spot_img

Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, cât şi ca şi etapă în Calendarul Sportiv Internaṭional FIA, în calitate de candidat pentru European Rally Trophy.

Înființat în anul 1999, Clubul Sportiv SAVU RACING își dorește să aducă mai aproape fanii sportului cu motor de profesioniștii din acest domeniu, având un palmares impresionant în ceea ce privește organizarea competiţiilor sportive, printre acestea numărându-se etape naționale şi internaționale în cadrul Campionatului Național de Raliuri, precum și alte activități de motorsport.

Pe lângă evenimentele organizate, membrii clubului participă în cadrul diferitelor discipline de motorsport, de la concursuri naționale și internaționale de karting, la raliuri și alte competiții naționale.

Clujul este, alături de Brașov si Sibiu, este unul dintre cei mai puternici poli ai automobilismului autohton. Raliul Clujului, sub diferite denumiri și configurații, are o tradiție de peste 45 de ani, prima ediție desfășurându-se în anul 1975. Pe parcursul anilor a fost organizat de către mai multe cluburi sportive, atât în varianta de asfalt cât și în varianta de macadam potrivit http://raliulclujului.ro/.

În perioada 2003-2009 Raliul Clujului a fost organizat de către Clubul Sportiv “Savu Racing”, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Creat în această variantă de asfalt, începand cu anul 2004, Raliul Clujului s-a dorit, de la promovarea patrimoniului nostru cultural și sportiv. În acest sens, clubul organizator a făcut primii pași în anul 2009, înscriind pentru prima dată, după anul 2004, o etapă din Campionatul Național de Raliuri în Calendarul Sportiv Internațional. Etapele de raliuri se desfășoară pe distanțe mari, acoperind mai multe localități de-a lungul celor trei zile de competitie, toate cele 8 etape fiind acoperite pe canalul Sport Extra. În anul 2021, Raliul Clujului revine în organizarea Clubului Sportiv Savu Racing odată cu ediția aniversară de 10 ani, care va conta ca a 9-a etapă a Campionatului Național de Raliuri.

Partenerii principali ai evenimentului sunt: Star Lubricants, distribuitor autorizat al produselor Mobil 1, MotoIntegrator powered by Intercars, RMB Interauto powered by Ford, Parsa Beauty, Badster NRG/Drink, VIVO! Cluj-Napoca.
Parteneri: Cluj Arena, AEA Medical, Gerovital, Coca-Cola, Vittel, A 24, New Mar Catering, Cricova.

Parteneri print: PMA, Impress.

Parteneri media: TVR, TVR Cluj, Radio Cluj, Făclia, RallyMax, Autoştiri.ro, FanRally.ro, Autorally, GP.24, RallyCow, FireWebb.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator este organizat de către Clubul Sportiv Savu Racing, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Sursa foto: http://raliulclujului.ro/

Pentru informații complete vizitați http://raliulclujului.ro/

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
700CititoriConectați-vă
1,110AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri