Edoardo Mortara se impune după o primă manșă haotică în DTM

| 7 mai 2016 | 0 Comments

Italianul Edoardo Mortara s-a impus în prima manșă a sezonului 2016 contând pentru campionatul german de turisme, DTM

După primul pole position și ritmul aparent imbatabil din antrenamente și calificări, Nico Muller era considerat de mulți ca principal favorit pentru o primă victorie din carieră. Totuși, socotelile sale nu s-au potrivit, iar startul a fost unul de excepție pentru rivalul Mortara.

Ordinea la finele primei bucle era Mortara, Muller, Green, Wickens și Vietoris. Imediat după prima traversare a turului de circuit, Timo Glock și David Juncadella s-au ciocnit, iar cel din urmă nu a primit un cadou prea frumos pentru cea de-a 25-a aniversare. Era al doilea mare incident după cel în cel care Timo Scheider a fost obligat să abandoneze la finele primului tur.

Mike Rockenfeller a urmat apoi pe lista celor abandonați. Problemele tehnice cu direcția mașinii Audi l-au obligat pe titratul pilot din anduranță să oprească definitiv la boxe. În față, Nico Muller și Robert Wickens s-au duelat de la egal la egal pentru poziția secundă, iar cel din urmă a avut sorți de izbândă în cele din urmă.

După un start electrizant de manșă, liniștea s-a așternut pe circuitul german, iar cursa a devenit una mult mai puțin palpitantă. Finalul întrecerii a păstrat intactă ordinea de după manevra lui Wickens. Astfel, Edoardo Mortara și Audi debutează cu dreptul în noul sezon.

Robert Wickens aduce cel mai bun rezultat pentru Mercedes, prin locul secund obținut în prima manșă de astăzi. El a fost urmat de pole man-ul Nico Muller, de la Audi Playboy. Paul Di Resta și Christian Vietoris au completat topul primilor cinci, în timp ce restul piloților clasați în puncte au fost Bruno Spengler, Antonio Felix Da Costa, Martin, Mattias Ekstrom și Molina.

Clasamentul general coincide cu rezultatul acestei manșe. Cea de-a doua cursă din weekend-ul de pe Hockenheim va avea loc mâine, 8 mai.

 

credit foto: Getty Images


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Cybernet Auto Center a prezentat oficial echipajul Raspopa/Diacu

Astazi, 19 iunie 2019, a avut loc in cadrul reprezentantei Cybernet Auto Center, dealer Skoda Piatra Neamt, prezentarea oficiala a...

Închide