spot_img

Gata vara, Phoenix își dezmorțește amortizoarele

După vacanța de care s-au bucurat toți competitorii din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Teliu are rolul de a-i reconecta la ritmul sportiv și de a le readuce zâmbetul pe buze pasionaților de automobilism sportiv. Bine, la acest lucru își va aduce aportul și Alfa Romeo Alfetta GTV pilotată de Cătălin Cedric Ghigea.

Toți visăm la vacanțe și ne bucurăm de fiecare clipă de relaxare atunci când avem parte de ele, dar, uneori, ce e prea mult… strică. Sau, cel puțin așa este în lumea pasionaților de cai putere, de trase ideale și de cronometre provocate la miimi de secundă. Acest sentiment a fost trăit și de Cătălin Cedric Ghigea în ultimele zile, când așteptarea startului oficial de la Teliu a fost din ce în ce mai grea.

După o etapă nu tocmai pe placul său, Trofeul Sinaia Forever 2017, unde Alfetta și-a respectat blazonul de prețioasă și a făcut ceva nazuri, dând de lucru echipei de asistență tehnică, Cătălin speră că la Teliu va veni și reversul medaliei.

Pe un traseu pe care îl apreciază foarte mult și unde Alfa sa își poate găsi repede un ritm pe plac, pilotul din București este convins că poate avea un weekend prolific, dacă „doamna” din 1975 va fi cuminte și nu-i va mai pune răbdarea la încercare. Pe de altă parte, Cătălin susține că este mulțumit peste măsură de automobilul care i-a adus titlul de Campion Național în 2015 și 2016 și că preferă o mașină rapidă, care face unele nazuri, în fața uneia mai fiabilă, dar lentă.

Obiectivul principal al duo-ului Oldtimer Studio Racing Team este de a dezmorți frumos încheieturile mâinilor pilotului, dar și amortizoarele Alfettei. Sigur, dacă dintr-un weekend de distracție poate apărea și un trofeu sau o clasare pe podium, cu atât mai bine.

Cert este că cea mai mare dorință a lui Ghigea înainte de etapă este să poată efectua toate urcările programate pe traseul dintre localitatea brașoveană Teliu și Întorsura Buzăului, iar acest lucru ar putea fi considerat a fi o frumoasă revanșă după nemulțumirea de la Sinaia.

„Mă chinui de mult timp să-mi impun ca pe lângă încrâncenarea rezultatului sportiv să câștig și altceva dintr-un weekend de competiție. Bucuria, adică fix ceea ce lipsește din ce în ce mai des din peisajul competițiilor auto. Știu că există obligații și bătăi de cap de tot genul, mai ales financiare, dar, să nu uităm, acest sport este unul nobil.

Și simt că sunt pe un drum corect în acest sens. La Teliu va trebui să reintru în pielea pilotului, după pauză, dar este valabil pentru toată lumea, așa că va fi un weekend palpitant. Vreau să mă bucur de Phoenix, deci sper să nu mai fie nevoie să o urcăm pe cric decât pentru schimbul de anvelope. Dacă se va întâmpla așa, voi fi deja câștigat”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea.

Trofeul Teliu se desfășoară în perioada 2-3 septembrie, pe drumul de legătură dintre județele Brașov și Covasna (DN 10) și este cea de-a 6-a etapă a ediției 2017 din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop. Lista provizorie de start pentru manșele de concurs numără nu mai puțin de 75 de piloți.

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în anul 2017 sunt Autoitalia – importator Alfa Romeo, YACCO, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Credit foto: RallyZoom

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri