audi Q2 am dezvoltat un limbaj de design distinctiv din punct de vedere geometric, cu caracteristici specifice acestui model. În cadrul gamei Q, vehiculul afișează un caracter independent,” declară Marc Lichte – Directorul departamentului Design.

Noul Audi Q2 (5)Un look robust

Rezultatul: un puternic SUV cu multe muchii. În partea frontală, imaginea puternică este creată atât de grila Singleframe cu design octogonal amplasată în partea superioară, cât și de prizele mari de aer. Plafonul este deosebit de captivant, coborând și îmbinându-se cu stâlpii C ale căror ornamente sunt vopsite în culoare contrastantă.

Acest contrast accentuează sportivitatea modelului Audi Q2. În partea din spate, eleronul alungit și difuzorul cu optica offroad exprimă dinamism. Din lateral, linia înaltă a umerilor și flancurile concave din zona portierelor sunt deosebit de atrăgătoare. Cele din urmă accentuează pasajele roților și implicit, caracterul quattro al SUV-ului compact. Vehiculul măsoară 1,51 metri în înlălțime, 1,79 metri în lățime, 4,19 metri în lungime, iar ampatamentul: 2,60 metri.

Tehnologia claselor superioare

Împreună cu dotarile opționale Audi virtual cockpit și head-up display, sistemele de asistență pentru Audi Q2 sunt preluate de la clasele superioare – inclusiv Audi pre sense front, sistem integrat în echiparea standard.

Acesta recunoaște situații critice referitoare atât la alte vehicule, cât și la pietoni ce traversează prin fața vehiculului, iar după caz poate frâna vehiculul până la repaus, dacă acesta se află la viteze scăzute. Printre sisteme se mai numără: adaptive cruise control cu funcție Stop & Go, traffic jam assist, Audi side assist, Audi active lane assist, sistemul pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere, park assistant și cross-traffic assist.

Noul Audi Q2 (3)Extrem de conectat

Audi Q2 este echipat standard cu un ecran MMI amplasat în partea superioară a planșei de bord. Sistemul infotainment poate fi operat cu ajutorul butonului rotativ și cu două butoane amplasate în consola centrală. Opțional, modelul poate fi echipat cu sistemul de navigație MMI cu MMI touch.

Astfel, clienții primesc un touchpad situat pe elementul de control central. În plus, sistemul poate fi controlat prin comandă vocală sau prin funcția de căutare MMI. Un punct de acces Wi-Fi permite navigarea și streaming-ul online cu gadget-uri mobile conectate la acesta. Clienții pot utiliza MMI touch pentru a accesa serviciile online Audi connect.

Abonamentul de date fără limită impusă este inclus grație cardului SIM (embedded SIM) instalat permanent în vehicul. Acesta permite și conexiune roaming în majoritatea țărilor europene. Smartphone-urile cu sisteme de operare iOS și Android sunt integrate în vehicul via Audi smartphone interface.

Aplicația gratuită Audi MMI connect permite streaming media online și transferul calendarului din smartphone în MMI. Aplicația pentru iOS prezintă și o funcție pentru destinații myAudi, cu ajutorul căreia desinațiile de navigație din orice aplicație pot fi transferate către sistemul de navigație MMI plus. Sistemul va folosi aceste date pentru navigație.

Noul Audi Q2 (4)Simply functional

Audi Q2 respectă aspectele fundamentale ale unui SUV cu gardă la sol ridicată, vizibilitate bună și un portbagaj spațios (cu capacitate între 405 și 1.050 litri). Impresionant este faptul că scaunul șoferului oferă o poziție sportivă, joasă față de volan, precum cea dintr-o limuzină Audi. Printre soluțiile practice opționale se numără hayonul acționat electric și bancheta spate rabatabilă cu clapetă pentru încărcarea obiectelor lungi.

Noul Audi Q2 (2)Personalizare individuală

Audi Q2 este unic, la fel cum vor fi si cei care-l vor conduce! Numeroasele pachete de dotări, culorile exterioare și interioare pline de expresivitate, oferă multiple variante creative de configurare . Una dintre aceste opțiuni este pachetul de lumini LED, ce evidențiază formele atractive ale interiorului.

Tren de rulare și șasiu

La lansare, Audi Q2 va fi echipat cu o gamă de șase motoare diferite. Motoarele pe benzină sunt 1.0 TFSI cu 3 cilindri, 1.4 TFSI și 2.0 TFSI cu patru cilindri. Suita de motorizări este completată de trei motoare Diesel cu 4 cilindri: 1.6 TDI și 2.0 TDI. Puterile acestora variază între 85 kW (116 CP) și 140 kW (190 CP). Transmisia automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte de viteză reprezintă alternativa la transmisia manuală cu 6 trepte pentru toate cele șase motorizări.

În cazul motoarelor de inalta performanta – 2.0 TDI și 2.0 TFSI – este utilizată o nouă variantă a transmisiei cu dublu ambreiaj, cu un nou tip de ulei cu coeficient redus de frecare . Ambele motoare pot fi echipate cu tracțiune integrală permanentă quattro. Direcția progresivă este standard pentru toate versiunile.

Aceasta variază raportul de transmisie a sistemului de direcție în funcție de mișcările volanului: cu cât mișcarea este mai amplă, cu atât aceasta este transmisă mai direct. Opțional ,sunt disponibile și amortizoare reglabile, sistemul Audi drive select permitand șoferului sa ajusteze caracteristicile.

VIA: AUDI Romania
Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,115FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri