Etapa cu multe emotii pentru echipa Junior Motorsport

| 9 septembrie 2021 | 0 Comments

Etapa a 6-a a Campionatului National de Indemanare Auto, dedicat celor care fac primul pas in motorsport si juniorilor intre 8-14 ani si a Campionatului National de Super Slalom, dedicat pilotilor experimentati si juniorilor intre 15-18 ani, desfasurata la Ramnicu- Valcea in weekendul 4-5 septembrie sub egida FRAS, a fost una cu multe emotii, atat pentru pilotii echipei Junior Motorsport cat si pentru instructorii lor.

 Asadar, la CNIA cat.J1 (8-12 ani), Stefanos Ladopoulos, cu toate ca a reusit cei mai buni timpi de parcurgere ai traseului in ambele manse, a fost penalizat pentru ca a rasturnat jaloanele care delimitau traseul, ocupand la final locul 2, asigurand totodata locul 2 in clasamentul final al Campionatului,cu o etapa inaintea finalului.

Tot la J1, Stefan Niculae care este pe locul 3 in clasamentul anual si-a consolidat pozitia si are sanse mari sa inchida anul pe podiumul campionatului.

O evolutie foarte buna a avut si Patrick Dragusin care a urcat pe locul 4, semn ca se maturizeaza ca pilot.

Marii ghinionisti au fost mezinii echipei, Alex Rotaru si Alex Panait, amandoi de 11 ani, carora masina special configurata pentru inaltimea lor s-a defectat la startul probei, fiind obligati sa parcurga traseul cu o masina nepotrivita si, fortand limitele, Alex Panait a avut o iesire in décor , astfel ratand sansa clasarii pe un loc mai bun. Dar, invatam din greseli, iar faptul ca acesti  copii isi depasesc limitele este un indiciu al dorintei lor de a deveni  campioni in acest frumos sport.

La CNSS, categoria J1(15-16 ani), Andrei Rotaru, dupa ce s-a clasat pe pozitia a-3a, si-a asigurat locul pe podium pentru finalul anului iar Dani Cretu a obtinut timpi foarte buni, dar a fost penalizat pentru rasturnarea unor jaloane si s-a clasat pe locul 4.

La J2, Radu Tamas, liderul clasamentului in campionat, a preferat sa-si ia o pauza avand deja asigurat matematic locul 1 la podium.

,,A fost un weekend cu multe emotii dar rezultatele au fost bune si suntem increzatori ca sfarsitul anului competitional va fi unul foarte reusit pentru echipa Junior Motorport care deja are asigurata pozitia a 2-a la ambele campionate. Sa nu uitam ca scopul nostru nu este obtinerea performantelor copiilor prin materialul sofisticat de concurs, ci dezvoltarea calitatilor lor de pilotaj, astfel incat talentul lor sa se puna in  valoare. Masinile sunt practic nemodificate, folosindu-se cauciuri de strada, iar faptul ca pe aceeasi masina copiii au diferente de cateva secunde intre ei, ii obliga sa depuna efort mai mare ca sa-si egalizeze sau sa-si intreaca coechipierul,” a declarat Georgios Ladopoulos, fondatorul Junior Motorsport.

Sistemul de instruire, conceput si dezvoltat de Junior Motorsport sub deviza Fast -Safe – Fun, este unul care aduce un echilibru intre joaca si performanta, copiii fiind foarte repede prinsi de placerea pilotajului sportiv. In cadrul programului de pregatire, interactiunea atat cu instructorul cat si intre ei este constructiva si le permite elevilor sa ajunga la performante deosebite intr-un timp foarte scurt.   

Credit foto: Ilie-Marius Boboaca


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a...

Închide