Motor Park România: triumful tripletei Broggi-Unchiașu-Nicolae pe modelul Ginetta G50 GT4

| 26 septembrie 2017 | 0 Comments

Cea de-a doua etapă din Romanian Endurance Series 2017 a avut loc pe Motor Park România și s-a încheiat cu triumful tripletei Broggi-Unchiașu-Nicolae pe modelul Ginetta G50 GT4.

Luna septembrie a adus o premieră importantă, Endurance Team Romania fiind prima structură din țara noastră ce se aliniază la startul unei întreceri de 24 de ore. Acest eveniment a avut loc în etapa 24h TCE Series de pe Circuit de Catalunya-Barcelona, unde a fost adusă pentru prima oară Ginetta.

Un accident petrecut în timpul nopții a silit echipa de mecanici să lucreze contra cronometru pentru a putea aduce mașina pe grila celei de-a doua etape din Romanian Endurance Series, distanța dintre curse fiind de doar 3 săptămâni.

Din fericire, daunele la partea posterioară și la cutia de viteze au fost remediate până în ziua întrecerii, iar primul obiectiv al grupării conduse de Viorel Nicolae era ca materialul tehnic să reziste pe parcursul celor trei ore de concurs. Fabrizio Broggi a fost cel ce a trecut prin emoțiile repetării startului lansat, după ce Sergiu Nicolae stabilise timpul de pole-position în 1:48.004.

Italianul a rulat timp de o oră într-un ritm susținut (cel mai rapid în 1:52), apoi i-a predat mașina lui Ștefan Unchiașu, care a rulat conservator. Nici Sergiu Nicolae nu a mai forțat, în momentul în care Ginetta se bucura de un tur avans față de cel mai apropiat urmăritor, echipajul ToMa Racing pe un Porsche Cayman S. Pe final, Fabrizio Broggi a revenit la comenzi, ducând totalul la 84 de tururi, echivalentul a peste 350 de kilometri parcurși.

Victoria îi menține pe Broggi și Unchiașu pe prima poziție a clasamentului general din Romanian Endurance Series, cu maximum de puncte înaintea finalei ce va avea loc peste trei săptămâni.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide