spot_img

Hyundai Motor Group și Canoo vor dezvolta împreună o platformă complet electrică pentru viitoarele automobile electrice

– Companiile vor dezvolta în comun o platformă complet electrică bazată pe designul scalabil, patentat, de tip skateboard al companiei Canoo pentru viitoarele automobile electrice Kia și Hyundai și automobilele PBV (Purpose Built Vehicle).

– Hyundai Motor Group se așteaptă ca noua platformă care folosește arhitectura de tip skateboard dezvoltată de Canoo să permită un proces de proiectare simplificat și standardizat, scăzând prețul automobilelor

– Hyundai Motor Group este ferm decis să-și în realizeze planul recent de a investi 87 miliarde USD în următorii cinci ani pentru creșterea companiei, precum și planul său de a dezvolta automobile PBV (Purpose Built Vehicle)

Hyundai Motor Group și Canoo au anunțat startul colaborării pentru dezvoltarea în comun a unei platforme pentru automobile electrice (EV) bazată pe designul patentat, de tip skateboard al lui Canoo, pentru modelele viitoare Kia și Hyundai.

Ca parte a colaborării, Canoo va oferi tehnologia pentru dezvoltarea unei platforme 100% electrice, complet scalabile, care să corespundă specificațiilor Kia și Hyundai. Hyundai Motor Group consideră ca platforma va fi importantă pentru respectarea angajamentului său de a furniza automobile electrificate competitive din punct de vedere al costurilor – de la automobile de clasă mică, la automobile PBV (Purpose Built Vehicels) – care satisfac nevoile diverse ale clienților.
Canoo, o companie cu sediul în Los Angeles, care creează automobile electrice numai la comandă, oferă o platformă de tip skateboard, care găzduiește cele mai importante componente ale automobilului, cu un accent puternic pe integrarea funcțională, ceea ce înseamnă că toate componentele îndeplinesc cât mai multe funcții posibile. Această arhitectură reduce dimensiunea, greutatea și numărul total de piese, care în final oferă mai mult spațiu interior pentru habitaclu și un automobil electric mai rentabil din punct de vedere al costurilor. În plus, designul de tip skateboard oferit de Canoo este o unitate de sine stătătoare care poate fi asociată cu orice design al habitaclului.
Hyundai Motor Group se așteaptă ca o platformă electrică flexibilă ce folosește arhitectura scalabilă de tip skateboard Canoo să permită implementarea unui proces de dezvoltare simplificat și standardizat pentru automobilele electrificate Kia și Hyundai, acest lucru urmând să contribuie la reducerea costurilor suportate de clienți. Hyundai Motor Group se așteaptă, de asemenea, să reducă complexitatea liniei sale de asamblare a automobilelor electrice, permițând un răspuns rapid la schimbările cerințelor pieței și preferințelor clienților.
Prin această colaborare, Hyundai Motor Group este ferm decis să-și în realizeze planul recent de a investi 87 miliarde USD în următorii cinci ani pentru a susține creșterea companiei. În cadrul acestei acțiuni, Hyundai intenționează să investească 52 de miliarde de dolari în tehnologii viitoare până în 2025, în timp ce Kia va investi 25 de miliarde de dolari în tehnologii de electrificare și mobilitate, urmărind ca vehiculele eco-friendly să reprezinte 25% din vânzările sale totale până în 2025.
Kia și Hyundai au anunțat recent că intenționează să dezvolte automobile PBV (Purpose Built Vehicles) complet electrice. Hyundai a prezentat primul său concept PBV ca un pilon al strategiei sale pentru oferirea de soluții inteligente de mobilitate, în cadrul expoziției CES 2020, desfășurată în ianuarie. Pe 14 ianuarie, la evenimentul ‘CEO Investor Day’, Kia și-a anunțat planul de a dezvolta automobile PBV adaptate pentru companii de servicii ”shared” și companii de logistică.
„Am fost extrem de impresionați de viteza și eficiența cu care Canoo a dezvoltat această arhitectură inovatoare pentru automobilele sale electrice, asta făcându-l partenerul tehnologic perfect în tranziția noastră spre o poziție fruntașă în industria mobilității viitoare”, a declarat Albert Biermann, Directorul Departamentului de cercetare-dezvoltare al Hyundai Motor Group. „Vom colabora cu inginerii Canoo pentru a dezvolta un concept de platformă rentabil, autonom și adecvat pentru producția în masă.”
„Am lucrat intens pentru a dezvolta un automobil electric nou, îndrăzneț, iar parteneriatul cu un lider global precum Hyundai Motor Group este un moment de validare pentru tânăra noastră companie”, a declarat Ulrich Kranz, responsabilul Canoo. „Este o adevărată onoare pentru noi să ajutăm Hyundai Motor Group să exploreze concepte de arhitectură EV pentru modelele lor viitoare.”
Canoo a dezvăluit primul său automobil electric în data de 24 septembrie 2019, la doar 19 luni de la înființarea companiei, în decembrie 2017. Arhitectura patentată de tip skateboard Canoo, care găzduiește bateriile și trenul de rulare electric, a permis inginerilor companiei să reimagineze designul EV-urilor într-un un mod inovator, în comparație cu forma și funcționalitatea automobilelor tradiționale.
Canoo a ajuns în faza de testare Beta la 19 luni de la înființarea sa, iar compania a deschis recent lista de așteptare pentru primul său automobil pe comandă. Aceasta este o etapă majoră pentru companie și punctul culminant al eforturilor a peste 300 de experți care lucrează pentru a oferi un prototip al sistemelor arhitecturale puternice dezvoltate de Canoo. Primul automobil Canoo va fi lansat în 2021 și este conceput pentru o lume în care transportul devine din ce în ce mai electrificat și autonom.
Pentru a afla mai multe sau a intra pe lista de așteptare Canoo, vă rugăm să accesați acest link.
VIA: Kia Motors

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,307FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri