Echipa MS&AD Andretti Formula E a ratat la limită o clasare în puncte

| 19 martie 2018 | 0 Comments

În cea de-a şasea cursă a sezonului din Campionatul ABB FIA Formula E, echipa MS&AD Andretti Formula E a ratat la limită o clasare în puncte. António Félix da Costa (Portugalia) a încheiat Punta del Este E-Prix (Uruguay) pe locul al 11-lea. Coechipierul său, Tom Blomqvist (Marea Britanie), s-a clasat pe poziţia a 16-a.

António Félix da Costa (Portugalia) a încheiat Punta del Este E-Prix (Uruguay) pe locul al 11-lea. Coechipierul său, Tom Blomqvist (Marea Britanie), s-a clasat pe poziţia a 16-a. Victoria i-a revenit lui Jean-Eric Vergne (Franţa / Techeetah). Punta del Este E-Prix a marcat încheierea primei jumătăţi a actualului sezon din Formula E. După şase curse pe alte continente, competiţia vine acum în Europa, unde va avea loc următoarea rundă, la Roma (Italia), la 14 aprilie.

Calificări

Înainte de începerea calificărilor, Tom Blomqvist a avut un moment delicat în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. El a pierdut controlul monopostului pe vibratorul unui viraj de dreapta şi a intrat în zidul de pneuri de pe partea opusă. În timp ce echipa i-a reparat monopostul, Blomqvist a continuat antrenamentele cu cea de-a doua maşină.

Apoi, în calificări, el a fost în primul dintre cele patru grupuri, reuşind timpul de 1:16,424. António Félix da Costa a intrat pe circuit în al doilea grup şi a fost cronometrat în 1:14,973. Félix da Costa a încheiat al 13-lea, iar Blomqvist a fost al 17-lea în clasamentul general al calificărilor.

După sesiune, comisarii au acordat penalizări mai multor piloţi, ceea ce a fost în favoarea lui Félix da Costa, care a urcat două poziţii pe grilă. Blomqvist, pe de altă parte, a coborât pe grilă din cauza schimbării cutiei de viteze în urma accidentului.

Cursă

Félix da Costa a urcat un loc la start, instalându-se pe poziţia a zecea. În cursa palpitantă, caracterizată de numeroase schimbări de poziţie, pilotul portughez şi-a făcut loc prin pluton până pe locul al optulea. Cu toate acestea, el a pierdut teren în partea a doua a întrecerii şi, la finalul celor 37 de tururi, a încheiat pe locul al 11–lea. Blomqvist a încercat să recupereze terenul pierdut, dar nu a putut urca mai sus de locul al 16-lea.

Reacţii

António Félix da Costa, MS&AD Andretti Formula E: Au fost câteva lecţii preţioase pe care le-am învăţat astăzi. A fost o zi oarecum medie şi am încheiat chiar la limita punctelor. Am simţit că a fost un week-end oarecum deziluzionant, pentru că aveam posibilitatea a marca puncte. Echipa MS&AD Andretti a învăţat multe lecţii şi vom continua să muncim din greu pentru a ne îmbunătăţi ritmul. Acum mergem în Europa şi ne pregătim pentru a doua jumătate a sezonului.

Tom Blomqvist, MS&AD Andretti Formula E: Per total, week-endul nu a fost deloc bun. A început bine şi, după primele antrenamente, îmi plăcea circuitul, apoi am făcut o eroare în a doua sesiune de antrenamente, am avut acel accident şi s-a distrus cutia de viteze. Ceea ce a urmat a fost dificil, dar m-am descurcat şi am învăţat multe. Sper ca, odată cu venirea în Europa, la Roma, lucrurile să fie în favoarea noastră.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Competiția ciclistă este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour.

Închide