spot_img

Hyundai Motorsport este pe podium după primele două zile din Raliul Monte-Carlo

  • Hyundai Motorsport se afla in continuare pe podium in prima etapa a sezonului 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Dani Sordo a fost implicat intr-o lupta foarte disputata pentru pozitia a treia cu Esapekka Lappi si Jari-Matti Latvala, pilotii echipei Toyota Gazoo Racing
  • Thierry Neuville a castigat prima proba speciala pentru echipa in acest sezon si a urcat pe noua la general, iar Andreas Mikkelsen a fost nevoit sa abandoneze dupa PS3

Dupa doua zile intense, Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc pe podium in Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, au avut vineri o zi dificila, marcata de ploaie pe bucla de dupa amiaza, dar au reusit sa-si consolideze pozitia a treia dupa primele doua zile pe specialele din Alpii francezi.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au avut un inceput frustrant pe cele doua speciale programate joi seara si au incheiat ziua pe pozitia a 17-a. Chiar daca a facut o pana pe PS3, echipajul Hyundai Motorsport a fost mult mai rapid vineri si a urcat pana pe locul noua, la doar 2,4 secunde de un loc in top 8.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au avut un inceput excelent si se aflau in lupta pentru un loc pe podium dupa ziua de joi, dar o problema la alternator pe prima speciala de vineri i-a scos din lupta pentru puncte in Raliul Monte-Carlo.

Astfel, dupa cele sase probe speciale de vineri, Dani Sordo este cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport.

“Am avut o zi plina. Am pierdut timp pe prima bucla, iar dupa amiaza ne-am confruntat cu conditii meteo dificile. Pe ultima proba am avut din nou o aderenta mai buna si asta s-a vazut in timpul final. A fost o lupta foarte stransa pentru locul trei si vom face tot ce putem sa ne pastram pozitia si in urmatoarele doua zile”, a spus Dani Sordo, citat de autostiri.ro.

Thierry Neuville a terminat de mai multe ori in top trei si a adus vineri prima victorie de proba speciala pentru Hyundai Motorsport in acest sezon.

“Am facut o pana pe prima speciala a zilei si am pierdut foarte mult timp. Dupa aceea insa am avut o zi mult mai buna. Obiectivul nostru a fost sa recuperam cat mai multe pozitii posibil, fara sa riscam insa foarte mult. Conditiile meteo au fost teribile cu ploaie, noroi, acvaplanare si lipsa de vizibilitate. Pe final lucrurile au mers din ce in ce mai bine si sunt convins ca mai putem recupera pozitii pe celelalte noua probe ramase”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Andreas Mikkelsen a inceput ziua de vineri pe pozitia a doua, dar a fost nevoit sa abandoneze dupa prima speciala cu probleme la alternator.

“Imediat dupa PS3 un senzor de bord ne-a avertizat ca avem o problema cu voltajul bateriei. Am oprit si am incercat sa remediem problema la alternator, dar timpul pana la startul PS4 a fost foarte scurt. Am fost nevoiti sa abandonam, dar vom reveni sambata in Rally 2. Nu este modul ideal pentru a incepe un sezon, dar vom folosi restul de probe pentru a acumula experienta cu noua masina. Singura lupta pentru noi a ramas cea pentru punctele din Power Stage”, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

“Suntem in continuare in lupta pentru un loc pe podium cu Dani Sordo, dar stim ca va urma o lupta stransa pe probele de sambata si duminica. Ziua de vineri a inceput cu probleme pentru Thierry si Andreas, dar aici la Monte-Carlo se poate intampla orice, oricui. Andreas este pregatit sa revina sambata in Rally 2, iar Thierry sigur mai poate recupera pana la final. Am trecut peste aceste provocari si asteptam cu interes desfasurarea ultimelor doua zile ale raliului”, a spus si Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Rezultate Raliul Monte-Carlo 2018 (dupa ziua a doua)

1          S. Ogier                       J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      2:07:15.4

2          O. Tänak          M. Järveoja      Toyota Yaris WRC                    +14.9

3          D. Sordo          C. del Barrio    Hyundai i20 Coupe WRC                     +59.7

4          E. Lappi                        J. Ferm             Toyota Yaris WRC                    +1:09.9

5          J. M. Latvala     M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    +1:10.1

6          K. Meeke          P. Nagle                       Citroën C3 WRC                                   +2:45.5

7          B. Bouffier        X. Panseri        Ford Fiesta WRC                      +3:34.6

8          E. Evans                      D. Barritt          Ford Fiesta WRC                      +4:01.7

9          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     +4:04.1

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri