eSports: spectacol excepţional, cu lupte strânse şi multe depăşiri pe circuitul stradal de la Nuremberg

| 6 aprilie 2020 | 0 Comments

Singurul circuit stradal care găzduieşte Racing League Romania a asigurat un spectacol excepţional, cu lupte strânse şi multe depăşiri. Peste 38 de mii de vizualizări au fost contorizate pe streamul oficial al celei de-a patra etape din sezonul actual al RLR, transmisă în direct pe pagina de Facebook BMW România. Campionatul autohton de sim racing atinge astfel o nouă bornă în materie de audiență și continuă pe un trend ascendent. Un alt record important a fost numărul de înscrişi în campionat – 130, ceea ce a dus la organizarea a două sesiuni de curse suport faţă de una, aşa cum era cazul până acum. Sau stabilit astfel două categorii valorice, pentru cei clasaţi pe locurile 31-60 şi respectiv 61-90 în precalificări.

Cursele deosebit de strânse erau de așteptat pe faimosul circuit stradal de la Nuremberg, după cele mai strânse precalificări din sezonul curent al Racing League Romania powered by BMW. De luni până duminică, piloții se luptă pentru a prinde unul din cele 30 de locuri disponibile pe grila de start a etapelor oficiale din RLR, iar pe Norisring diferența de timp dintre primul loc și poziția 30 a fost de numai jumătate de secundă. Nu mai puțin de 130 de piloți au luat parte la precalificările din timpul săptămânii.

Surprizele au început să apară încă din sesiunea de 10 minute de calificări, unde Andrei Bechir a reuși să spargă monopolul de pole-position-uri al lui Cristian Berindea. Un timp excelent de 55.843s i-a rezervat startul din prima poziție a grilei, dar și trei puncte în clasament. Durata scurtă a sesiunii și dificultatea de a găsi spațiu pe circuitul stradal și-au pus amprenta și în ecarturile din pluton, 1.2s despărțind cele 30 de modele BMW M3 E30 DTM. Numele obișnuite s-au aflat la vârf, cu Berindea și Nicolae pe locurile doi și trei, dar restul pozițiilor au fost mai bine amestecate, natura circuitului făcând fiecare sutime să conteze mai mult decât în mod normal.

Cursa 1

Efortul din calificări s-a dovedit în van pentru unii piloți iar așa cum era de așteptat, startul și primul viraj au fost momentele cruciale din prima manșă. Victor Nicolae a avut o lansare bună de pe grilă și a vizat interiorul și conducerea întrecerii după primul viraj. O frânare ratată pentru Mihnea Georgescu a declanșat un accident în lanț, el lovindu-l din spate pe pole sitter-ul Andrei Bechir. Acesta a căzut până pe ultimul loc în urma carambolului de care unii piloți au profitat iar alții au avut de pierdut foarte multe poziții și și-au avariat mașinile. Robert Prepeliță a fost marele câștigător al loteriei de pe Norisring, urcând un număr de 10 poziții după primul viraj, progresul de pe 14 pe 4 fiind extraordinar.

De asemenea, Alex Cascatău, plecat de pe 11, reușea să evite incidentele și progresa până pe șapte. Radu Dumitrescu a încercat să îl depășească pe Prepeliță în prima trecere prin șicană, dar atingerea dintre cele două BMW-uri a dus la răsucire și pierdere masivă de poziții pentru Dumitrescu, în timp ce Prepeliță reușea să pastreze poziția a patra. Reîntors în campionat după o absență în etapa de pe Imola, tenismenul profesionist în circuitul ATP, Florin Mergea, a profitat și el de pe urma incidentelor de pe primul tur. După prima buclă completată pe Norisring, acesta urca de pe 26 până pe 17, ritmul de cursă fiind mai bun decât cel din calificări. Luptele s-au dat de-a lungul plutonului pe toată durata cursei, dar Berindea i-a dat un răspuns ferm lui Nicolae la conducere și a reușit o nouă victorie în acest sezon. Podiumul a fost completat de Andrei Morțilă, care a confirmat ritmul bun de la Imola, iar Cascatău și Prepeliță s-au clasat în top 5.

Cursa 2

După recuperarea spectaculoasă din prima cursă, Andrei Bechir obținea pole-ul în cursa cu grilă inversată. El a repetat practic performanța de la Imola, unde a învins în circumstanțe similare, fără a avea balastul ce le revine primilor trei piloți după prima cursă. Startul de data aceasta a fost curat, lipsit de incidente în lanț în primul viraj. Marele perdant al primului tur a fost Victor Nicolae, ghinionul făcând ca problemele tehnice să ducă la un contact ciudat cu mașina lui Prepeliță și forțându-l să abandoneze în această cursă. Alex Manițiu a impresionat la debutul în sezonul actual, reușind să termine pe podium, după componenții echipei Apex Hunters Red.

Victor Taraș se apropie și el de primul să podium în Racing League Romania, poziția a patra fiind cea mai bună clasare a sa din acest sezon. George Cățan a avut de asemenea un debut bun în RLR, pilotul de motociclism reușind să puncteze în a doua cursă de duminică, după ce a afișat un ritm foarte bun în simulator. În top 10 i-am mai regăsit și pe Bogdan Moldovan, membrul WCR Academy reușind să-l depășească pe Alex Cascatău pe final de manșă. Moisescu, Dumitrescu, Hellmann și Mutu au încheiat ierarhia primilor clasați.

Victoriile de la Norisring vor fi răsplătite de către Motul – partener al Racing League Romania powered by BMW. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci și alte produse Motul celor doi câștigători ai serii.

Reluarea etapei a patra, de pe Norisring, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa4

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește a cincea etapă pe cel mai de temut circuit al Europei, Nurburgring Nordschleife, duminică 12 aprilie, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Clasament Piloți (provizoriu)

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 136p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 128p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 110p
 4. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 82p
 5. Cristian Moisescu – 80p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 65p
 7. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 63p
 8. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 46p
 9. Leo Borlovan – 30p
 10. Andrei Duminică – 26p

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 264p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 147p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 115p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 81p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 53p

Calendarul competițional:

Etapa 5 12 aprilie Nürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 6 19 aprilie Virginia International Raceway
Etapa 7 26 aprilie Circuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 8 3 mai Zandvoort
Etapa 9 10 mai Kyalami Grand Prix Circuit
Etapa 10 17 mai Brands Hatch GP

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim.

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
DTO Rally Team atacă Raliul Perla Harghitei în formație completă

Cu două etape programate în primele luni ale anului, sezonul 2021 al Campionatului Național de Raliuri Betano continuă în acest...

Închide