spot_img

Mașina Anului în România, ediția a XX-a

Noua Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România

– A treia generație Kia Ceed reeditează victoria din 2008 a primei generații, fiind votată aproape în unanimitate pe locul 1 de către juriul APAR.
– „Mașina Anului în România” este cea mai importantă competiție organizată de APAR și anul acesta aniversează 20 de ani de la prima ediție.

Noul model Kia Ceed a câștigat titlul „Mașina Anului 2019 în România” acordat de juriul Asociației Presei Auto din Romania (APAR). Kia Ceed câștigă astfel disputa celor șapte modele finaliste cu un total de 221 puncte. Și prima generație Kia cee’d a câștigat acest trofeu pentru anul 2008. Podiumul final a fost completat de Opel Combo care a acumulat 130 puncte, respectiv Hyundai Kona cu 129 puncte.

Ajunsa la cea de-a 20-a ediție, competiția „Mașina Anului în România” organizată de Asociatia Presei Auto din România s-a derulat pentru a patra oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției format din 15 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șapte finaliste au fost: Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Combo și Volkswagen Touareg.
Am primit cu mare satisfacție vestea că noul Ceed a câștigat titlul Mașina Anului 2019 în România. Este un trofeu prestigios, pe care  suntem onorați să îl primim.

Este încă o dovadă a poziției și importanței modelului Ceed în ansamblul clasei compacte și a progreselor înregistrate de acesta de la o generație la alta dupa ce, în 2008, Kia Ceed a obținut primul titlu de Mașina Anului în România pentru Kia. O coincidență fericită este faptul că Ceed a câștigat pentru prima dată cea de a 10-a ediție a competiției Mașina Anului în România, pentru ca anul acesta să câștige cea de a 20-a ediție – un trofeu la fiecare 10 ani.

Nu în ultimul rând, ne face o deosebită plăcere să fim câștigători în anul în care AutoPro, prima revistă auto românească în format occidental, aniversează 25 de ani de existență.

Ne bucurăm că jurnaliștii auto români au apreciat la Ceed designul, calitatea execuției, trenul de rulare sportiv, pachetul de siguranță complet, garanția de 7 ani unică în industrie și, nu în ultimul rând, prețul foarte competitiv cu care noul Ceed a debutat de curând pe piața din România.  Celelalte modele din familia Ceed – SportsWagon, ProCeed și Ceed GT – precum și viitoarele versiuni – sedan, crossover și SportsWagon Plug-in Hybrid, vor constitui una dintre cele mai bogate oferte din clasa compactă din prezent”, a declarat Dan Chitaru, Președinte Kia Romauto.

Programul de testare și jurizare a celor șapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și teste specifice de manevrabilitate și confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – într-un mod extensiv, atât în condiții de trafic pe drumuri naționale cât și într-un mediu specific – toate capacitățile mașinilor din competiție.

A fost un eveniment cu încărcătură dublă, având în vedere că este ce-a de-a 20-a ediție a competiției. În contextul actual, sunt puține exemple de continuitate și longevitate ale unei competiții de asemenea anvergura în alte domenii, la nivel național. Un motiv de bucurie în plus pentru APAR, care a reunit și de această dată un Juriu cu o expertiza excelentă, reprezentând toate tipurile de media, de la presa scrisă, la on-line, radio și TV. Î

n ceea ce privește modelul câștigător, Kia Ceed s-a impus categoric, fiind votată pe primul loc de 14 dintre cei 15 membri ai juriului. Este a doua oară, după titlul câștigat în 2008, când modelul coreean câștigă titlul de Mașina Anului în România,  a precizat Daniel Costea, Președinte APAR.

CLASAMENT FINAL MAȘINA ANULUI 2019 ÎN ROMÂNIA

  1. Kia Ceed                      221 puncte
  2. Opel Combo                    130 puncte
  3. Hyundai Kona                  129 puncte
  4. Volkswagen Touareg    106 puncte
  5. Ford Focus                        96 puncte
  6. Mitsubishi Eclipse Cross   89 puncte
  7. Mercedes A-Class              84 puncte


Palmaresul competiţiei „Maşina Anului în România”

  1. Ford Focus                                      Ediţia    I
  2. Fiat Punto                                                     II
  3. Ford Mondeo                                               III
  4. Nu s-a acordat.
  5. Mazda 6                                                        IV
  6. Fiat Panda                                                    V
  7. Mitsubishi Colt                                            VI
  8. Honda Civic                                                 VII
  9. Opel Corsa                                                   VIII
  10. Kia cee’d                                                       IX
  11. Dacia Sandero                                              X
  12. Ford Fiesta                                                   XI
  13. Dacia Duster                                                XII
  14. Kia Rio                                                         XIII
  15. Dacia Logan                                                XIV
  16. Renault Captur                                           XV
  17. Opel Corsa                                                  XVI
  18. Opel Astra                                                   XVII
  19. Renault Mégane                                         XVIII
  20. Dacia Duster                                                XIX
  21. Kia Ceed    XX

Câştigători – 9 mărci
Dacia, Ford, Opel – 3 titluri
Opel Corsa – 2 titluri
Asia – 6 titluri
Grupul Renault – 6 titluri

Video: YouTube

Credit foto: Academia Titi Aur

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri