Campionatul FIA Formula E ABB: BMW i Andretti Motorsport a anunţat perechea de piloţi pentru testul debutanţilor

| 21 februarie 2020 | 0 Comments

În cadrul testului debutanţilor în Campionatul FIA Formula E ABB, care va avea loc la 1 martie, la Marrakesh (Maroc), doi piloţi vor prima şansa din partea BMW i Andretti Motorsport de a testa în premieră BMW iFE.20. Pilot BMW în DTM, Lucas Auer (Austria) îşi va face debutul la comenzile unui monopost electric, la fel cum va fi şi pentru pilotul Andretti Autosport, Kyle Kirkwood (SUA). Cei doi piloţi au vizitat deja BMW Motorsport la München (Germania) pentru a se pregăti pentru test în simulator.

Până la testul oficial DTM de la Monza (DTM), în cadrul căruia va descoperi îndeaproape BMW M4 DTM pentru prima dată în perioada 16-18 martie, Auer foloseşte timpul pentru a obţine primele impresii despre Formula E şi BMW iFE.20. Anul trecut, dublul campion DTM Marco Wittmann (Germania) a efectuat un test asemănător.

,,Nu mai trebuie să spun că prioritatea mea numărul 1 este DTM şi abia aştept să rulez pentru prima dată pe pistă cu BMW M4 DTM la Monza”, a declarat Auer, citat de autostiri.ro. ,,Dar până atunci, testul în Formula E este o ocazie fantastică de a învăţa ceva complet nou pentru mine. Pregătirea în simulator m-a făcut deja foarte curios. Sunt nerăbdător să văd cum se simte maşina pe circuitul din Marrakesh.”

În vârstă de 21 de ani, Kirkwood este o apariţie nouă la Andretti Autosport pentru sezonul 2020 şi va concura în competiţia Indy Lights din America de Nord pentru echipa lui Michael Andretti. ,,Aşa cum DTM este pentru Lucas, Indy Car este prioritatea mea principală pentru moment, dar nu putea rata şansa de a testa o maşină atât de avansată tehnologic precum BMW iFE.20″, a spus Kirkwood, citat de autostiri.ro. ,,Simulatorul mi-a oferit o imagine despre cât de complexă este maşina ca pilotaj. Va fi o provocare imensă şi voi învăţa multe, aşa că abia aştept să vină acest test.”

Testul debutanţilor va avea loc în ziua următoare Marrakesh E-Prix, a cincea etapă din sezonul acesta al Formula E. După Mexico City E-Prix (Mexic) care a avut loc week-endul trecut, BMW i Andretti Motorsport este lider în clasamentul echipelor. În ierarhia piloţilor, Alexander Sims (Marea Britanie) este pe locul al doilea.

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro


Tags: ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
eSports: Record de audiență în etapa a treia din Racing League Romania powered by BMW

Legendara pistă de Formula 1 de la Imola a oferit cadrul perfect pentru o a treia etapă plină de spectacol...

Închide