Marele premiu al Craiovei, show-ul ce inchide balul

| 5 octombrie 2019 | 0 Comments

Toamna se numara…campionii. Acest final de saptamana va aduna la Craiova sportivii ce se vor alinia la start pentru Marele premiu al Craiovei, eveniment ce aduce la start un numar de 45 de concurenti atat din tara cat si din strainatate.

“Organizăm de 10 ani (care se împlinesc chiar luna asta) dar un eveniment de tip slalom chiar nu am făcut. Am zis să sărbătorim, cumva, prin organizarea unui nou concept de competiție, pe lângă cele de coastă, de până acum”, ne-a marturisit Gabi Opris, organizatorul evenimentului.

Dolj, Gorj, Mehedinți, Argeș București, Timiș, dar si Bulgaria sunt zonele de unde, duminica, 6 octombrie, cei 45 de concurenti se vor alinia la start spre incantarea craiovenilor. “Ținând cont că în ultima perioadă au fost câteva incidente neplăcute, rezultând avarierea mai multor mașini, se pare că vom avea în jur de 45 de concurenți la start, din Dolj, Gorj, Mehedinți, Argeș București, Timiș, dar și o parte din băieții din Bulgaria care, după cele 3 evenimente organizate anul acesta, ne-au devenit prieteni.”

Dupa cum a spus si Gabi, organizatorii isi propun pentru aceasta etapa un concept nou si anume slalom. Structura evenimentului este simplă: o manșă de recunoaștere, urmata de o manșă de antrenament apoi două manșe de concurs cronometrat, grupele vor fi aceleași ca la evenimentele de coastă de până acum mașini cu motoare până la 1400 cmc, mașini cu motoare între 1401 și 1600 cmc, mașini cu motoare între 1601 și 1800 cmc, mașini cu motoare între 1801 și 2000 cmc, mașini cu motoare între 2001 și 3000 cmc, mașini cu motoare peste 3000 cmc,  mașini cu motoare diesel.”

Știm ca organizarea unui astfel de eveniment nu este chiar ușoară. Cum ați reușit să faceți fata tuturor provocărilor?
,,Fiecare membru al echipei e foarte important și fiecare își are îndatoririle lui. Ca și la coastele de la Bucovăț sau Bulzești, fiecare știe ce are de făcut pentru ca la finalul evenimentului să iasă totul conform planului iniția”

Cine ți-a fost alături în aceasta provocare?

,,Echipa e mare. Începând cu d-na Eugenia Niță, directorul ACR Dolj și terminând cu toată lumea 🙂 Nu o să dau nume, pentru că nu aș vrea să uit pe cineva. Fiecare e o rotiță fără de care mecanismul nu ar funcționa.”

Care este targetul vostru pentru acest eveniment si cu ce gânduri porniți spre linia de start?

,,Ca și până acum, ne dorim să încheiem ziua cu mulțumirile participanților. Pentru noi, ideea că cei care vin de ani de zile la evenimentele noastre, sau cei care vin pentru prima dată, pleacă mulțumiți, este cea mai mare recompensă pe care o putem primi.”

Se poate înscrie oricine?

,,În principiu, da. Orice posesor de permis de conducere de minim un an de zile (excepție făcând juniorii, unde se aplică alte reguli) se poate înscrie. Apoi, există un minim de reguli de siguranță pentru că, momentan, nu am impus obligativitatea rollbarului.”

Știm ca fără oamenii de alături nu puteai organiza evenimentul. Dorești sa transmiți cevacolegilor de echipa/sponsorilor?

,,Sponsorilor și partenerilor (Motul Romania, AutoDuh, TwoYouEvents, CustomWorks România, CRTAuto,  SuzukiCraiova, L’Escarpe, DuoPizza&More, BistroDebarcader și AutecAutotechnik) le mulțumim pentru ajutorul și încrederea acordată.”

Printre participantii la acest eveniment se va afla si Ovidiu Ponea, cel care, in trecut a mai participat la astfel de competitii. ,,Am aflat de eveniment de la un prieten. Vreau sa particip pentru a ma bucura de ultimele competitii inainte de inchiderea sezonului. Nu am un target stabilit, vin sa ma distrez, sa prind experienta si, in primul rand, vin din respect pentru organizatori.”

Pentru finalul interviului, cu doar doua zile inaintea evenimentului ce va rasuna pe strazile din Craiova, Gabi ne promite ca nu se va opri aici. Impreuna cu echipa vor mai organiza cu siguranta si alte evenimente minunate.

Credit foto: conform watermark-ului

Interviu realizat de Ana – Maria Florea


Tags:

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide