spot_img

Geneva 2015: Renault Kadjar, un crossover cu un design seducator

renault-kadjar-design-exteriorPrezentat doar la exterior, pe 2 februarie, în cadrul conferintei de presa de la Paris, Renault Kadjar se dezvaluie publicului in intregime cu ocazia Salonului de la Geneva.

Vizitatorii salonului au posibilitatea de a descoperi în detaliu interiorul maşinii si de a se familiariza cu versiunile specifice ale modelului : X-Mod și Bose® ( versiuni disponibile în funcție de aria de comercializare). Kadjar se evidențiaza si prin consumul redus. Sunt disponibile două motorizări diesel cu un nivel de emisii mai mic de 99g de CO2/km, ceea ce il recomanda printre cele mai avantajoase propuneri din segmentul sau.

Un crossover compact tulbura traditia segmentului printr-o abordare noua si un design atractiv.In gama Renault, Kadjar se poziționează în segmentul C, între Captur şi Koleos, susținând astfel obiectivele de expansiune internațională ale grupului francez. Kadjar aduce o noua viziune asupra conceptului de crossover prin designul fluid si atletic. Interiorul este în egala masura sportiv si rafinat, evidentiindu-se prin materiale de buna calitate si prin nivelul ridicat al finisajelor.

Dotat cu echipamente moderne, Kadjar beneficiaza de avantajele sistemului R-Link 2 si de cele mai recente evoluții in materie de asistența la conducere. Cel mai nou crossover Renault este un vehicul perfect adaptabil traficului urban datorita gabaritului compact (4,45 m lungime şi 1,84 m lățime). In plus, modelul beneficiaza de cele mai noi motoare din gama Energy, care garanteaza nu doar o experiența plăcuta la volan, ci si o economie de carburant semnificativa.

Lansarea modelului Kadjar va avea loc la inceputul verii în Europa si in tari din Africa şi din bazinul mediteranean. Printre noutațile Renault prezente la Salonul de la Geneva se numara: motorul electric R 240 disponibil pe modelul ZOE, care asigura o autonomie superioara si modelul super sportiv Clio R.S. 220 EDC Trophy.

„Renault, passion for life”, noua semnătură a mărcii

Cu o noua strategie de design sub semnatura lui Laurens Van den Acker, Renault a continuat sa evolueze si sa imprime un nou dinamism marcii.

Începând din 2012, noile modele – Renault Clio, Captur şi, mai nou, Kadjar – au confirmat noul Renault. Datorită unui design fresh, dar şi a tehnologiilor inteligente, experiența la volan devine mai sigură şi mai plăcută. Astfel, promisiunea mărcii a fost dusă mai departe: “Renault makes cars that make your life better / Renault construieşte maşini care îi fac viață mai uşoară” !

Salonul de la Geneva 2015 marchează o nouă etapă a marcii, odată cu prezentarea noii semnături de marcă „Renault, passion for life”, şi printr-o nouă identitate vizuală extrem de curajoasă, vibrantă, plină de culoare şi de viata!

Renault KADJAR: un crossover cu un design seducator

Un stil nou in universul vehiculelor crossover

Pentru primul sau crossover din segmentul C, Renault a adoptat un design care evoca dinamism, robustete si aventura. In plus, noua nuanta, Rouge Flamme, aleasa drept culoare de lansare, ii confera modelului Kadjar o tusa seducatoare.

Un stil exterior atletic şi fluid

Renault Kadjar este un crossover din segmentul C, situat la grania dintre universul vehiculelor de tip SUV şi cel al modelelor berlină si break. Dimensiunile sale compacte (4,45 m lungime, 1,84 m latime si o inaltime de numai 1,60 m) accentueaza impresia de dinamism a vehiculului. Partea frontală exprimă robustete. Conturul farurilor, a caror parte superioara se afla in continuitatea benzii cromate a calandrului, pune îi valoare caracterul si impresia de fora pe care o imprima noul crossover Renault.
La rândul lor, jantele din aliaj ușor, de 17 sau 19 inch, cu un aspect sculptural, accentueaza robustetea modelului.

Silueta fluida si atletica a modelului are ca punct de plecare designul robust al aripilor frontale.  Fluiditatea liniilor, care evocă senzualitate, este accentuată de profilul portierelor. Privit din lateral, contrastul dintre flancurile ușor concave și volumul generos al părții mediane a caroseriei, generează o impresie de dinamism. „Cu designul său atletic și fluid, care diferă semnificativ de codurile vizuale ale segmentului, Renault Kadjar aduce un plus de emoie în universul vehiculelor de tip crossover.”Laurens Van den Acker, Director de Design

KADJAR, un crossover cu personalitate

Cu o garda la sol de 190 mm, Kadjar se integreaza cu usurinta in condiii si suprafete de drum dificile. Calandrul, cu un profil original, contribuie la senzaia de forta pe care o genereaza partea frontala a masinii, in timp ce elementele de protecie caracteristice modelelor SUV subliniaza temperamentul puternic al lui Renault Kadjar. Bandourile largi amplasate în partea inferioarã a portierelor asigurã o protectie eficienta, punand totodatã in valoare profilul vehiculului. Elementele de protectie de culoare neagra ale aripilor, subliniaza impresia generala de robustete, in timp ce barele de pavilion, din aluminiu, adauga o tusă de dinamism ansamblului.

KADJAR mizeaza si pe eleganta

Renault Kadjar afiseaza o personalitate puternica subliniata de noua semnatura luminoasa a marcii, prezentata in premierã pe Noul Espace. Astfel, LED-urile încorporate în blocul de lumini al farurilor traseazã conturul caracteristic al literei „C”.
Kadjar ofera un design rafinat, toate versiunile beneficiind de carcase ale oglinzilor retrovizoare si de manere ale portierelor în nuana caroseriei. Un plus de distinctie este conferit de prezenta baghetelor cromate, atat la nivelul conturului geamurilor laterale, cât si al elementelor de protecie a pãrii inferioare a caroseriei.

renault-kadjr-interior-2015Un interior valorizant, sportiv si rafinat

Interiorul modelului Kadjar se distinge prin calitatea finisarii. Stilul unic si nivelul ridicat de confort contribuie la expresivitatea crossover-ului Renault. Plansa de bord, orientata spre sofer, inspira o reala placere de a conduce.

Design-ul plansei de bord pune accent pe liniile ample, orizontale, menite sa amplifice impresia de spatiu disponibil. Aceasta percepie este accentuata de prelungirea grafica a liniilor în partea superioara a portierelor.

Blocul instrumentelor de bord .i aeratoarele sunt puse în evidențã de elemente cromate. Consola centrala dispune de doua baghete decorative laterale. Manerele de susținere, prezente atat pe portierele fata cat si in partea dreapta a consolei centrale ne reamintesc faptul ca ne aflam la bordul unui vehicul destinat sa ruleze si in teren accidentat. Designul expresiv al manetei schimbatorului de viteze accentueaza impresia de sportivitate a bordului.

Scaune profilate pentru a accentua spiritul sportiv

Caracterul sportiv al interiorului este accentuat de profilul scaunelor. Acestea beneficiaza de elemente grafice specifice atat la nivelul spatarului cat si la cel al tetierelor. In plus, formele elegante, rotunjite, asigura o excelenta sustinere laterala si dau, in egala masura, o tusa de rafinament.

Un confort remarcabil

Scaunele sunt foarte generoase, asigurand, totodata, suficient spatiu pentru ocupanții din spate, care beneficiaza, la randul lor, de o foarte buna sustinere laterala. Sezutul scaunelor din fata este usor inclinat, asigurand un confort optim si o buna sustinere. Partea superioara a spatarelor este profilată în așa fel încât să asigure o poziție ideală indiferent de talia ocupanților. Datorită utilizării unui material cu două nivele de densitate, scaunele asigură un confort remarcabil și o susținere fermă.

Materialele și culorile utilizate subliniază dimensiunea sportivă și rafinată a habitaclului. Planșa de bord este realizată din materiale plăcute la atingere și finisaje atent lucrate. Partea superioară a blocului de instrumente şi mânerele de susținere sunt îmbrăcate în material textil. Ecranul central este pus în valoare pe un fond negru intens, care facilitează citirea informațiilor.
Pavilionul fix vitrat, cu suprafața de 1,4 m2 oferă o luminozitate naturală și plăcută la interior.

Motorizări performante, economice și ecologice

Kadjar beneficiază de o gamă de motoare3 Energy care au la bază demersul de downsizing. Toate motoarele care echipează modelul Kadjar sunt echipate cu sistemul Stop & Start cu recuperarea energiei de frânare. Ele integrează cele mai noi tehnologii în materie de reducere a frecărilor (pompă de ulei cu cilindree variabilă şi gestiune termică, tratament de suprafată).

renault-geneva-2015Clio R.S. 220 EDC Trophy: Familia Trophy se extinde

Semnătura Trophy, inaugurată pe Clio R.S. în 2005, este sinonimă cu o gamă de motoare și de șasiuri care beneficiază de un stil și de o ambianță exclusivă. După Mégane R.S., prezentat anul trecut, Renault prezintă acum publicului exclusivistul Clio R.S. 220 EDC Trophy, care preia rețeta câștigătoare a predecesorului său pentru a se alătura clubului select al modelelor de înaltă performanță.

Un Clio R.S. mai puternic

Motor: Un plus de putere de 10% și un cuplu superior cu până la 40 Nm datorită unei noi
cartografii a motorului, a utilizării unui sistem turbo mai mare, a unui circuit de admisie care reduce pierderile de sarcină și a unui circuit de eșapare redimensionat pentru a integra sistemul de catalizare Euro6.

Cutie de viteze EDC modernizată: schimbarea treptelor este cu 30% mai rapidă.

Șasiu Trophy consolidat: şasiul este coborât cu 20 mm în faă şi cu 10 mm în spate (la gol).

Seducător de la prima privire

Aspect sportiv: O nouă nuană de caroserie Givre Nacré Mat (în opiune cu nuana de pavilion negru strălucitor), care se alătură nuanelor Blanc Glacier, Noir Profond, Rouge Flamme şi Jaune Sirius

Echipamente: Volan îmbrăcat în piele, Pack Trophy (opional în funcie de ară): scaune încălzite, cu profil sportiv, îmbrăcate în piele, cu tetiere integrate, inserii cu aspect carbon pe ornamentele aeratoarelor şi pe cele ale mânerelor interioare ale portierelor, inserii cu aspect satin la baza manetei de viteze.

VIA: Renault

Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,470AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri