Mercedes, 1-2 în primul antrenament din Principat

| 26 mai 2016 | 0 Comments

Lewis Hamilton și Nico Rosberg s-au clasat pe primele două locuri în primul antrenament liber contând pentru Marele Premiu al Principatului Monaco.

Debutul FP1 a scos la iveală un duel la distanță între Hamilton și Rosberg. Rând pe rând, în primele minute, fiecare dintre cei doi s-au succedat în fruntea ierarhiei. Când Hamilton semna un timp rapid, Rosberg replica și invers. În cele din urmă, britanicul a avut câștig de cauză și a încheiat FP1 pe prima poziție, cu un excelent 1:15.537.

Best of the rest a fost din nou Sebastian Vettel, dar diferență dintre el și ocupantul primei poziții este de aproximativ jumătate de secundă. Duelul intern de la Red Bull a fost probabil la fel de captivant precum cel de la Mercedes. De această dată, Ricciardo a fost mai rapid decât Verstappen, diferența fiind însă infimă.

Daniil Kvyat a ocupat un excelent loc șase, devansând perechea Force India formată în ordinea Hulkenberg-Perez. Kimi Raikkonen a fost cea mai mare dezamăgire a sesiunii de antrenamente libere. Finlandezul de la Ferrari a ocupat doar poziția a noua, stabilind un tur cu aproape o secundă și jumătate mai lent decât Hamilton.

McLaren a venit cu surle și trâmbițe la Monaco, dar au contraperformat în FP1. Fernando Alonso s-a clasat doar pe 13, în timp ce Jenson Button a încheiat antrenamentul de debut cu doar al 15-lea timp al sesiunii. O altă mare surpriză neplăcută a fost Felipe Massa, brazilianul reușind doar al 18-lea timp al zilei.

A doua sesiune de antrenamente libere va avea loc astăzi, începând cu ora 15.

 


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Arta camuflajului

Menținerea suspansului până la momentul premierei. Camuflajul: de la rolul funcțional, la artă.

Închide