spot_img

Noua Alfa Romeo Milano: sportivitatea devine compactă

  • Noul model compact MILANO readuce sportivitatea Alfa Romeo în cel mai mare segment de pe piața europeană
  • Proiectat de Alfa Romeo Centro Stile din Torino, MILANO redefinește canoanele frumuseții în acest segment, creând o conexiune emoțională la prima vedere prin reinterpretarea trăsăturilor stilistice ale mărcii
  • MILANO oferă cea mai bună dinamică de condus din clasa sa și aduce plăcerea de a conduce tipică Alfa Romeo în segmentul compact
  • Confort și practicitate de top în segment, cu un portbagaj de 400L și cu Alfa Romeo Cable Organiser
  • MILANO este ”ELETTRICA”, cu o baterie de 54 kWh, disponibilă în două variante de putere: 156 CP, și vârful de gamă VELOCE de 240 CP.
  • MILANO ELETTRICA oferă o autonomie de aproximativ 250 de mile, grație performanțelor aerodinamice excelente ale designului părții posterioare în stil ”kamm tail” și a celei mai mici greutăți dintre automobilele compacte premium.
  • MILANO VELOCE este întruchiparea sportivității Alfa Romeo, având un diferențial autoblocant mecanic, cel mai direct raport de direcție din clasa sa, ecartament lărgit cu bare antiruliu specifice față și spate, suspensie și sistem de frânare sport, jante de 20 de inch
  • Startul comenzilor va fi dat la începutul verii

Alfa Romeo a prezentat noul model compact MILANO, disponibil cu un grup motopropulsor complet electric, sportiv în esență, compact ca dimensiuni și italian la prima vedere.

Comenzile pentru MILANO se vor putea face de la începutul verii, oferind o nouă poartă de acces în lumea Alfa Romeo pentru Alfiști, fani și nu numai, care au așteptat revenirea mărcii în acest segment. Pentru a juca rolul de lider, Alfa Romeo oferă cea mai sportivă și mai captivantă mașină compactă din clasa sa, singura care poate intra în discuție cu entuziaștii modelelor Giulietta și Mito și poate atrage o nouă generație de fani Alfiști.

MILANO este incluzivă și oferă tuturor posibilitatea de a avea acces la o mașină distinctivă și atractivă. Misiunea sa este de a cuceri o nouă generație prin intermediul unui nou limbaj de design Alfa Romeo. Rămâne fermă aptitudinea sa înnăscută pentru sportivitate, o trăsătură care a animat Alfa Romeo încă de la înființarea sa în 1910, ”sportivitatea” fiind înțeleasă ca o experiență de condus captivantă în viața de zi cu zi.

Într-un segment populat de versiuni sportive derivate din modele generaliste, MILANO se prezintă ca un obiect cool și unic, combinând un stil captivant cu cea mai avansată tehnologie în materie de confort, conectivitate și dinamică de condus.

MILANO se caracterizează prin practicitate fără compromisuri, după cum o demonstrează cel mai mare portbagaj din rândul competitorilor din segmentul premium, cu o capacitate de 400 de litri. MILANO este, de asemenea, disponibilă și în versiunile hibridă și electrică, fără diferențe în ceea ce privește estetica sau echiparea, pentru că singurul lucru care contează este faptul că este 100% Alfa Romeo.

MILANO este disponibilă în versiunea ELETTRICA, cu două grupuri motopropulsoare complet electrice, cu două variante de putere care oferă 156 CP și o autonomie de până la 410 km, precum și o versiune mai sportivă VELOCE de 240 CP, care reprezintă întruchiparea ADN-ului sportiv Alfa Romeo. Designul evoluează în trăsăturile distinctive care creează o conexiune emoțională instantanee. În fond, o Alfa Romeo s-a adresat întotdeauna celor care caută o mașină nu doar ca ”mijloc de transport”, ci mai degrabă pentru o simbioză, o conexiune care poate stârni emoții adevărate.

Menită să schimbe fundamental conceptul de sportivitate în cel mai extins segment din Europa, noua MILANO s-a născut din dorința precisă de a produce o mașină compactă, cu o lungime de puțin peste 4 metri, cu un spirit sportiv complet nou și actual, care trece dincolo de simpla performanță și este dusă mai departe spre o poziționare distinctă și sportivă, specific Alfa Romeo.

Este un obiectiv îndrăzneț și ambițios, care poate fi atins cu succes doar de o marcă cu o istorie sportivă de peste un secol, dobândită atât pe circuit cât și pe drumurile cotidiene. MILANO este un ghid al unei mărci italiene dedicat satisfacerii facultăților senzoriale, pentru că automobilul este și rămâne un produs captivant care trebuie trăit cu pasiune și implicare.

DESIGN EXTERIOR

Alfa Romeo Centro Stile redefinește canoanele designului în acest segment 

O Alfa Romeo ia naștere din echilibrul perfect dintre frumusețea funcțională și o moștenire de neegalat, ceea ce o face să fie întruchiparea stilului italian în domeniul auto. Cu siguranță, noua MILANO nu face excepție, deoarece dimensiunile sale compacte –  o lungime de 4,17 m, o lățime de 1,78 m și o înălțime de 1,5 m – conturează unicitatea designului original și modern Made in Italy al modelului Alfa Romeo Centro Stile. MILANO se exprimă prin echilibrul proporțiilor, puritatea liniilor și atenția acordată calității suprafețelor.

Stiliștii Alfa Romeo au modelat această ”piele” cu o grijă artizanală asupra părților mecanice, detașându-se complet de conceptele de raționalitate rece în vogă în această clasă, pentru a da viață unui design sinuos și emoționant, care atrage privirile de la prima vedere. Proporțiile sunt stabilite cu trăsături stilistice care țin de tradiție, cum ar fi consolele de dimensiuni reduse, pasajele musculoase ale roților și emblematica ”coda tronca”, care face trimitere la legendara Giulia TZ.

Simplitatea stilului italian ascunde unul dintre cele mai complexe procese creative din industrie: proiectarea unui automobil. Alfa Romeo MILANO se mândrește cu o identitate puternică, constituită dintr-un număr limitat de elemente care includ legendarul scut ”scudetto”, în variantele Leggenda și Progresso, poate cea mai cunoscută și recunoscută semnătură din lumea auto.

O contribuție la personalitatea sa puternică o aduce și look-ul îndrăzneț al părții frontale, cu blocurile optice Full LED Matrix adaptive, 3+3. Stilul Alfa Romeo este caracterizat de calitatea suprafețelor, care creează reflexii bogate și armonioase prin contraste volumetrice puternice.

DESIGN INTERIOR

”Orientat către șofer” pentru o experiență de condus autentică și captivantă

Aceeași inspirație de sportivitate pură se regăsește și în interiorul automobilului, unde se remarcă grija acordată de italieni fiecărui detaliu, utilizarea celor mai bune materiale și amplasarea tuturor comenzilor la îndemâna conducătorului auto.

Tabloul de bord și designul său istoric ”Cannocchiale” creează acea conexiune vizuală directă și vă convinge să vă puneți mâinile în jurul volanului, să porniți motorul, și să profitați din plin de o experiență de condus unică. În centrul cluster-ului se remarcă un ecran TFT de 10,25 inch complet digital, care permite accesul la datele automobilului și la setările referitoare la tehnologiile destinate conducerii.

În centrul planșei de bord și orientat către conducătorul auto, se află un sistem cu ecran tactil de 10,25 inchi conceput pentru a funcționa cu widget-uri, componente grafice create pentru o interacțiune intuitivă cu toate funcțiile, care pot fi personalizate rapid și ușor prin ”drag and drop”.

Fiecare utilizator își poate crea propria pagină de pornire, în care fiecare dintre funcțiile mașinii este o aplicație în sine. Pentru a înfrumuseța și mai mult interiorul, orificiiile de ventilație au forma unui quadrifoglio (trifoi cu patru foi), simbolul prin excelență al sportivității Alfa Romeo.

Pentru a atrage privirile și a întâmpina șoferul, sunt disponibile opțional scaunele sport Sabelt, cu un spătar învăluitor care combină rezistența mecanică ridicată, ergonomia perfectă și lejeritatea structurală.

COMFORT

MILANO se află în fruntea clasei sale. Cel mai spațios portbagaj din segment

Alegerea modelului MILANO echivalează cu refuzul de a face compromisuri între soluțiile bazate pe centralitatea persoanei care stă pe scaunul șoferului și pe confortul maxim al tuturor pasagerilor.

Potrivit Alfa Romeo, confortul înseamnă ca fiecare experiență de călătorie să fie simplă, extrem de plăcută, organizată și sigură. De aceea, atunci când urcați la bordul său, percepeți imediat atenția meticuloasă acordată detaliilor, calitatea înaltă a tapițeriei și sentimentul învăluitor de a fi într-o zonă de confort, cu o natură sportivă și o calitate specific italiană.

În ciuda dimensiunilor sale compacte, MILANO se mândrește cu cel mai mare portbagaj din clasa sa pentru un vehicul full BEV, cu o capacitate de încărcare de până la 400 de litri. MILANO vine, de asemenea, cu dotări exclusive, cum ar fi compartimentul practic de depozitare a cablurilor, situat sub capotă.

Pentru a spori și mai mult nivelul de confort, MILANO oferă o serie de funcții de asistență la conducere, inclusiv opțiunea de conducere autonomă de nivel 2. MILANO este disponibilă opțional cu senzori de parcare la 360 de grade și o cameră posterioară pentru parcare la 180 de grade care monitorizează zona înconjurătoare, pentru un sistem de parcare semi-autonomă inovator și practic.

MILANO poate include, de asemenea, tehnologia de acces de proximitate, pentru a deschide și închide mașina rapid și ușor prin apropierea sau îndepărtarea de vehicul, fără ca respectivul client să fie nevoit să întreprindă vreo acțiune.

DINAMICA DE CONDUCERE

MILANO oferă cea mai bună dinamică de conducere din clasa sa 

Bazându-se pe cea mai mică greutate din segment și pe distribuția optimă a masei, MILANO intră în lumea vehiculelor electrice ca o adevărată Alfa Romeo. Echipa care a coordonat dezvoltarea dinamicii de conducere este aceeași care a dezvoltat Giulia GTA la centrul de testare Balocco din provincia Vercelli, cu obiectivul clar ca noua MILANO să obțină cea mai bună ținută de drum din clasa sa.

Acest lucru a fost posibil datorită unor soluții tehnice specifice în cazul versiunii VELOCE, care dispune de direcția cea mai directă din segment (14:6:1), calibrată special pentru a fi extrem de precisă și pentru a spori calitățile sale excepționale de ținută de drum.

Suspensia sport a fost coborâtă cu 25 mm, barele antiruliu față și spate sunt extra sportive pentru a garanta viraje rapide cu un nivel ridicat de aderență, sistemul de frânare dispune de discuri față de peste 380 mm cu etrier monobloc cu patru pistoane, în timp ce diferențialul Torsen oferă cea mai bună tracțiune posibilă în orice condiții. Anvelopele de înaltă performanță de 20 de inch sunt, de asemenea, specifice

vehiculelor electrice și oferă niveluri extinse de aderență. Toate acestea stau la baza unei mașini compacte unice, cu o sportivitate pură, inconfundabilă Alfa Romeo.

MILANO poate include, de asemenea, sistemul Alfa D.N.A. Modul dinamic, parțial posibil prin calibrarea specifică a direcției și a accelerației, oferă performanțe maxime și plăcere de a conduce.

Într-un echilibru atent între performanță și confort, modul Natural este conceput pentru utilizarea zilnică, în timp ce Advanced Efficiency este calibrat pentru o eficiență energetică maximă prin reducerea consumului fără a afecta plăcerea de a conduce.

CONECTIVITATE

EV ROUTING: Navigație conectată

Alfa Romeo interpretează utilizarea software-ului și a conectivității pentru a îmbunătăți experiența conducătorului auto, care rămâne în centrul atenției. Prin urmare, MILANO vine cu cea mai avansată tehnologie conectată, pentru a asigura un confort maxim.

EV Routing este un sistem conectat inovator și integrat în navigator, care gestionează nevoile de încărcare ale clientului. Tot ceea ce trebuie să facă clienții este să își stabilească destinația, apoi sistemul de navigație calculează automat toate stațiile de încărcare necesare de-a lungul traseului, oferind acces la peste 600.000 de puncte de încărcare, cea mai extinsă rețea din Europa.

Monitorizarea în timp real a traficului, a nivelului de încărcare a bateriei și a stilului de condus permite utilizatorilor să se bazeze pe EV Routing pentru o experiență de condus lipsită de anxietatea legată de încărcare.

Alfa Connect Services, suita de servicii conectate

Alfa Romeo MILANO este echipată cu Alfa Connect Services, instrumentul care oferă conectivitate avansată la bord și o gamă de servicii pentru siguranță și confort maxim. Datorită tehnologiei over-the-air (OTA), hărțile și software-ul mașinii sunt actualizate în permanență.

Printre diversele funcții care fac ca experiența de la bord să fie cea mai bună de până acum se numără ”My Navigation”, care cuprinde aplicații pentru căutarea de la distanță a destinațiilor și a punctelor de interes (PoI), precum și alerte în timp real privind traficul, vremea și radarele de viteză.

Disponibilă prin intermediul aplicației pentru smartphone My Alfa Connect, clienții pot interacționa cu mașina cu ajutorul aplicației My Remote pentru verificarea locației vehiculului, controlul anumitor parametri (viteză și zonă) și notificări în cazul în care aceștia nu sunt respectați.

De asemenea, le permite utilizatorilor să controleze funcții precum deschiderea/închiderea portierelor sau aprinderea luminilor prin intermediul smartphone-ului sau smartwatch-ului. E-Control oferă, de asemenea, opțiunea de a gestiona de la distanță

pornirea și oprirea, pentru a programa încărcarea sau, dacă este necesar, pentru a încălzi sau răci interiorul înainte de a intra în vehicul.

O altă inovație majoră este integrarea asistentului virtual Hey Alfa și a ChatGPT (A.I.), care prin utilizarea recunoașterii vocale aduce la bord un ”copilot” util și discret în timpul călătoriilor pentru  vă oferi informații, sfaturi și pentru a răspunde tuturor nevoilor șoferului.

MILANO ELETTRICA

Un nou concept de sportivitate

În versiunea electrică a modelului MILANO, Alfa Romeo a ales un sistem de propulsie de nouă generație, care combină un Motor Sincron Hibrid cu o nouă baterie.

Datorită puterii și cuplului său ridicate și calibrării specifice a grupului motopropulsor electric, noul automobil sport compact oferă o plăcere de condus fără compromisuri, cu o dinamică de top în segment.

Disponibilă în două versiuni de putere, 156 sau 240 CP, noul automobil asigură performanțe excelente și o conducere captivantă și sportivă, ca orice Alfa Romeo. Bateria de 54 kWh oferă o densitate energetică ridicată și un raport foarte bun între energia nominală și cea utilizabilă.

Concret, în versiunea de 156 CP, pachetul de baterii litiu-ion asigură o autonomie de până la 410 km în ciclul WLTP, sau 590 km în ciclul urban. Încărcarea noii MILANO este rapidă și simplă, cu o încărcare de la 10 la 80% de la o stație de încărcare rapidă de 100 kW în mai puțin de 30 de minute.

MILANO SPECIALE

Versiunea de top a gamei disponibilă la lansarea comercială

Ediția de lansare MILANO SPECIALE ELETTRICA (156 CP), sintetizează sportivitatea, tehnologia și confortul într-o configurație unică, care include o selecție țintită a celor mai bune specificații oferite în gamă.

Elementele care se remarcă la exterior sunt emblema ”Progresso”, finisajele sport mate cu accente în noul Roșu Arese, și jantele din aliaj Petali de 18 inch.

Interiorul este îmbogățit cu elemente sportive și exclusiviste, cum ar fi interiorul Spiga din piele ecologică și stofă, volanul îmbrăcat în piele și scaunul șoferului acționat electric cu funcție de masaj. Atenția la detalii este garantată de iluminarea interioară elegantă și distinctivă în opt culori care evidențiază orificiile de aerisire, tunelul central și emblematicul ”Cannocchiale”.

O configurație extrem de generoasă este completată de următoarele dotări în materie de siguranță: MILANO SPECIALE oferă în echiparea standard nivelul 2 de conducere autonomă, navigație conectată, cameră posterioară pentru parcare la 180 de grade, hayon acționat electric cu funcție handsfree și sistemul keyless cu tehnologie de acces de proximitate.

MILANO ELETTRICA SPECIALE este, de asemenea, echipată cu un încărcător de bord trifazat de 11 kW, pentru a asigura cele mai bune performanțe de încărcare în orice situație.


Video: YouTube

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,470AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri