Karting: Trofeul Margutti – South Garda din Lonato

| 26 martie 2012 | 0 Comments

Sezonul competiţional internaţional continuă în forţă!

După cele două etape ale WSK de la care am primit veşti bune despre piloţii rămâni, a urmat în weekend-ul 23-25 martie, prestigioasa competiţie Trofeul Andrea Margutti.

Trofeul Margutti, a 23-a ediţie. România reprezentată de către Dionisios Marcu

Aflat la cea de a 23-a ediţie, Trofeul Margutti a reunit, pe circuitul South Garda din Lonato, la startul claselor Mini, KF2, KF3 şi KZ2 , 245 de piloţi veniţi din 33 de ţări. România a fost reprezentată, la clasa juniorilor KF3 de către Dionisios Marcu, câştigătorul de anul trecut al trofeului, la clasa MINI.

Câștigarea Trofeului Andrea Margutti a fost o piatră de hotar în cariera multor piloți pe care îi regăsim în Formula 1: Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Robert Kubica, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, JensonButton, Tonio Liuzzi, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen sau Pastor Maldonado.

Venit după două curse grele în WSK, Dionisios a reuşit doar un modest loc 23 în calificările cronometrate. După o promiţătoare clasare pe locul trei al primei serii de calificare, Dionisios a ocupat în următoarele trei curse, locurile 8, 11 şi respectiv 17.

În prefinală, Denis a luat startul din poziția a 17-a și a reuşit să câștige 4 poziții, terminând pe locul 13. În bătălia din finala clasei KF3, Dionisios nu a reuşit să urce mai mult de două poziții, încheind competiția pe locul 11.

Acest loc, ocupat în cea mai numeroasă şi cea mai disputată clasă a competiţiei, care a aliniat la start 81 de concurenţi, îl menţine pe Dionisios Marcu în elita juniorilor din Europa, urându-i succes în continuare, vom fi alături de el şi la celelalte competiţii la care va participa.

Sursa: Ana Grozea – Federatia Romana de Karting

Credit foto: Federatia Romana de Karting


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Competiţia „Cel mai 4×4”din România, ediția a XXI-a

Vremea capricioasă, ploi diluviene și averse de grindină au sporit gradul de dificultate dar și spectaculozitatea probelor de concurs După...

Închide