Interviu Ion Rosu, Corsarul Rosu & Motocross CUP

| 28 mai 2014 | 0 Comments

ion rosuInterviu Ion Rosu, proprietar grupul de firme Corsaru Rosu: „Tinerii trebuie sa aibe preocupari care sa le distraga atentia de la lucruri mai putin propice dezvoltarii fizice si mentale”

Ion Rosu: Intrucat etapa doi a Motocross Cup se desfasoara pe circuitul „Corsarul Rosu” din imediata apropiere a orasului Bolintin Vale, am stat de vorba cu domnul Ion Rosu, proprietarul grupului de firme Corsaru Rosu, un antreprenor de succes, care, iata si-a facut timp si pentru a raspunde catorva intrebari legate de sportul nostru preferat, motocrosul.

Reporter: Care este legatura intre Corsarul Rosu si Motocross Cup?

Ion Rosu: Este o legatura simpla si fireasca as putea sa spun. A inceput ca o relatie de business cu familia Raduta, cu Ciprian Popescu, care s-a transformat intr-o relatie de prietenie, pe masura ce am gasit principiii si satisfactii comune. Iar acestea sunt legate de motocross! A fost un declic, pentru ca, fiul meu a inceput sa practice acest sport.

Reporter: De ce ar fi indicat ca un tanar sa practice motocros?

Ion Rosu: Orice tanar trebuie sa faca un sport. Este important ca tinerii sa aibe preocupari care sa le distraga atentia de la lucruri mai putin propice dezvoltarii fizice si mentale. In ciuda riscurilor si a faptului ca motocrosul este un sport costisitor, pe fiul meu, pot spune ca l-a disciplinat si l-a modelat din punct de vedere fizic. Alex m-a mostenit, ii plac „fiarele” si practica motocrosul de placere.

Reporter: Spuneti ca va plac „fiarele”. Se vede si din bussinesurile dumneavoastra, betoane-agregate, imobiliare, transporturi aeriene cu elicptere, insa indreptandu-ne atentia spre doua roti, ne puteti vorbi mai mult despre aceste „fiare”?

Ion Rosu: Motociclism practic doar ca hobby, poate e mult spus şi asa, am o motocicleta de enduro un KTM si un trike cu motor Harley-Davidson. Dar sunt indragostit de sportul moto mai mult decât de fotbal (râde), ceea ce ma motiveaza sa sustin motocrosul.

Reporter: Cum a aparut circuitul de motocross de la Bolintin Vale?

Ion Rosu: Scanteia a aparut in 2007, imediat dupa etapa de campionat national de la Copsa Mica. Urma o pauza indelungata in campionat si aveam nevoie de noi provocari. I-am propus lui Ciprian Popescu sa il sustin – puteam si pot face acest lucru prin prisma activitatilor pe acare le desfasor din punct de vedere profesional, sa construim un circuit de motocross dupa toate standardele, ceea ce s-a si intamplat.

Reporter: Zgomotul asurzitor al curselor de motocross revine la Bolintin Vale! Dupa o perioada de multi ani, in care aici s-au desfasurat doar antrenamente, ati lasat circuitul pe „mana” organizatorilor Motocross Cup…

Ion Rosu: Dupa mine, ei sunt cei mai buni tehnicieni in acest sport. Ciprian Popescu vine cu o experienta foarte bogata, iar Adrian Raduta are tot ce-i trebuie pentru a fi un lider, un comunicator foarte bun, un organizator. Si crede in ceea ce face! Are putere de a influenta pozitiv niste copii, fapt pentru care merita tot respectul, iar eu am hotarat sa il sustin. Apreciez sinceritatea lui Adrian, pot sa iti povestesc despre reactia lui atunci cand s-a apucat sa lucreze. „Cat am evoluat din 2007”, a spus el, apoi a regandit totul, a reconstruit toate sariturile si toate trasele.

Reporter: Motocross Cup se afla la al treilea sezon. Ne puteti impartasi o parere despre aceasta competitie privata de motocross?

Ion Rosu: Motocross CUP inseamna cea mai profesionista organizare si cel mai profesionist mod pentru un sportiv amatori sau profesionist de a practica motocrosul in Romania. Accentul este pus pe siguranta, iar toate neconformitatile – tehnice, logistice, materiale sau de orice natura, sunt eliminate! Adrian Raduta si Ciprian Popescu sunt interesati de performanta si nu de un eveniment la care sportivii sa vina pentru mititei sau alte asemenea.

Autostiri.ro multumeste domunului Marc Sandu pentru oportunitatea realizarii si difuzarii acestui material.


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide